A legújabb hírek szerint a színésznő megütötte a Betty Ford rehabilitációs klinika egyik gondozóját, legalábbis az ápolónő ezt állítja. Lohan szerint viszont ő az áldozat, az ápolónő kezdte a verekedést - a rendőrség nyomoz, ha mégse neki lenne igaza, fél éves börtönbüntetés vár rá.

A színésznőt állítólag verekedésen kapták, és az is lehet, hogy piált, ezért kell majd bíróság elé állnia. Lohan ugyanis, ha minden igaz pár héttel kezelése vége előtt nem a zaklató hívások és lesifotósok miatt került új rehabilitációs intézménybe, hanem mert megverte a Betty Ford egyik dolgozóját. A nő ugyanis rajtakapta, hogy egy bárban múlatja az időt, és alkoholtesztet követelt. Lohan erre máshogy emlékszik, saját verziójában ő az áldozat - írja a TMZ.

A Palm Desert-i rendőrségi források azt állítják, a színésznő és szobatársai kilógtak egy kicsit kocsmázni, és amikor visszaértek az intézménybe, az egyik női dolgozó, Dawn Holland konfrontálódott velük. A rendőrségre „kézitusáról” érkezett bejelentés, a sértett feljelentést tett – írja Perez Hilton.

„A sértett bűnügyi eljárást követelt, az ügyet vétségként vizsgáljuk ki” – mondta a média érdeklődésére szűkszavúan a Riverside-i sheriffhivatal vezetője, Joe Borja. Hogy ki a sértett, azt pontosan nem világos: ugyanis a hírek szerint Lohan  és az ápolónője is hívta a 911-et.

Dawn Holland vasárnap kereste meg a TMZ-t történetével. Állítása szerint december 12-én, éjjel 1-kor Lohan és két szobatársa városi kimenőjéről tért vissza a Betty Fordba, a lehető legtitkosabban akartak visszajutni szobájukba, de a biztonsági szolgálat megállította a három nőt. Lohan ekkor kezdett hisztizni. Hollandnek kiadták, hogy szondáztassa meg a lányokat, de Lohan elutasította a tesztet és ellökte őt magától, majd visszament szobájába, és kihívta a 911-et. Holland eközben egy másik telefonról hívta a rendőröket, de Lohan kitépte kezéből a telefont. A gondozó azt állítja, az összecsapás közben alkoholszagot érzett a színésznőn, de állítja, egy ujjal se nyúlt a színésznőhöz

Lohan ezzel szemben azt mondja, ő az áldozat, és igazságtalanul járt el vele szemben a gondozó, aki már az első naptól pikkelt rá. A színésznő azt is tagadja, hogy két szobatársával töltötte volna kimenőjét, azt állítja, ő csak a fodrászhoz ment. Mikor visszaért, az említett gondozó „kezet emelt rá”, ő pedig csak ellökte magától és azt mondta: „vegye le rólam a kezét” – írja a TMZ. Lohan ráadásul úgy emlékszik, ő kért alkohol- és drogtesztet, és Holland volt az, aki elutasította – most abban bízik, hogy a biztonsági kamerák tanúsítják igazát.

Lohan 2007-es vétségei miatt 2011 augusztusáig próbaidőn van: ha Elden Fox bíró tartja magát ehhez, és bebizonyosodik, hogy a színésznő bántalmazta az egészségügyi intézmény dolgozóját, ráadásul alkoholos befolyásoltság alatt, akár 180 napot (6 hónapot) is tölthet rács mögött.

Michael Lohan, a színésznő apja azonnal lánya mellé állt: „Lindsay a haját csináltatta meg, a másik két lány nem tudni, hova ment. Mikor vissza kellett menni, a lányok és Lindsay nehezen találták meg egymást a megbeszélt helyen, ezért késtek 10 percet. Lindsay és a másik két lány drog- és alkoholtesztje is negatív lett” – mondta a poponthepop.com-nak Michael Lohan.

A Radaronline értesülései szerint a színésznő az incidens reggelén végül hajlandó volt a tesztre (bár nem világos, hogy ez több órával később egy éjszakai ittasságból mennyit mutat ki), de viselkedése valóban félévnyi börtönbüntetést vonhat maga után. „Fox bíró tisztázta, hogy ha egyszer rossz a tesztje vagy csak egyszer is elutasítja a tesztelést, akkor baj lesz. Lindsay most nagyon nagy bajban van. Nagyon valószínű, hogy Fox bíró beidézi jövő héten” – mondta a RadarOnline-nak egy névtelen forrás.

Az ügyet kiszivárogtató ápolónőt, Dawn Hollandot időközben elbocsátották a Betty Fordból, mert bizalmas információkat szivárogtatott ki a TMZ-nek, és ezért állítólag 10-15.000 dollárt (2-3 millió forintot) kapott.