A fiatal énekes külsejét alaposan megváltoztatták legújabb címlapfotója kedvéért, és a túl cukira sminkelt és/vagy retusált arc már a rajongóknak is sok voltl. A Todateen Star magazin azzal védekezett, hogy szerintük Bieber úgy cuki, ahogy van, és nem is nyúltak bele nagyon a fotóba. Igaz, ezt sokan kétségbe vonják, még többek szerint pedig újabb photoshop-katasztrófa a végeredmény.

Úgy tűnik, hogy a brazil Todateen Star munkatársai nem találták kellően cukinak a 16 éves énekest, így alaposan módosították a külsejét a címlapfotó kedvéért. A Celebuzz szerint egyértelműen retusnak köszönhető a természetellenesen édeskés, porcelánbabás megjelenés, a kihúzott szem, a rózsaszín száj, a túlzottan sima bőr, és minden egyéb más biztosan némi utómunka végeredménye....vagy legalább egy túlbuzgó sminkes keze van a dologban. A Styleite szerint a végeredmény robotszerű és – nincs mit tagadni - nőies a rózsaszín szájfénynek köszönhetően, a füstös szemét pedig még az általában pandának sminkelt Taylor Momsen is megirigyelné, a nagy mennyiségű alapozóról nem is beszélve.

Mivel a kép heves reakciókat váltott ki a rajongókból, a magazin úgy döntött, hogy megmagyarázzák a helyzetet. Nem sikerült túl meggyőzően: „Nem változtattunk semmit a szem környékén, csak volt egy kis technikai problémánk, amitől a fotó egyes részei sötétebbek lettek” – védekezett a magazin. Egyúttal kifejtették, azért sem volt szükség semmilyen komolyabb utómunkára, mert Justin Biebernek nincs szüksége ilyen módosításokra, úgy jó, ahogy van, egy „természetes szépség”.

Persze nem a fiatal énekes lenne az első híresség, akit szétszednek egy állítólag retusált címlapfotó miatt. Igaz, a túlzásokról, bakikról nem a sztárok tehetnek, de Bieber egyébként sincs könnyű helyzetben - írja egy blogger, Alice James-Rodgers - hiszen kissé lányos külseje miatt már így is sokan cikizték. Hozzáteszi, a menedzsment aktuális döntésének csúnya végeredménye lehet. Nem túl szerencsés például, hogy Bieber nemrég saját körömlakkok-kollekciót dobott piacra, valamint hamarosan egy uniszex parfümmel is előrukkol - és ki tudja, hogy a karrierjéért felelősök még mit találnak majd ki neki a közeljövőben.