Idén először felkerült a top 10-be Stieg Larsson, akinek könyveit a svédek után az amerikaiak is megfilmesítik. A lista élén nem meglepő módon Michael Jackson áll. Az énekes halála után 275 millió dollárt keresett, köszönhetően a This Is It című alkotásnak.

A Forbes idén is összeállította a legjobban kereső halott hírességek listáját. Idén először felkerült a top 10-be Stieg Larsson, a magazin szerint az író a hatodik legjobban kereső halott híresség. A svéd író 2004-ben szívrohamban hunyt el, még mielőtt kiadták volna Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander történetét.

Az eredetileg tervezett tíz kötet helyett három jelent meg, a történetet megfilmesítették svéd filmesek, ám a történet ennyivel nem úszta meg. Amerikai filmesek is elkészítik a saját verziójukat, a főszerepet Daniel Craig kapta meg, így valószínűleg jövő évben még nagyobb bevételre számíthatnak az örökösei.

A lista élére nem meglepő módon Michael Jackson a került. A zenész, aki míg élt, sosem került be a magazin által a hírességekből összeállított Top 100-as listára, 275 milliós bevételével került a dobogó tetejére. Az összeállítás szerint ezzel az összeggel Jackson túlszárnyalta a még mindig működő U2 és AC/DC bevételeit, még akkor is, ha a két zenekar keresetét összeadjuk.

A listán egyébként nagyjából fele-fele arányban szerepelnek a zenészek és az életükben nem zenével foglalkozó ismert emberek. A második helyen Elvis Presley áll 60 millió dollárral, John Lennon munkásságából 17 millió dollár folyt be. A tízedik helyen Richard Rodgers dalszövegíró áll 7 millió dollárral, míg Jimi Hendrix örökösei 6 millió dollár bevételt könyvelhettek el.

Továbbra is a harmadik helyen szereplő J.R.R. Tolkien birtokolja a legsikeresebb halott író címét, 2009 októberétől idén októberig 50 millió dollár jogdíjat kaptak örökösei a művei után. A negyedik helyezett lett Charles Schutz, aki többek közt Snoopyt és Charlie Brownt alkotta meg. Schutz az elmúlt 12 hónapban 11 millió dollárt keresett, míg a Grinch alkotója, Dr. Seuss 11 millió dolláros bevételel áll a hetedik helyen.

A nyolcadik lett Albert Einstein, aki 10 millió dollárt keresett halála után. A kilencedik a sportszereket forgalmazó cégek egykori tulajdonosa, George Steinbrenner lett. A bárhol felbukkanó New York-logót híressé tevő üzletember 8 millió dollárt keresett örököseinek.