Az énekesnő volt az egyik sztárvendége a brit X Factor döntőjének, de burleszk-stílusú fellépése túl sok volt a brit nézőknek: az előadást követően a csatorna több mint 2000 panasztelefont kapott a BBC értesülései szerint. Aguilera azzal védekezett, hogy ebben a műfajban semmi sem lehet túl szexi, és az ember lányának igenis meg kell élnie a nőiességét.

Christina Aguilera volt az egyik sztárfellépője a brit X Factor döntőjének, ahol új filmje, a Golden Globe-ra is jelölt Burlesque (az itthoni mozikban: Díva) egyik betétdalát adta elő. Az ITV1 családi-csatorna nézőinek azonban túl erotikusnak tűnt a pordukció, figyelembe véve,  hogy az este hét és kilenc óra között sugárzott műsort sok gyerek is nézi.

A válófélben lévő énekesnő a film címadó dalát adta elő csillogó fekete kombinéban és harisnyában, amiben többször meglovagolta a színpadra állított székeket. Csípőcsavargatással, fenékrázással kedveskedett a nézőknek, erotikus táncot lejtve a még nála is kevesebb ruhát viselő háttértáncosaival.

Az élmény kiverte a biztosítékot a tisztes családapákban és -anyákban, a BBC szerint több mint 2000 tiltakozás futott be rövid idő alatt az Aguilera által képviselt erkölcsi fertőt kifogásolva az ITV1-hez. A csatorna állítólag még nem kapott ennyi hívást az X Faktor története alatt, de ez nem tette őket boldoggá: attól tartanak, hogy ez veszélybe sodorhatja mind a műsor, mind a családi csatorna imidzsét - írja a MrPaprazzi blog egy bennfentesre hivatkozva.

Aguilera azonban nem érzi, hogy túllőtt volna a célon: „Nem hiszem, hogy lehet valami túl szexi, ha a burleszkről, mint művészeti ágról van szó" – osztotta meg a nézeteit az MTV-vel a film brit premierjén. „A nőkre felszabadítóan hat, ha jól érzik magunkat a bőrükben, magabiztosak és elégedettek a testükkel – és a burleszk pont ezt képviseli” - véli Aguilera, aki mindig is szerette hangsúlyozni a nőiességét, és ennek megélésében láthatólag az sem zavarja, hogy mostanában felszedett pár kilót.

„Mindenkinek, aki a reflektorfényben él, számítania kell arra, hogy ítélkezzenek felette, és a vélemények nagyon eltérőek lehetnek. De én ragaszkodom az elképzeléseimhez” – tette hozzá. Aguilera az utóbbi időben amúgy is ki van téve az erkölcscsőszök támadásainak, nemrég mellbimbójával került a címlapokra, de mivel épp filmje promókörútja folyik, az sem zárható ki, hogy a botrányok is reklámcélokat szolgáljanak.