Paris Hilton rágónak hazudta a kokaint, Whitney Houston túl gazdag ahhoz, hogy crackkel éljen, hisz az túl olcsó, Amy Winehouse pedig nem részeg volt, csak lovat utánzott, amikor négykézláb közlekedett egy szálloda bárjában. Ilyen és ehhez hasonló pazar kifogásokkal próbálták tisztázni magukat a kínos helyzetbe került celebek, mi pedig keressük a legbénábbat: 10 pont jár a legordítóbb, 1 pont a már-már hihető kamunak. A kurvákat pénzzel szívjóságból támogató Eddie Murphyt az élbolyba várjuk.

01. Paris Hilton

 

lop250

Amióta a szőke hírességet a múlt hétvégén kokain birtoklása miatt letartóztatták, számos magyarázatot adott már arról, hogyan is kerülhetett a drog hozzá. Először azzal védekeztek, hogy a táska, amiben az anyag volt, nem is az övé, hanem az utolsó pillanatban kérte kölcsön az egyik barátnőjétől. Hilton azzal próbálta alátámasztani állítását, hogy egy olcsó holmiról van szó, márpedig neki pedig nincsenek olcsó cuccai. Az indok önmagában is elég röhejes, Hilton azonban magát buktatta le, mivel júliusban már büszkén közzétette Twitter-oldalán a fotót legújabb szerzeményéről, ami kísértetiesen hasonlít arra a táskára, amit "kölcsönkért" - írja az msnbc. Hilton önmagával is szoros mezőnyt alkot hülye kifogások versenyében: a táskamese után rögtön jön az a mentsége, amit a por alakú kokaint tartalmazó kis tasakra adott: "Azt hittem, rágógumi".

02. Whitney Houston

 

whitney 20091003 zaf a13 054

Az énekesnő 2002-ben Diane Sawyernekmesélt problémás házasságáról, valamint állítólagos drogfüggőségéről is. "A crack olcsó. Túl sok pénzt keresek ahhoz, hogy cracket használjak. Nem élünk crackkel, nem teszünk ilyet" - próbálta magát tisztázni Houston, akiről azóta kiderült, bármilyen olcsó szar a crack, ő bizony szépen rajta volt. Állítólag már lejött a szerről, de időnként rendre felmerül, hogy újra drogozik. Amikor áprilisban több koncertjét is lemondták légúti fertőzésre hivatkozva, persze megint megindult a találgatás arról, hogy újra kábítószerezik-e.

03. Tatum O'Neal

 

a30100 020retry1

A színésznőt 2008-ban tartóztatták le, amikor crack-kokaint vett egy kéregetőtől manhattani lakásától három sarokra. John McEnroe teniszező volt felesége azzal indokolta tettét, hogy teljesen belebetegedett kedvenc kutyája elvesztésébe. „Nem tudtam kikeveredni belőle. Elmentem a pszichiáteremhez, mindent megtettem, ami módomban állt. Alkoholista vagyok, ebből a betegségből nem lehet kigyógyulni. Az egyik nap céltalanul bolyongtam. Ekkor hibát követtem el. Utamba akadt egy drogfüggő, aki leszólított" - nyilatkozta Tatum O'Neal. Ryan O'Neal filmszínész lánya korábban még hülyébb kifogással jött: azt állította, hogy egy filmjéhez végzett kutatásokat, amikor elkapták.

04. Nicole Richie

 

Nicole Richie 000T TRWas2941854

Paris Hilton egykori kebelbarátnője 2006 decemberében a forgalommal szemben kocsikázott az egyik Los Angeles-i autópályán, és a rendőrség le is kapcsolta. Lionel Richie fogadott lánya elismerte, hogy marihuánát fogyasztott, és némi Vicodint is beszedett. Állítása szerint azért volt szüksége erre az igen erős fájdalomcsillapítóra, mert nagyon erős menstruációs görcsei vannak, és ilyenkor muszáj ilyen szerrel enyhíteni kínjait.

 

05. Amy Winehouse

 

xposure 11112009 0317

A zűrös életű énekesnő 2009-ben St. Lucia szigetén próbált új életet kezdeni, több-kevesebb sikerrel. „Sokszor látni őt négykézláb mászkálni, a fotelok mögött bujkálni, aztán egyszer csak elmarja valamelyik vendég italát, és elszalad vele, mint mókus a dióval" - számolt be Winehouse furcsa szokásairól egy szállóvendég a Sunnak. A celeb édesapja, Mitch Winehouse a következő, jól sikerült magyarázattal próbálta megvédeni  négykézláb közlekedő lányát: "Csak jól érezte magát, úgy tett, mintha ló lenne."

