Sajtótájékoztatót tartott az RTL Klub, hogy nagy csinnadratta közepette bemutassa a négy, 90-150 négyzetméteres luxuslakást, ahová az X-Faktor versenyzői költöztek vasárnap este. Az énekesek – köztük Shodeinde Dorottya és néhány hetes kislánya – megállás nélkül mosolyogtak, pózoltak a fotósoknak, interjúzni azonban nem lehetett velük, mert akkor sosem ért volna véget a lakásbemutatóval egybekötött sajtótájékoztató – indokolta a döntést az RTL Klub. A produkciókat színpadra állító 18 versenyző előzetes egyeztetés után bármikor elhagyhatja a szállást, sőt, akár éjszakára is kimaradhatnak.

„Tegnap néztem, és azon gondolkodtam, hogy ha valamikor nem lettem volna Geszti Péter helyében, az a tegnap este. [...] Péternek most nehéz pillanatai vannak, de a többiek is megizzadták” – nyitotta meg - jobbján Ördög Nórával - a hétfői, RTL Klub-os sajtótájékoztatót Sebestyén Balázs, amit azért tartott a csatorna, hogy bemutassák a szupertitkos luxuslakásokat, ahová a 18 versenyző beköltözött vasárnap este. Amint azt korábban megírtuk, a 12 produkciót színpadra állító18 tagú X-Faktor-csapatot a nyolcadik kerület szuperrehabilitált részébe, a Corvin Sétányra költöztették négy, egyenként száz-százötven négyzetméteres lakásba, amelyek a Cordia City Garden B épületének nyolcadik és kilencedik emeletén találhatók.

A Non Stop együttes tagjai együtt maradhattak

A döntősök már vasárnap este, a műsor után beköltöztek a lakásokba, amelyekben az énekesek – köztük Shodeinde Dorottya és néhány hetes kislánya, Lisa - biodíszletként pózoltak, mosolyogtak a fotósoknak. Ám miután az újságírók nem kérdezhettek tőlük - mert túl sok időt vett volna igénybe -, hiányoltuk a Zoo csemegét és az üvegfalat, ami megteremtette volna a wannabe celeb-kifutó hangulatát, bár a hiányosságért kárpótolt a három idomár, Nagy Feró, ifj. Malek Miklós és Keresztes Ildikó jelenléte. A versenyzőket nemek szerint szórták szét a négy - egy 90 és egy 130 négyzetméteres egyszintes, vaamint egy 130 és egy 150 négyzetméteres kétszintes - lakásba: Nyári Edit tesvérével, Nyári Alizzal, Szabó Mariannal és Wolf Katival, Shodeinde Dorottya és párhetes lánya Domokos Fannival, Janicsák Vecával és Kőrösi Mimivel osztozik egy lakáson. Király L. Norbert Szakács Gergelyt, Takács Nikolast, és a Vastag-testvéreket kapta lakótársnak; a negyedik luxuslakásba a Non Stop együttes öt tagja költözött – egyikük saját fürdőszobát is kapott.

Ha előre szólnak, elhagyhatják a lakást

Mint azt Fazekas Lászlótól, a produkció sajtófőnökétől megtudtuk, a szereplők bármikor elhagyhatják a luxusbörtönt, feltéve, ha előtte jelzik a csatornának, hova mennek. Az RTL Klub ugyanis épp az egyszerűbb mozdíthatóság, szervezés miatt pakolta őket egy épületbe, amelytől mindössze pár méterre megtalálható a próbaterem és a wellness-fitness centrum. Schodeinde Dorottya egyébként gyakran él a lakáselhagyási lehetőséggel, néhány hetes gyermekével ugyanis rendszeresen ingázik néhány tízpercre levő otthonuk és a kötelező szállás között.

Állatkerti körséta

Az ingatlanok értékéről pontos árat nem tudtunk meg, a Cordia Zrt. vezérigazgatója ugyanis csak annyit mondott, hogy a lakások négyzetméterára a 350-750 ezer forintos sávban mozog, és inkább a felső határhoz közelít. Míg az RTL Klub tehetségkutatójának versenyzői a belvárosban készülhetnek a szombati élő megmérettetésekre, addig a konkurens döntősöket egy nyugodt, római-parti lakóparkban helyezték el a TV2 munkatársai.