Amy Fisher 1992-ben arról lett híres, hogy 17 évesen arcba lőtte szeretője nejét. A börtön után férjhez ment, házipornót csinált, szült három gyereket, most pedig úgy döntött: ha a házipornóval olyan jól lehetett keresni, akkor ez az ő valódi hivatása.

Három évvel azután, hogy Amy Fisher, az egykor Long Island-i Lolita néven elhíresült jelenség megesküdött, csak egyetlen pornófilmje készült, a Maury Povich showban most büszkén konferálta fel új karrierjét: pornószínésznő lesz belőle. A 36 éves, háromgyermekes családanya 1992-ben került be a köztudatba, amikor arcba lőtte nős szeretőjének feleségét - mivel ekkor még csak 17 éves volt, innen származik a média által ráaggatott “művészneve”, a "Long Island Lolita".

Miután leülte börtönbüntetését, Fisher férjhez ment, majd 2007-ben új oldaláról mutatkozott be egy - természesen a másik szereplő, akkori férje által kiszivározgtatott - házi készítésű pornófelvétel főszereplőjeként. Igaz, akkor Maury Povich tévéshowjában ünnepélyesen bejelentette, hogy csak erről az egy filmről van szó, és hogy ő többé soha nem csinál ilyet, most azonban - ugyancsak Maury Povichnál - elárulta, sajna, hazudott. Nyáron ugyanis egy több pornófilmre szóló szerződést írt alá, és első hivatásos művét már meg is lehet rendelni weboldalán. Vigyázat: a weboldalon természetesen van fenn pár kocka is a filmből, amelyek közt - a műfajból adódóan - akad korhatáros is, mi szóltunk.

Fisher a filmben a pornószakma jópár ismertebb nevével is közeli kapcsolatba kerül, partnerei egyike Tommy Gunn volt, leszbikus jelenetét pedig Sarah Palin pornós hasonmása, Lisa Ann segítségével forgatta. Utóbbitól teljesen odavan: “Lenyűgöző volt vele dolgozni. Szédítő a csaj, erotikus, abszolút szenzációs volt vele a munka”. A stúdióban büszkén feszített oldalán férje, házipornója kiszivárogtatója, Lou Bellera is, akinek semmi kifogása neje új karrierje ellen, csak filmbéli partnereit fikázta, mondván, ő sokkal jobb azoknál a fickóknál.

Fisher - aki nemcsak pornósztár lesz, de saját produkciós céget is létrehozott filmjei publikálására  - egyúttal bocsánatot kért Povichtól és a tévénézőktől, amiért 2007-ben még azt hazudta, esze ágában sincs pornózni. Ismerősei szerint erre a klasszikus “kellett a pénz” indokot szokta adni: “Az embereknek tetszett, amit [az első filmjében] láttak, neki meg meg kellett élnie valamiből” - idézi az ismerősöket a RadarOnline.

Fisher új karrierjének első filmje a "Deep Inside Amy Fisher” címet kapta, ami testi és lelki értelemben egyaránt jelenthet mélyfúrásokat a főszereplőnőben. “A társadalmunk imádja a szexet. A szex csodálatos, mindenható, és egyáltalán: senkinek sincs joga megmondani nekem, mit tehetek vagy nem tehetek a nemiszervemmel” - védte meg döntését az új karrierjére büszke Fisher. A RadarOnline olvasói kedvéért pazar összefoglalást is nyújtott a mozgalmas forgatókönyvből: “Amy Los Angelesbe költözik, hogy pornósztár lehessen. Találkozik egy fickóval, lefekszik vele, találkozik egy lánnyal, lefekszik vele, találkozik két másik szereplővel, velük is lefekszik, aztán visszamegy Long Islandre”.

Gyilkossági kísérlettől a pornókarrierig

Amy Fisher neve 1992-ben került be a köztudatba, amikor 17 évesen - tehát fiatalkorúként - viszonyt folytatott a nős Joey Buttafuocóval. A köztük lévő korkülönbségből adták a lapok a Long Island-i Lolita nevet neki, amikor féltékenységében arcba lőtte a férfi Mary Jo nevű nejét. A nej túlélte, de Fisher gyilkossági kísérletért hét évet töltött börtönben.

A börtön után ismerkedett meg Bellerával, akihez férjhez ment és három gyereket szült neki, de 2007-ben, már házassága alatt egy kisebb affér erejéig még egyszer összejött egykori nős szeretőjével, Buttafuocóval. Ekkor mindketten elhagyták akkori élettársaikat, hogy egy tervezett valóságshow keretében szeressék újra egymást, a felindulás azonban pár hónap alatt csendben elmúlt, és mindenki visszament az elhagyott exéhez.

Ez alatt a kitérő alatt történt, hogy az elhagyott exférj bosszúból nyilvánosságra hozta házipornójukat. Mivel a 200 ezer példányban eladott filmből Fisher 9 számjegyű bevételt szerzett, nem véletlen, hogy elég hamar elmúlt az indiszkréció felett érzett felháborodása, és - miután kibékültek Bellerával - ennek  köszönhető az is, hogy Fisher azóta ilyen területen próbált érvényesülni. Először sztriptíztáncosnak állt, most pedig a felnőttfilmekben próbál szerencsét.