06. Lily Allen

A most éppen várandós énekesnő 2008-ban annyira kiütötte magát a Glamour magazin Év Nője díjkiosztó gálán, hogy egy biztonsági őr vitte ki őt a karjaiban. Allen először bocsánatot kért a rajongóitól, és felhívta a figyelmüket arra, legyen ő az intő példa, és ne igyanak túl sokat, majd egy egészen érdekes elmélettel állt elő. "Nem tudom, hogy mi történt pontosan, talán beleöntöttek valamit az italomba. Nem emlékszem semmire. Biztos tettek valamit a ginbe, a pezsgőbe, a sörbe és a vodkába, amit ittam". Ártatlan felsorolás Allentől, kiemelés tőlünk.

07. Mariah Carey

A szintén terhes hírességet 2001 júliusában kórházba szállították, mivel a túlzott kimerültség miatt idegösszeroppanást kapott. Ő persze tagadta, hogy ilyen súlyos lett volna a helyzet. " Az idegösszeroppanás nem a legmegfelelőbb kifejezés. Egy idegösszeroppanásból nem gyógyul fel olyan hamar az ember. Nekem csak ötórányi alvásra volt szükségem" - nyilatkozta Carey, nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy a szükséges öt óránál kicsit tovább tartották bent: konkrétan két hétig ápolták a New York-i intézményben.

08. Mischa Barton

 

mbartoncig031109 01 x17

A Narancsvidék című sorozat egykori sztárját 2009 nyarán kórházba szállították. Barton később cáfolta, hogy kokainhasználat, alkoholizmus vagy idegösszeomlás miatt szorult volna segítségre. Állítása szerint a történteket mindössze egy fogászati beavatkozás okozta, ami igazi rémálom volt számára. „Sosem műtöttek előtte. Komplikációk léptek fel, így egy újabb operáción is át kellett esnem, ami miatt majdnem a forgatás [The Beautiful Life] is csúszott. Rettenetesen aggódtam, hogy nem gyógyulok meg időben" - magyarázta a lapoknak.

09. Winona Ryder

 

Winona

A színésznő 2001-ben luxuscikkeket lopott egy Beverly Hills-i áruház ruhaosztályáról. A kleptomániás híresség persze megpróbálta kimagyarázni a helyzetet. Egyszer azt állította, hogy egy rendező kérte meg arra, hogy emeljen el egy pár dolgot, próbálja ki, milyen bolti szarkának lenni. Másik alkalommal pedig arra hivatkozott, hogy be volt gyógyszerezve, és fogalma sem volt arról, hogy mit művel. "Két hónappal az eset előtt két helyen eltört a karom és az orvos nagyon sok gyógyszert írt fel, amit mind be is szedtem, hogy ne legyenek fájdalmaim. Azután már nem tudtam, hogy fájna-e ha nem szedném, de a biztonság kedvéért szedtem tovább, mindenki ismeri ezt az érzést. Aki szedett már erős fájdalomcsillapítókat, az tudja, hogy nem olyan gondtalan érzés mintha kiszállnál a testedből, inkább csak meg vagy zavarodva" - nyilatkozta Ryder, akit a bíróság minden meggyőzési próbálkozása ellenére bűnösnek talált.

10. Eddie Murphy

 

Eddie

Tizenhárom évvel ezelőtt a rendőrség rajtakapta a színészt egy örömlánnyal az autójában. Murphy nejének azt állította, azért állt meg, hogy megvigasztalja az út szélén álló, könnyező hölgyet. A szomorú nőről sajnos kiderült, hogy valójában egy transznemű prosti. Eddie Murphy azzal védekezett, hogy már korábban is volt arra példa, hogy segített bajbajutott örömlányokon. "Háromgyermekes családapa vagyok. Soha nem szednék fel kurvákat vagy tennék bármi ehhez hasonlót. Csupán egy kedves és segítőkész fickó vagyok. A tárcámban lévő összes pénzt odaadom, hogy segíthessek rajtuk" - tette hozzá.