Tetszik vagy sem, a celebség mára hivatássá nőtte ki magát, szép, tömött sorokban állnak a fiatalok és kevésbé fiatalok, hogy őket vigyék a hetilapok Tunéziába, és hogy ilyen-olyan celebek legyenek. Így aztán törvényszerű, hogy addig színésznek, rádiósnak, riporternek hívott egyének estek a celeblét áldozatául, ráadásul a celebek is a kétezres évek elején közepére elszaporodtak, így úgy véltük - most, hogy mindenki felriadt az újév okozta sokkból -, illik felállíttatni egy listát, és önökkel megszavaztatni az évtized celebjét. Listánk mentora, Árpa Attila volt szíves javaslatokat tenni, mi is hozzáadtuk, amink van, így önök most tíz celebből választhatják ki az etalont, akit a bulvár a kétezres évek legnagyobb celebjévé tett.

Bochkor Gábor

Árpa: Annak ellenére, hogy a rádiós stabilan ugyanazt csinálja 10 éve minden egyes nap, és gyakorlatilag semmit nem változtatott sem az imidzsén, sem a műfajon, mégis óriási népszerűségnek örvend. Bukott tévéműsorai vagy gyakorta zűrzavaros magánélete sem tudott kárt okozni a pályafutásában. Velvet: Bochkor Gábornak ugyanakkor szinte kötelező volt hasonlóan híres feleséget találnia, valaki másét, ez is sokat dobhatott celebségén, még akkor is, ha ennek következtében mára elcsitultak körülötte a rádiózással, tévézéssel és nőzéssel kapcsolatos pletykák egyaránt. Tolja tízesig, ha ön szerint Bochkor az évtized celebje.

Fábry Sándor

Árpa: Senkiről nem jelent meg annyi cikk és címlap, mint róla, úgy, hogy nem is nyilatkozott egy árva szót sem. Velvet: Az sem elhanyagolható, hogy ő az egyetlen magyar híres ember, akinek a one-man show-ja több mint tíz éve fut, igaz, ezzel maga Fábry is celebszintre került, ami annak ellenére volt törvényszerű, hogy magánéletéről vajmi kevés biztosat tud a bulvár. Hajdú Péter most pont őt próbálja legyúrni, bár nem azonos időpontban, Sebestyén Balázs pedig az állására hajt, így ez nagyjából az utolsó esély, hogy Fábry évtized celebje legyen. Na, nem mintha egy picit is az szeretne lenni.

Gáspár Győzike

Velvet: A trash reality műfaja, sokak örömére, csak a kétezres évek közepére jutott el hazánkba, és talán bátran kijelenthetjük, hogy Győzike egyike az első celebeknek. Senki nem érti, hogyan csinálta, de lehúzott majd tíz évadot a salgótarjáni, zebramintás kamuházban lakó család, akiket végighurcolt az RTL Klub az egész világon, bemutatva az igazi hungarikum Győzikét. A próbálkozás a tavalyi visszatérésre, csúfos kudarc volt bár nagyon nézték, mégse sikerült, így az is lehet, hogy Győzike is utoljára szerepel évtized celebje cikkben, gondolja meg, mennyire értékeli eddigi munkásságát.

Gesztesi Károly

Árpa: Senki nem használta ki ilyen ügyesen, üzleti érzékkel a sztárságát, mint ő. Miközben sokszor a csapból is ő folyik, mégis valahogy meg tudta oldani azt, hogy továbbra is töretlenül szimpatikus egy egész országnak. Velvet: Ezért vagy ennek ellenére ma már alig akadnak, akik Gesztesi Károlyt színésznek látják, maximum talán Shrek erejéig. Exnejével ellentétben az ő csillaga nem ragyog olyan fényesen, igaz, nem is választ olyan szerencsétlenül partnert. Csakúgy, mint Liptai Claudia, ő is mindig elérhetetlen, és csak bizonyos esetekben ad exkluzív interjúkat, csak bizonyos lapoknak, ami kizárólagosságot feltételez. Gesztesi bulvárindexe magas, így megérdemli, hogy bekerüljön a top tíz celebbe, döntse el, hol végezzen a listán.

Hajdú Péter

Árpa: El kell ismerni, hogy a gagyiceleb-státuszát ügyesen kihasználva műsorvezetői pályafutásával odáig jutott, hogy egy országos csatornán hetente főműsoridőben olyan műsort vezet, amiről a legtöbb műsorvezető álmodik. Hogy ő ebből a műfajból mit hoz ki, az persze egy másik kérdés, de már most imponáló a külföldi sztárvendégek névsora. Velvet: Azt bátorkodtuk írni, hogy Hajdú Péter megosztó személyiség, mire egyik kommentelőnk jelezte, hogy ez egyáltalán nem igaz, hiszen őt mindenki utálja. Ezt nem nekünk kell eldönteni, viszont tény, hogy az elmúlt tíz évben nem nagyon találkoztunk igazi HP rajongóval, legyen a műsorvezető éppen haverja Tornóczky Anitának, járjon Bálint Antóniával, vagy csináljon épp gyereket missz nagyon fiatal békávénak. De bárhogy is haragszik a közvélemény Hajdú Péterre a tilosban parkolásai és egyéb furcsaságai miatt, ha utána vasárnap esténként őt küldik ki a celebporondra, hogy beletipegjen csatornaközeli sorstársai lelkébe.

