Szinte mindegyik villalakó kiborult vasárnap, nagyjából két hónappal a beköltözés után. Mindenki üvöltött mindenkivel, a lányok bömböltek, a két táborra szakadt játékosok főhadiszállásokat felállítva dolgozták ki, hogy miként pusztítják el majd az ellenséges csoportosulást. Alekosz szerint itt az idő a nehéztüzérségre, VV Laci ellenfelei agyába akar befurakodni.

“A helyes lépés E4-re E5 lenne, de lépnek egy böszmét, ami pedig ... F6” - elemezte nehezen érthetően a vasárnap kialakult harci helyzetet Alekosz azután, hogy a Való Világ játékosai két táborra szakadtak, és totális háborút indítottak egymás ellen.

Alekosz szerint, aki Olivérrel, Szandikával és Évával alkot egy csapatot itt az ideje bevetni az igazi fegyvereket, a kreatív megoldásokat, de nem pontosította, hogy furmányos elméje milyen ördögi terveket agyalt ki.

A másik tábor vezére László, aki maga köré gyűjtötte a villa fiatal lányait, valamint a békés Bécit. Egy ideig úgy tűnt, hogy Jerzy az ő csapatukat erősíti majd, de a hétfőn lement adásból úgy tűnik, hogy Jerzy szeretné játszani Gombi mellett Svájcot ebben a háborúban, amit nyilván nem néztek jó szemmel a többiek.

László elmagyarázta a lányainak, hogy pszichológiai hadviselést fognak folytatni. Stratégaként elemezte a kialakult helyzetet, hogy Alekosz Zsófit hívta ki párbajozni. László szerint ez egyértelmű jele Alekosz gyengeségének. László célja az, hogy az ellenséges csapat tagjainak minél több gondolatát meg tudják fertőzni, hogy állandósult zavarba hozzák őket. “Belemegyünk az álmaiba” - mondta László arról, hogyan fogják első körben kicsinálni Alekoszt.

Közben Zsófi, aki az első körben betölti az ütközőzóna szerepét úgy döntött, hogy nem akar hős lenni, de leginkább azt nem akarja, hogy társai harcosnak hívják. Elkezdett azzal fenyegetőzni, hogy nem akar visszamenni majd a párbajról a villába, amivel sikerült az egyébként végig nagyon nyugodt Bécit is kiborítania, aki nem értette, hogy a lány miért nem akarja, hogy támogassák Alekosszal vívott harcában.

Közben a lányok folyamatosan zokogtak, kiabáltak, Szandika annyira besokallt, hogy sírógörcsöt kapott, vonaglani kezdett. Négyen rángatták vissza a villába, miközben az erősen plasztikázott versenyző azzal fenyegetőzött, hogy kimegy a villából. "Halmozódott, halmozódott, aztán elkezdődött a vihar előtti csend, aztán egy-két óra lappangás, aztán robbant, mint a bomba" - foglalta össze Szandika kiborulásának stációit Alekosz, minden közhelytől mentesen.

Szandika kiborulását Éva nem tudta elvilselni, ő is elvörösödött fejjel bőgött, Gigi teljesen letörten támasztotta a falat.

A villában zajló vészjósló események kijutottak a valóságshow keretein túlra is. Elindult egy pletyka, miszerint azért marad el a valovilag.hu-n az online közvetítés, mert a kiboruló Szandika lerugdosta a kamerákat .

Ezt a pletykát megkeresésünkre a műsor sajtósa cáfolta, illetve minden olyasmit, ami arról szól, hogy azért nem megy jelenleg az online közvetítés, mert valamelyik játékos valamilyen technikai eszközt tönkretett volna a villában.

“Hamarosan lesz közvetítés, karbantartást végeztek a kollégák, ami 2-3 napig is eltarthat” - mondta Dobsi Adrienn, a műsor sajtósa. A leállást már vasárnap bejelentették , és a hivatalos magyarázat ugyan nem cáfolja teljesen a pletykákat, de a leállásról szóló poszt hozzászólói között többen a közvetítés minőségére, megszakadására panaszkodnak. Elképzelhető, hogy ezeken próbálnak javítani a leállás alatt.