A színész házaspár még most sem akarta a szakítást elismerni, de Arquette lebukott, amikor lefotózták új barátnőjével: ekkor ismerték be közleményben, hogy már több hónapja külön élnek. A 11 éves kapcsolatban voltak már mélypontok, a pár nehezen tudta feldolgozni, hogy a mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyermekük után nem tudtak újabb gyermeket vállalni.

11 év után véget ért Courteney Cox és David Arquette házassága, írja a Huffington Post, meg nagyjából az összes pletykalap. A színész házaspár közleményben tudatta a világgal, hogy külön utakon folytatják tovább, és már több hónapja külön élnek. A Jóbarátok színésznője állítja, nem haraggal váltak el, továbbra is szeretik egymást, és a legfontosabb számukra, hogy a gyermeküknek a legjobb legyen.

Ezt az idillt azért némileg elhomályosítja az a tény, hogy Arquette a TMZ értesülései szerint már össze is szűrte a levet egy pincérlánnyal. A pár állítólag még titkolta volna a szakítást, de Arquette lebukott, amikor a 28 éves Jasmine Waltzcal randizott. Az új csaj neve lehet ismerős, de egyelőre nem a filmszakmából: bár színésznőként is próbálkozik, egyelőre pincérnőként dolgozik, és a legtöbb, amit eddig elért, hogy egyszer behúzott Lindsay Lohannek.

Arquette új csaja bemosott Lindsay Lohannek

Hivatalosan is megerősítette Courteney Cox és David Arquette, hogy véget ért a házasságuk, írja a Life & Style. „Igyekszünk a legjobb barátok és a lányunk felelősségteljes szülei maradni, és még mindig igazán szeretjük egymást” – áll a pár által kiadott közleményben, melyben a sajtó megértését és tiszteletét kérik.

A TMZ azonban a szakítás hírére egyből bedobta a köztudatba Jasmine Waltz nevét. A híroldal szerint Cox és Arquette még egyáltalán nem akarták bejelenteni a szakítást, mivel láttak esélyt a békülésre. Miután azonban készült néhány közös kép Arquette-ről és Waltzról, nem titkolhatták tovább a helyzetet.

Az új szereplő egyébként - azon kívül, hogy sötét hajával és zöldes szemével emlékeztet Coxra - feltörekvő színésznő, és mint ilyen, addig is pincérnőként dolgozik. Eddig egyetlen alkalommal sikerült kitűnnie a pincérnők tömegéből, amikor idén júliusban bemosott egyet Lindsay Lohannek a születésnapján. Waltz korábban Paris Hilton expasijával, Doug Reinhardttal is kavart kicsit, a verekedésnek állítólag ez volt az oka: Waltz féltékeny lett, amikor meglátta, hogy Reinhardt is a Lohant ünneplő társaságban van.

Nem tudtak újabb gyereket vállalni

Cos és Arquette szakítása – csakúgy, mint a színész testvére, Patricia Arquette válása - váratlan hírnek mondható, ha másért nem, mert nemrég jelent meg egy vírusvideó, ahol még szoros összetartozásukat hangsúlyozva kampányolnak a családon belüli erőszak ellen. A vitatható sikerességű filmben Cox és Arquette azt hangsúlyozzák, mennyire elfogadják a másikat, így ha a férj a plüssállat-jelmezes fétis lelkes híve, akkor neje még azt is áldozatkészen vállalja, hogy óriásnyúlnak öltözik.

A 46 éves színésznő és 39 éves férje 1996-ban, a Sikoly című közös filmjük forgatásán ismerkedett meg, három évvel később összeházasodtak, de nem most először próbálkoztak házasságuk megmentésével. Miután évekig tartó próbálkozások után 2004-ben megszületett mesterséges megtermékenyítéssel fogant kislányuk, Coco, 2008-ban szerettek volna még egy gyereket vállalni, ám ez már az orvosi rásegítéssel sem sikerült. Cox ekkor azt nyilatkozta, retteg attól, hogy túlfeszítették a kapcsolatukat, és most azon dolgoznak, hogy megmentsék a házasságukat.

Tavaly év elejére úgy tűnt, rendbe jöttek a dolgok: a pár ismét mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozott, majd később már arról beszéltek, azt fontolgatják, hogy kislányuknak örökbefogadással legyen testvére . Igaz, ekkor már azt is megosztották a világgal, hogy előre megbeszélt időpontokban, menetrendszerűen szexelnek. Augusztusban Cox a Style magazinnak adott interjúján a jegygyűrűje nélkül jelent meg, és elismerte, igen, ismét vannak nehézségeik, de rajta vannak házasságuk megmentésén: "Párterápiára járunk, meg kell dolgoznunk a házasságunkért".