A műsorvezető nem folytatott testi viszonyt B. Péterrel, akinek a felesége nyolc hónapos terhes, és nem a TV2 székházában szakítottak. A csatorna tagadja, hogy Liptaival kivételeznének, ugyanakkor egyértelmű, hogy a műsorvezető botránya eltereli a figyelmet a Megasztárról. A Velvetnek nyilatkozó Szerémi Péter kommunikációs tréner szerint az okozott károkon még lehet enyhíteni, de ettől függetlenül mindenki vesztesen jön majd ki ebből a történetből.

Információink szerint Liptai Claudia nem folytatott testi viszonyt B. Péterrel, a Mokka szerkesztőjével, románcuk még azelőtt került napvilágra – majd ért véget –, hogy elmélyült volna a kapcsolatuk. Liptai Claudia legutóbbi szerelmi viszonya azért is váltott ki nagy visszhangot, mert nem elég, hogy a főnökével kezdett ki, de a válaszottjának felesége éppen a nyolcadik hónapban van. A megjelent cikkek szerint a mokkás kollégák is hangot adtak felháborodásuknak, miután kitudódott a viszony: sérelmezték, hogy Liptai mindent megengedhet magának, sőt, kivételeznek vele, hiszen eldöntheti, mikor dolgozik a reggeli műsornak.

„Hivatkozhat bárki, bármilyen forrásra, hamisak azok a híresztelések, melyek belső konfliktusokról, vitától mérgezett munkatársi kapcsolatokról számoltak be a Mokka szerkesztőségében" – reagált közleményben a vádakra TV2 szóvivője. Koltay Tamás a Velvetnek azt nyilatkozta, biztosak abban, hogy a közönség nem a híresztelések, hanem továbbra is a televízióban nyújtott profi teljesítménye alapján ítéli meg – a szóvivő által Magyarország egyik legnagyobb sztárjának tartott – Liptai Claudiát.

A Mokkánál senki nem elégedetlenkedik

A csatorna továbbá azt is cáfolta, hogy Liptai Claudia és B. Péter hétfőn, adás előtt szakítottak volna, hiszen aznap a férfi nem is szerkesztette a Mokkát, vagyis nem tartózkodott a televízió székházában. György Bence, a TV2 aktuális műsorokért felelős vezetője hangsúlyozta – egy, a csatorna által kiadott közleményben –, hogy a Mokka csapata nemcsak profi, de összetartó is, és ezekben a pillanatokban is komoly munka folyik a színfalak mögött. Természetesen arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Liptai-botrány eltereli a figyelmet egy olyan produkcióról, ami nagyon fontos a csatornának. Ugyanis idén a Megasztár komoly ellenfelet kapott a konkurens csatornától. Az X-Faktor új színt hozott a magyar televíziókban bemutatott tehetségkutató műsor kategóriájában, és míg az RTL Klub lépten nyomon tudja promózni a celebjeit, addig a TV2-nél a figyelem csak Liptai Claudiára terjed ki, aki most nem a csatorna pozitív hőse.

Liptainak beszélnie kell a kollégáival

Szerémi Péter kommunikációs tanácsadót – aki cégek munkavállalóinak tart képzéseket olyan témákban, mint tárgyalás- vagy előadástechnika – arról kérdeztük, hogyan kellene kommunikálnia Liptai Claudiának azt, hogy kikezdett egy munkatársával, illetve milyen megoldási kulcsok állnak a rendelkezésére B. Péternek és nejének, hogy kapcsolatok túlélje ezt a megpróbáltatást.

Közel egy hete derült ki, hogy Liptai Claudia egyik munkatársával, a Mokka szerkesztőjével csókolózott egy kocsiban, amit a Hot! magazin meg is örökített. A felek nem beszéltek a sajtónak a miértekről és a történtekről. Szerémi Péter szerint a helyes és előremutató kommunikáció az lenne, ha Liptai Claudia összehívna egy stábértekezletet, ahol a kollégáit tájékoztatná a történtekről. „Ha van egy munkaközösség, ahol keletkezik egy tabu téma, amiről bár mindenki tud, mégsem beszélhet róla, az a hatékonyság kárára mehet – nyilatkozta a Velvetnek a tanácsadó. –  Egy stábértekezleten le kellene ülnie velük, és természetesen nem minden részletet kiteregetve elmondani, hogy mi történt, hogy aztán a munkatársak is megoszthassák az érzéseiket, félelmeiket az üggyel kapcsolatban.”

B. Péternek és nejének sokkal nehezebb a helyzete ebben az esetben – mondja a tanácsadó. „Fontosnak tartanám kommunikációs szempontból annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy a felesége számíthat-e a férjre a továbbiakban. Első és legfontosabb dolog, hogy a férj ismerje el felelősségét a történtekben. Ilyenkor nem szabad fogadkozásokba kezdeni, gyakori hiba, hogy a vétkes fél égre-földre esküdözik, hogy többet ilyen nem fordul elő. A szavaknak csak bizonyos mértékben van hatalmuk, a tettek sokkal beszédesebbek. A megcsalás másik fontos aspektusa, hogy az ember a párja méltóságába gyalogol bele. Fokozhatja a megaláztatást a környezet reakciója is: mit szólnak a többiek, rokonok, ismerősök, barátok, egyáltalán milyen széles kör értesül a történtekről? Nehezebb olyan sebeket begyógyítani, amiket minden nap feltépnek, hiszen a média révén egy egész ország betekintést nyer most egy családi dráma részleteibe. Maximum annyit tud tenni ilyenkor az ember, hogy megpróbálja kivenni a párját a megszokott környezetéből, mondjuk elutaznak pár hétre, de ebben az esetben ez elég valószínűtlen, hiszen az asszony nyolc hónapos terhes.” Szerémi azt is hangsúlyozta, hogy az átlagemberek a környezeti hatással nem szembesülnek olyan mértékben, mint a közszereplők.