Szentiványi Hajnalka ignorálja a lemezlovas-karrierje ellen szóló negatív kritikákat, és ha tetszik, ha nem, lemezlovas lesz, és nemcsak azért, mert meg szeretne élni valamiből, hanem, mert úgy érzi, a zene a vérében van. A volt playmate már csak azért sem törődik a negatív zöngékkel, mert jelenleg a költözése és a válása köti le.

Információink szerint többeket felháborított, hogy az éneklés után lemezlovasként próbálsz elhelyezkedni. Tudsz erről?

Szerintem senkinek sem kellene ezzel foglalkoznia. Nem igazán hallottam erről, most inkább a költözéssel és a válásommal vagyok elfoglalva. Azért azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy azért, mert Voksán Virág vagy Metzker Viktória kijelenti, hogy nem szabad felhígítani a szakmát, én majd abbahagyom. Ez kicsit nevetséges lenne. Foglalkozzon mindenki saját magával, nem szeretném, hogy miattam bárki is elveszítse az energiáját. Az oktatóim, DJ Miller és a Karmatronic sem tanítana már négy hónapja csak azért, mert engem Dundikának hívnak, ráadásul ők sem hallottak arról, hogy felháborodott volna a szakma. Hetente négy alkalommal járok oktatásra, mellette pedig gyakorolok. Egyébként már januárig tele vagyok úgy, hogy csak novemberben lesz az első fellépésem, talán ezt annak is köszönhetem, hogy nyilvánosan lázadoznak ellenem.

A vádak között az is szerepel, hogy csak a pénz miatt vágsz bele.

Ez a szakma ott kezdődik, hogy bele kell fektetni egy csomó pénzt. Milliós tételekről beszélünk, amibe beletartozik a felszerelés, és minden, ami a DJ-szakmával kapcsolatos. Nyilván senki sem annyira bolond, hogy befektessen ennyi pénzt egy olyan dologba, amit nem szeret, nem akar csinálni. Mindemellett a zene kiskoromtól benne van az életemben, ha úgy tetszik, a véremben van. Egyébként a 21. században még tényleg téma az, hogy valaki meg szeretne élni? Szerencsés vagyok, megkaptam az élettől a lehetőséget a modellkedésre és az éneklésre, ezekkel élnem kell. Engem is szórakoztat, és más embereket is szórakoztathatok vele. Persze, hogy benne vannak az anyagiak! Hiszen az ember ebből él. De nekem sosem a modellkedés vagy az éneklés volt az egyetlen anyagi forrásom, ezek mindig hobbiszinten működtek, nem akartam semmit sem görcsösen, talán ez volt a szerencsém.

Milyen anyagi forrásaid voltak az éneklésen és a modellkedésen kívül?

Közös vállalkozásaink voltak a férjemmel, inkább azokra koncentráltam. Miután most válunk – és szerencsére normálisan zajlik, mindent átbeszéltünk –, ezért visszakapom azt a pénzt, amit én beletettem a cégekbe. Mindenki vitte, amit hozott. Visszatérve a lemezlovasságra: azt mondhatom, hogy ezt megsínylette a házasságom, mert az alatt a négy hónap alatt, amíg én a szakmát tanultam, távkapcsolatban éltünk, és hiába beszéltünk rengeteget telefonon, a házasságom tönkrement.

A szakítás miatt azonban elúszott a fix bevételed. Indítasz saját vállalkozást?

Valami szépséggel kapcsolatos céget szeretnék, talán szépségszalont, még nem tudom pontosan.

Nyolc évig voltál együtt a férjeddel, mikor jelentkeztek a problémák?

Körülbelül három-négy hónappal ezelőtt, amikor feljöttem Pestre, hogy DJ-nek tanuljak, de akkor még csak apró jelek voltak. Mindent megtettünk, hogy megmentsük a házasságunkat, de nem sikerült. Nagyon friss ez a dolog, nagyjából két hete mondtuk ki egymásnak, hogy legyen vége, engedjük el egymást, nem megy együtt. Akkor adtuk be a válókeresetet is. Most csalódott vagyok, mert ha a mi házasságunk, amivel semmi probléma nem volt, nem működött, akkor kié fog? Mi tényleg azt hittük, hogy örökké tart, és aztán beleestünk egy ekkora hibába.