Kelemen Anna

Velvet: Kelemen Anna nem terhes, alig akadhat ember, aki emiatt ne lélegezne fel megnyugvásában, bár az is lehet, hogy őt éppen egy gyerekszülés hozná rendbe, ha már a pornós szakma annyira nem jött be, az ezer euró per éjszakás időknek pedig a testét elnézve már alighanem befellegzett. Azért még ne felejtkezzünk el a tényről, hogy Kelemen Anna volt az első igazi vetkőzéstől celebbé váló nő, akinek megjelenése óta gombaszám szaporodtak el a többé-kevésbé vetkőző wannabe celebek, akikkel kapcsolatban a dubajozás felmerül, mint BMW-ik üzemanyagellátásának fő szponzora.

Kiszel Tünde

Velvet: A celeb szó jelentése az elképzelt értelmező kéziszótárunk szerint: Kiszel Tünde. A nyolcvanas évek Tutti Frutti vetkőzője, a szemöldökszedés egykori ádáz ellensége, a koncepciós táborok vizionálója, akinek húsz évig tartott, hogy elérje a celebek celebe címet. A celeb ugyanis akkor, és csakis akkor igazi celeb, ha legfőbb állása, hogy ő egy celeb. Aki abból él, hogy ő egy celeb, aki fotózza magát, meg irogat, meg bugyikat és igazi hírességek aláírásait gyűjti. Na jó, az se baj, ha naptárakat készít saját magáról, és ha nem zökkenti ki, ha alkalminak vélt vagy valós partneréről ordít, hogy az ellenkező nemet preferálja, mint ő. Csak énekelni ne énekeljen! Kiszel Tünde nemzeti kincs, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. Szavazzon rá bátran, a 2021-es listán aligha lesz rajta.

Liptai Claudia

Árpa: Na az ő élete tényleg egy szappanopera. Már csak egy jó becenév kéne neki. A nemzet ...-valamije. Velvet: Hát, csalogánya, tuti nem. Liptai is színésznek indult, aztán tört csak elő belőle az üzletasszony olyannyira, hogy lassan a celebség Berényi Klaudiája lesz. Nagy hír volt Liptai kapcsolata/esküvője Gesztesi Károllyal, a lányának születése, de a szekér a szakítással indult be csak igazán, amiből csak egy megannyi hisztivel körített vetkőzés tudta kizökkenteni, arról meg őszintén reméljük, nem tehet, hogy utána rossz kapcsolatba nyúlt bele. Kétszer is. Ön szerint lehet, hogy hiába erőlködnek a pasik, csak nő lesz az évtized celebje?

Majka

Árpa: Lehet őt utálni, de mutassatok még egy ilyen tündérmesét. Az ózdi proli egy valóságshow-ban szerepel, azóta megállás nélkül dolgozik, vezetett egy rakás tévéműsort, játszott filmekben, adott ki lemezeket és a legszebb, hogy azt csinál, amit akar, az ő imidzsébe minden belefér. Velvet: Tény, hogy Majka neve az egyetlen komolyabb sikereket halmozó valóságshow-szereplő, nem is értjük, mire gyúr ez a mostani erőltetett társaság, ha három szériából csak egy jött ki igazán jól belőle. Se állandó, bejelentett csaja, se botránya, szépen csinálja a dolgát, önök szerint ez jó avagy unalmas? Lesznek még jobb évtizedei Majkának?

Stohl András

Árpa: Buci egyértelmű. Aki a Nemzeti Színházban egyszerre hét szerepet játszik, ittasan elüt embereket, mellette az egyetlen magyar akciósorozat-sztár és műsorvezető egyszerre, aki az okozott baleset ellenére még mindig talpon tud maradni, sőt, még mindig kedvelik és szeretik, az tud valamit. Velvet: Stohl Andrásból kis energiával lehetne magyar Charlie Sheent faragni, nagy kár, hogy ezt valahogy se a magyar közönség, se a média, se maga Stohl nem akarja. A bűnbánó Stohl egyelőre nem tudni, hogy börtönbe megy-e, de az biztos, hogy a Katona József Színház egykori színészének sztorijaiból időről időre jól megél a bulvársajtó.