Amíg Angelina Jolie a szürke időben dolgozik, elevenítsük fel életének néhány érdekes adatát, mert van neki bőven. Tudta például, hogy szerelmes volt Mr. Spockba? És hogy szex után megvagdosta az egyik fiúját? Esetleg, hogy a Clash az egyik kedvenc zenekara? Angelina Jolie Top 10 haszontalan adat!

Van néhány érdekes adat Angelina Jolie életében, amit magára valamit is adó bulvárfogyasztó tud. Tudja például, hogy Billy Bob Thornton felesége volt, tudja, hogy magára tetováltatta Thornton nevét. Tudja, hogy a bolygó szinte minden magazinja megválasztotta már a legszexisebb nőnek. Tudja, hogy Jon Voight lánya, esetleg azt is tudja, hogy az első házasságához fehér pólóban és bőrnadrágban vonult az oltár elé, a hátára meg felírta a vőlegénye nevét a saját vérével.

Összegyűjtöttünk tíz olyan apróságot a Magyarországon forgató színésznőről, amelyekkel talán még lehet villogni egy kicsit. Ráadásul van köztük egy pár nagyon szórakoztató is.

01. Nem a halál megszállottja, csak temetkezési vállalkozó akart lenni

Nagyon sok helyen írják Jolie-ról, hogy késeket gyűjt, és nagyon érdekli a kórbonctan. Ezen kívül azt is sok helyen olvastuk, hogy gyerekkorában többek között temetkezési vállalkozó akart lenni. Ennek ellenére nem tartja magát a halál megszállottjának. "[Az emberek sokszor azt hiszik], hogy van valami sötét titkom, vagy hogy a halál megszállottja vagyok. Az igazság viszont az, hogy valószínűleg én vagyok a legkevésbé morbid ember, akivel valaki találkozhat. Ha többször is gondolok a halálra, mint mások, az azért van, mert jobban szeretem az életemet, mint ők" - nyilatkozta korábban a színésznő.

02. Sírt a Dumbón

Az emberek a legváratlanabb filmek legváratlanabb pillanataiban képesek elérzékenyüini . Nincs ez másként Angelina Jolie-val sem, aki annak ellenére sírta el magát a Dumbo című rajzfilmen, hogy temetkezési vállalkozó akart lenni. A színésznőnek a nagyfülű elefánt a kedvenc Disney-karaktere, és azt mondta, akkor sírta el magát, amikor Dumbo megtanult repülni.

03. Az Animal Planetet és a játékcsatornát nézi szívesen

Ha ideje engedi, akkor legszívesebben az állatokkal foglalkozó Animal Planet, valamint a tévés vetélkedőket sugárzó Games Show Network (GSN) műsorait nézi. Ezen felül saját bevallása szerint a Texas királyai című rajzfilm köti le, ami a Beavis and Butthead és az Office készítőinek közös rajzfilmje.

04. A Clash és Madonna a kedvencei

A kedvenc előadói: Madonna, Elvis Presley, Frank Sinatra, The Clash, Matchbox Twenty. Érdekes, hogy pont ezt az ötöst sorolta fel, amikor a kedvenc zenéiről kérdezték, mert az első négy a popzene iszonyú nagy klasszikusa, amiből a nem túl jelentős vagy erős Matchbox Twenty azért erőteljesen kilóg. Persze azok után, hogy szeret béna tévés játékokat nézni, semmin sem csodálkozunk. Magyarországra hasonló összeállításban ajánljuk a Kaukázust és az RTL Klub reggeli műsorát.

05. A legtöbben őt csókolnák a fagyöngy alatt

Azt tényleg nincs értelme felsorolni, hogy Angelina Jolie-t hány magazin hány szavazása választott a világ legjobb nőjének az elmúlt tíz évben. Az viszont érdekes, hogy a Sky Movie felmérésében őt választották meg az Egyesült Államokban annak a nőnek, akit a legtöbb férfi megcsókolna karácsonykor a fagyöngy alatt . A Blockbuster felmérésében meg közel 32000 válaszadó 35 %-a mondta azt, hogy Angelina Jolie lenne az, akit legszívesebben elvinnének egy szilveszteri vacsorára. A 2003-as felmérésen a második helyet Catherine Zeta-Jones szerezte meg.

06. Zsinórban a legrosszabb színésznők között

Az Észvesztő című filmért Oscart és Golden Globe-ot is nyerő színésznő ezen a filmjén kívül nem kifejezetten a jó, elismert filmjeiről ismert. Jól példázza ezt, hogy 2002 és 2005 között négyszer jelölték az Arany Málna-díjra, méghozzá a legrosszabb színésznő kategóriájában. A sok jelölés ellenére viszont egyszer sem kapta meg a nem kifejezetten hízelgő elismerést.

07. Egy motoros volt az első, aki átölelte

Charley Boorman gyerekszínész, tévés műsorvezető, motormegszállott előszeretettel mesél arról, hogy ő volt az első férfi, aki Angelina Jolie-val ölelkezett. A történet igaz, de érdemes hozzátenni, hogy amikor ölelkeztek, akkor Boorman nyolcéves volt, Angelina Jolie meg nagyjából újszülött. Boorman egy filmforgatáson ismerkedett meg Jolie szüleival, majd valahogy úgy alakult, hogy ott volt akkor is, amikor megszületett Angelina Jolie. Manapság azt mondja, azt szeretné, ha a fejfájára azt írnák majd "az első férfi, aki rátette a kezét Angelina Jolie-ra".

08. Sírásig csókolt a fiúkat az oviban

Angelina Jolie egy interjúban arról mesélt, hogy az óvodában eléggé kihívóan viselkedett a fiúkkal. "Kitaláltam egy játékot, amiben megcsókoltam a fiúkat, hogy rajtuk legyen a lepra. Aztán csókolóztunk, meg levettük a ruháinkat. Rengeteg bajba kerültem maitta!" - mondta Jolie egy interjúban. Egy másik helyen azt mondta erről a korszakról, hogy a Kissy Girls nevű banda tagja volt, akikekkel addig csókolták a környékbeli fiúkat, amíg azok sírni vagy sikítozni nem kezdtek. A bandát végül hivatalosan feloszlatták, amikor elkezdtek panaszkodni az áldozatok szülei.

09. Megvágta egy fiúját szex után

Azt már tudjuk Angelina Jolie-ról, hogy nagyon szereti a késeket, ezért annyira nem is furcsa, hogy van késes sztorija. "Elkezdtem szeretkezni a fiúmmal, de a szex és az érzelmek nem tűntek elégnek. Közelebb akartam magam érezni a fiúmhoz, ezért felkaptam egy kést, és megvágtam. Aztán ő is megvágott engem" - nyilatkozta Jolie. Valószínűleg erre az esetre vezethető vissza a színésznő sok helyen idézett mondása: "Fiatal vagy, részeg vagy, az ágyban vagy, vannak késeid. Ez már csak így megy".

10. Gyíkokat gyűjtött, és szerelmes volt Mr Spockba

Angelina Jolie gyerekkorában amellett, hogy fiúkat sanyargatott szívesen gyűjtött kígyókat és gyíkokat. A kedvenc gyíkját Vlagyimirnak, a kedvenc kígyóját, az egyik legismertebb amerikai karakterszínész után Harry Dean Stanton nak nevezte el. Ezen kívül sok kortársához hasonlóan szerelmes volt a Star Trek Mr Spockjába, Leonard Nimoyba.