Vasárnap bugyit és mellbimbót villantott a Harry Potter filmek sztárja, hétfőn nem tudták, hogy kicsoda, de szerencséjére azért ő lett az év divatikonja.

Emma Watson, a legszexibb angol színésznő, szerfelett rövid ruhában jelent meg az Elle magazin hétfői rendezvényén Londonban. Előző este a BAFTA díjátadón mulathattak együtt a brit celebek, akik ezúttal az Elle ünnepségén gyűltek össze a vörösszőnyegen. Emma Watson zsinórban harmadszor bulizta végig az éjszakát, vasárnap villantós ruhában érkezett, tegnap pedig már nem bízta a dolgot a véletlenre, és eleve igen lenge öltözékben jelent meg.

Február 13-i rendezvény eseménydúsan telt Watson számára: bugyit és melltartót is villantott a díjátadóra menet. A vöröses hajúra melírozott Watson kivillantotta tapasszal leragasztott mellbimbóját, mialatt a kocsiban ült, kiszálláskor pedig láthatóvá vált fekete bugyija. A mellbimbótapasz megfelelő használata sokat segíthetett volna rajta, csakúgy, mint az, ha tisztában van vele, hogyan kell kiszállni egy limuzinból. A kis kék ruha igazán nem vált be: hagyta Watsont megszégyenülni felül és alul is; míg egy ruhának homlokegyenest más feladata kéne, hogy legyen. Talán ha Hermione Granger egy jobban ragadó mellbimbótapaszt választott volna, minden másképp történt volna.

A Harry Potter sztárja az Elle díjátadóján a legfényesebben csillogó divatikon díját vihette haza, de előtte még sok mindent ki kellett állnia. Ugyanis Vivienne Westwood szólította színpadra, aki elég zavarba ejtő módon bevallotta, hogy nem tudja ki is ő. Az Elle rendezvény szervezői tisztában voltak vele, hogy a legendás divattervező és tudatos vásárló valami borzongtatót biztosan becsempész az estébe, de arra még ők sem számítottak, hogy amikor Emma Watsont szólítja, a következő mondat hagyja el a száját: „Ki az az Emma Watson?” – adta hírül a magazin. Amúgy a poén nemzetközi, Fábry Sándor is azon szokott viccelődni, hogy nem ismeri a feltörekvő csillagokat.

Watson nem jött zavarba, és amikor átvette a díjat, mindössze annyit  mondott: „Nem tudom, mit mondjak erre.”  Az Elle szerint a londoni divatvilág feltörekvő és régóta fénylő csillaga összecsapását láthatták a jelenlévők. A magazin amúgy diplomatikusan mindenkinek gratulált.

„Csodálatos érzés, hogy megkaptam ezt a címet. Nagyon szeretem a divatot, de megpróbálom figyelmen kívül hagyni a külső körülményeket, és csak azzal foglalkozni, amit élvezek benne. Mostanában kicsit jobban érzékelem a rám nehezedő nyomást, de egyelőre ez csak szórakozás." - mondta a díjról Watson.

Az Elle főszerkesztője Lorraine Candy, Watson egyéniségét emelte ki: „Van egy nagyon jól körülhatárolható, egyedi stílusa. Az Elle-nél mindig azt mondjuk, nem az a fontos, mit hordasz, hanem az, hogy hogyan hordod. Emma Watsonnak magával ragadó személyisége van, és azt hiszem ez teszi őt divatossá.” A színésznő nemrég azt nyilatkozta, hogy furcsa mód Hermione-nak köszönheti a stílusérzékét.

A legjobb nemzetközi divattervező, az olykor rendezőként feltünő Tom Ford, míg és a legjobb brit divattervező a 28 éves Christopher Kane lett.