Az egygyermekes celeb ugyan elégedetlen a testével, sőt, szerinte minden színésznő szebb nála, mégis fürdőruhára vetkőzött a GQ magazin számára. Ennél többet igazából soha nem mutat meg magából, a Machete című film kedvéért is digitális trükkökkel vetkőztették le anyaszült meztelenre.

A 29 éves színésznő a brit GQ magazin novemberi számának címlaplánya, és bizonyára nem ez az egyetlen fotó látható a férfiak számára készült kiadványban. Sőt, a magazin egy videót is közzétett a fotózásról. A fürdőruhában, beolajozott testtel pózoló Alba ezúttal sem mutat túl sokat magából, még kabátot is visel az egyrészes holmik felett.

Bár sokan nem értik, hogy miért, de a színésznő nem igazán elégedett magával. „A melleim kicsit megereszkedtek, narancsbőrös vagyok, szélesebb lett a csípőm. Tulajdonképpen minden színésznő jobban néz ki nálam” – panaszkodott a színésznő, aki azért a Machete című film egyik jelenetében szinte mindent megmutat. Igaz, állítólag nem vetkőzött le teljesen a forgatáson, hanem az utómunkálatok során tüntették el a fehérneműt, amit viselt. Alba egyébként év elején azt fejtegette, hogy valójában megtanulta szeretni a terhesség és szülés miatt kissé megváltozott külsejét: „A terhesség a leghihetetlenebb élmény, amit valaha is átéltem. Tehát megtartom a terhességi csíkokat. Megtartom a lógó melleket. Megtartom a cellulitiszt, és sosem szabadulok meg tőlük”.

Jessica Alba, akit a legszexisebb színésznők között tartanak számon, a magánéletben is szégyenlős. Egyszer például sokkot kapott, amikor egy nyilvános fürdőben felfedezte, hogy rajta kívül mindenki meztelen: "Fürdőbe mentem, de teljesen kikészültem, mert a jacuzziban senkin nem volt fürdőruha. Durva volt! Nem ülök be így egy rakás vadidegen közé!" Alba katolikus neveltetése miatt nem hajlandó vállalni azt, hogy egy szál semmiben áll a kamerák elé. „Sohasem fogok meztelen jelenetet forgatni - soha. Játszom szexi szerepeket, viselhetek szexi ruhákat, de nem vetkőzöm le. Katolikus családból származom, nem fogok kérkedni a testemmel. A szexiséget ruhában érzékeltetem, anélkül soha" – nyilatkozta a színésznő, akinek állítólag korábban pánikrohamai voltak a fotózások előtt.