A színész a 2011-es független filmeseket díjazó gálán megfogta Eva Mendes mellét, és egész sokáig nem bírta elengedni. Erre Rosario Dawson felment a színpadra, és rámarkolt Rudd farkára. Mint mondta, valahogy helyre kellett tennie kollégáját, de amúgy is a Spinédzserek óta kíváncsi, mi van a színész gatyájában.

A 2011-es független filmeseket díjazó Spirit Awards díjátadón furcsa jelenetben adta át  a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat Paul Rudd, a az átlátszó ruhák híve, Eva Mendes, és kolléganője Rosario Dawson.

Dawson, aki ősszel a német GQ magazin címlaplánya volt, később elmondta az Access Hollywoodnak, hogy azért markolt Paul Rudd farkára, mert a nők jogaiért küzdő aktivista, és mert Paul Rudd (a Jóbarátokból Phoebe férje) megcsöcsörészte Eva Mendest, amit nem hagyhatott szó nélkül.

"Szeretem Pault, a Spinédzserek óta nagy rajongója vagyok. Megfogta a mellét, amire azt mondtam magamban, oké, ez vicces pár másodpercig, de ő csak fogta, fogta és fogta. Úgy voltam vele, ha nem hagyja abba, akkor felállok és odamegyek.. és nem hagyta abba. Erre odamentem és megmarkoltam a farkát, végülis miért ne? Nem volt rossz, egész jó kis csomagja van. Azóta voltam kíváncsi rá, amióta láttam a Spinédzserekben. Később a menedzserem odajött és megkérdezte, hogy ezt megírta-e valaki. Mondtam, hogy nem, pusztán csak nőjogi aktivista vagyok és kicsit elfáradtam. Igazán kedvelem Pault, nem áll szándékomban megbántani, de le akartam állítani. Ő megfogta Eva Mendes mellét, olyan sokáig csinálta, legalább félórának tűnt” – nyilatkozta Rosario Dawson.