Irina Shayk modellügynöksége nyilatkozatban adta a világ tudtára, hogy mennyire felháborítónak találják a spanyol GQ magazin módszerét. A kiadvány ugyanis szerintük három képen is leretusálta a fehérneműt a modellről. Shayk állításuk szerint soha nem pózolt meztelenül a magazinnak, és még csak meg sem kérdezték arról, hogy beleegyezik-e a képek megjelentetésébe. A magazin azzal védekezik, hogy Cristiano Ronaldo barátnője igenis levetkőzött a fotózáson.

A Huffington Post szerint elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo modellként dolgozó barátnője, Irina Shayk bepereli a spanyol GQ magazint, mert állítólag leretusálták róla azokat a fehérneműket, amiket a fotózáson viselt. ARC NY Talent PR több helyre is eljuttatta az Elite modellügynökség spanyol részlegének nyilatkozatát. Gael Marie igazgató szerint Irina Shayk felelőtlen retusálás áldozata lett, a GQ Spain pedig hanyag, gondatlan munkát végzett.  A modellről Madriban készültek a fotók, amik közül végül tizennégy kép került be a magazin decemberi számába, és a nyilatkozat szerint három képen retusálták meztelenre.

Nem kérték a beleegyezését

„Shayk kisasszony fehérneműben állt a híres fotós, Vincent Peters kamerája elé, aki művészi és ízléses képeket készített. A GQ miatt azonban úgy tűnik, minta Shayk kisasszony meztelenül állt volna modellt, pedig ez nem igaz. A szerződést Shayk kisasszony részéről az Elite modellügynökség kötötte. Szerettük volna, ha az interjúhoz, a címlaphoz és a fotókhoz az ő beleegyezése is szükséges lett volna, de a magazin megtagadta tőle ezt a jogot. Shayk kisasszony nem volt meztelen, és nem adta beleegyezését ezen fotókhoz. Irina Shayk soha nem látta ezeket a képeket és a címlapot, a fotókhoz írt szöveget” – áll a nyilatkozatban, amiben a címlapfotó mellett olvasható feliratot is kifogásolják, ugyanis szerintük felér egy rágalmazással, hogy a modellt egy állathoz hasonlítják. Hozzáteszik, elfogadhatatlan, hogy a példányszám miatt egy ilyen nagynevű magazin ilyen trükkökhöz folyamodik.

Több egy focista barátnőjénél

A kiadvány szerkesztője, Javier Fernández de Angulo jelen volt a fotózáson, és természetesen ő is elmesélte a saját verzióját, és a Sun úgy tudja, hogy azzal fenyegették meg Shayk ügynökségét, hogy ők is jogi útra terelik az ügyet. De Angulo elmondta, a modell teljes természetességgel szabadult meg a ruháitól, és valószínűleg az bosszantja, hogy a címlapon Ronaldo barátnőjeként emlegetjük, igaz, megkért rá, hogy ne tegyük. A magazin címlapján a Sun szerint többek közt a következő áll. „Szeretné megtudni, hogy milyen Ronaldo barátnője meztelenül?”

Fehérneműben érzi magát szexisnek

Shayk az interjúban megemlíti, hogy nem kell teljesen meztelennek lenni ahhoz, hogy szexisnek érezze magát, fehérneműben is kellően vonzó. „A csáberő minden nőben ott van, de természetesen sokkal szexisebbnek érzem magam fehérneműben” – nyilatkozta a modell, aki már korábban is vetkőzött a magazinnak, igaz, akkor a dél-afrikai változatának. Egyébként azon a fotósorozaton sem látható teljesen meztelenül, ha éppen nincs is rajta melltartó, valahogy mindig eltakarja a keblét. A spanyol Elle novemberi számában pedig teljesen felöltözve láthatták az olvasók.