Közrejátszott a válásban, hogy nem tudtál teherbe esni?

Valószínűleg igen, ez is megkeserítette a dolgokat, biztosan másképp történt volna, ha született volna egy babánk. Több mint két évig próbálkoztunk, majd hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, hogy abbahagyjuk a görcsös akarást, inkább a munkánkra koncentrálunk. Akkor kezdtem el a lemezlovasságot, és szétsodort minket az élet.

Ha az elválásotok ennyire békésen zajlott, miért csak közvetítő útján beszéltek egymással?

Ez azért nem egészen így van. A válásunk, nem tudom elégszer hangsúlyozni, nem olyan, mint általában: nem kiabálunk egymásra kígyót-békát, nem vérre megy. Alaposan, többször is átbeszéltünk mindent, és arra jutottunk, ahhoz, hogy el tudjuk engedni egymást, jobb, ha egy ideig nem beszélünk, nem találkozunk. Van egy közös barátunk, rajta keresztül intézünk mindent, kivéve, ha valami nagyon fontos dologról van szó, akkor természetesen beszélünk.

Naponta hányszor jut eszedbe, hogy felhívd?

Nagyon sokszor. 19 éves voltam, amikor megismertem, még nem voltam felnőtt. Mindent vele beszéltem meg, ezért ez a mostani állapot olyan, mintha 8 év után kiengedtek volna valahonnan a világba, ahol körbenézek, és azt látom, hogy egyedül vagyok. Újra kell kezdenem az életemet.

Ki tud lelki támaszt nyújtani? Szükséged volt arra, hogy éjszaka legyen valaki melletted?

A legnagyobb támasz a húgom, az anyukám és az a barátnőm, akit nyolc éve ismerek, nemcsak én, hanem Laci is. Mindenkit meghallgatok, de főképp ők hárman segítenek nagyon sokat. Amióta kimondtuk, hogy vége, szinte folyamatosan a húgoméknál alszom, most elsején fogok albérletbe költözni, mert bár van saját lakásom, amit a Playmate-választáskor nyertem, az jelenleg ki van adva, a közös házunkat pedig előbb be kell fejeznie a férjemnek, aki aztán vagy eladja, és megkapom a felét, vagy ott kezdi el az új életét, és akkor kifizet. Péntekig még az egyik barátomnál lakom, nála vagyok, amióta feljöttem tanulni, így a cuccaim még Pécsen vannak, majd holnap megyek értük. Akkor sem fogok találkozni Lacival, mert megbeszéltük, hogy nem lesz otthon, amikor megyek.

Sikeresnek értékeled az énekesnői karrieredet?

Az a helyzet, hogy az emberekben kialakul egy kép a playmate-ekről. Majd külön szedik őket név szerint Dundikára, Voksán Virágra. Rólam is kialakult egyfajta vélemény, az emberek vagy szeretnek, vagy nem. Valljuk be őszintén, ha Magyarországon egy playmate bármi másba belekezd a vetkőzésen kívül, az halálra van ítélve. Kivéve persze, ha háromszáz százalékkal többet tud nyújtani, mint az átlag. Tehát ha olyan hangom lett volna, mint Beyoncenak vagy Whitney Houstonnak, akkor talán azt mondták volna, hogy tudok énekelni. De így, hogy előbb playmate lettem, az emberek és a média úgy ítélt meg, mint akinek semmi tehetsége, pedig a szakmabeliektől is azt hallottam, hogy jó hangom van. Egy picit bánom azt, hogy nem az énekléssel ismertek meg előbb, hanem a playmate-kedéssel. Ráadásul az elején csináltam egy hülyeséget. Azt tanácsolták nekem, hogy ne énekeljek, mondjam azt, hogy nem engedik, mert majd akkor a média jobban fog érdeklődni. Ezt szúrtam el, mert volt egy-két hely, ahol nem énekeltem, és ezért azt gondolták, hogy nincsen hangom.