Kate Moss három éven keresztül dolgozott együtt a Topshop ruhacéggel, idén lejárt a szerződése, nem dobnak piacra több ruhát a nevével. A szerződés végét a modell azzal is jelezte rajongóinak, hogy teljesen meztelenül reklámoz ékszereket egy új plakáton.

Kate Moss, előző fiújához, Pete Dohertyhez, a Babyshambles és a Libertines énekeséhez köthető magánéleti és drogos balhéi közben kötött szerződést a Topshop ruhacéggel, hogy a modellvilágban akkor még nem igazán elterjedt módon a neve alatt dobja piacra a cég a ruháit, amiket ő tervez.

A megállapodás jól sikerült: a ruhákat vitték, mint a cukrot, Kate Moss meg három év alatt egész jól levetkőzte a kokainista szerepet. Az együttműködés viszont idén októberben véget ér. Akkor még piacra dobnak egy közös kollekciót, de utána már nem terveznek több közös ruhát. A Topshop vezetője, Sir Philip Green szerint nem voltak drámák, a dolog egyszerűen csak kifulladt.

"Nem voltak drámák, és nincs szükségünk újabb múzsára. Csak egy Kate van, és nem keresünk pótlékot. Kate tizennégy kollekciót csinált meg velünk. Fantasztikus volt nekünk is, és persze neki is, de a dolog egyre több és több időt vett igénybe, és már nem tudja teljes állásban csinálni, mert más kötelezettségei is vannak" - nyilatkozta a Femalefirstnek Sir Philip Green.

A pletykák szerint persze nem ilyen baráti a dolog: állítólag Moss ruháit egyre rosszabbul vitték, ezért Green és Moss csúnyán össze is veszett, ami végül a szakításhoz vezetett. Moss nagyjából hárommillió fontot, kicsivel több mint egymilliárd forintot keresett a ruháival.

A megállapodás végén Moss rögtön egy új reklámmal is nyomatékosította, amit David Yurman ékszerésznek készített, és meztelenül reklámozza az ékszercég legújabb luxustermékeit. A 36 éves modell már többször dolgozott együtt a céggel, ahogy karrierje során szinte mindenkivel, aki fontos a szakmájában. A legnagyobb magazinokkal, többek között a Harper's Bazaarral, Vogue-gal, a Vanity Fairrel, a legnagyobb cégekkel, többek között a Diorral, Guccival, Versacével, Louis Vuittonnal és természetesen a legnagyobb fotósok fotózták, például Mario Testino, Steven Klein és Juergen Teller.

A modellkedés és ruhatervezés mellett persze mostanában mindenféle mással is foglalkozik. A birtokán például ültetett egy csomó gyümölcsfát, és a legújabb hírek szerint a tervei között szerepel az is, hogy saját lekvárt dob piacra, annyira belejött a rengeteg gyümölcsnek köszönhetően a lekvárkészítésbe.