A színésznő a legutóbbi hírek szerint ezúttal a Betty Ford klinikán próbál megszabadulni függőségétől, ami majdnem olyan szigorú, mint a börtön volt. Ébresztő hatkor, este 9-ig órára pontosan beosztott napirend, épp csak egyenruha nincs, mindez napi 175 ezerért.

Lindsay Lohan október 22-én újabb tárgyalás elé nézhet, amelyen kiderül, megy-e börtönbe a legfrissebb próbaidő-megsértése miatt. Két hete ugyanis kokainra és amfetaminra is pozitív lett a drogteszt - melynek időközönkénti szúrópróbaszerű elvégzését a bíróság rendelte el -, és mivel ez próbaideje megsértését jelenti, ami miatt újabb börtönbüntetés elébe nézhet, gyorsan megígérte, hogy a tárgyalásig hátralévő időt elvonókúrán tölti. A lapértesülések szerint Lohan kedd éjszaka óta Palm Springs közelében, a Betty Ford Klinikán dolgozik a megtisztuláson, és napi 867 dollárért (ez kicsit több mint 175 ezer forint) igazán jól el is foglalják.

A klinika 20 hektáros területén a férfi és női páciensek elkülönített részlegekben laknak, így Lohannek itt nem lesz lehetősége futó kufirckalandokra, mint a Cirque Lodge-ban három éve. Minden páciens saját, 11 fős kiszolgálószemélyzetet kap: ezek közt van orvos és nővér, pszichológus, tanácsadó, spirituális tanácsadó, dietetikus, tréner, és további egyéb kiszolgáló és egészségügyi személyzet  - ásta bele magát a részletekbe aprólékosan az X17 Online. Amellett, hogy ennyi ember figyelő tekintete előtt nem is nagyon van lehetőség visszaesni, a klinika programja szinte óránkénti bontásban osztja be a bennlakók életét az egyéni terápiás foglalkozásoktól a csoportterápiákig, a fitnesztevékenységetől a tanulásig.

Lohan napirendje közel olyan szigorú, mint a Lynwood börtönben volt, de itt legalább este 9-től már szabadfoglalkozás van. Míg a börtönben 5-kor volt az ébresztő, itt egy órával tovább alhat, majd a 7 órai reggeli és a dohányzásról leszoktató tanácsadás után meditációval vagy a délelőtti tananyaggal foglalkozva tölti az időt. 9-től megvitatja a tanultakat feletteseivel, vagy közösségi eligazításon vehet részt. 10 órától kicsoportos terápiával foglalják el magukat ebédig, 13 órától visszaesés-megelőzési tanácsadással, 14 órakor van egy kis szünet (amiben dolgozhat a vállalásain), mielőtt 15.30-tól edzés, majd 17 órától orvosi ellenőrzés következik. Vacsorát fél 6-kor kapnak, fél 7-től ismét lehet fitneszelni vagy pihenni, majd 7 órától történik az újak bevezetése (Lohannek ezen csak az első 5 napban kell részt vennie), 8-tól pedig a 12 lépéses foglalkozás. Este 9-től már mindenki azt csinál, amit akar, legalábbis az intézmény területén (és a hozzárendelt csapat kíséretén) belül.

Az X17 Online nem tudta kideríteni, vonatkozik-e bármilyen megkülönböztetés Lohanre celebstátusza miatt, de tippjük szerint ha igen, az is legfeljebb csak saját külön szobát jelenthet, mivel a Betty Ford Clinic meglehetősen hagyományőrző stílusú rehab, dohányozni is csak pár kijelölt helyen lehet, látogatni pedig csak vasárnap.

Apja, Michael Lohan szerint lánya rehabszámláját vadiúj menedzser-életmódtanácsadója, Lou Taylor fizeti (miután idén már több cikk is foglalkozott azzal, hogy a színésznő szinte minden eddig keresett pénzét felélte). A korábbi hírek szerint az aggódó atya már most tervezgeti, hogyan tudná átvenni lánya (vagyona) felett a rendelkezés jogát, ahogy annak idején Britney Spearst is apja felügyelete alá rendelte a bíróság idegösszeomlása után, beszámíthatatlanságra hivatkozva. Lindsay Lohan azonban - a TMZ-nek nyilatkozó, meg nem nevezett források szerint - igen begurult az ötlettől, és azt üzeni, azonnal bírósághoz fordul, ha bárki is megpróbálja felügyelet alá helyeztetni.

Nem világos, hogy ifjabb Michael Lohan, a színésznő öccse a People-nek nyilatkozva pontosan kikre is gondolt, de úgy fogalmazott: nővérét “piócák” veszik körül, akik csak kihasználni akarják, és nem könnyítik meg neki, hogy kijavítsa a hibáit. “Nem egyszerű jó irányba fordulni, ha a körülötted lévők mindig minden cselekedeteddel készségesen egyetértenek. Persze, hogy így könnyű volt figyelmen kívül hagyni azokat, akik esetleg szerették volna irányba állítani. Tisztában van vele, hogy most keresztúthoz érkezett, és teljes mértékben elkötelezte magát az egészségesebb jövő mellett”.