Legalább 40 millió forintnyi dollárt keresett eddig Rebecca Black a világ egyik legrosszabb dalával. Már több ember twittel róla, mint Charlie Sheenről. Anyja kiirtana néhány kommentelőt.

Rebecca Blacket már bemutattuk múlt héten, amikor azt kérdeztük olvasóinktól, ki lehet az új Britney. Azóta kiderült: sokan mások is úgy vélekednek, hogy a Friday (Péntek) minden idők egyik legrosszabb dala, de érdemes a figyelemre. Az utóbbi két hétben a tizenhárom éves Black dalát – amelyet nem ő írt, hanem a karrierjét egyengető Ark Music Factory – rengetegen dolgozták fel, boldogan énekelve arról, hogyan követik egymást a hét napjai. A Friday hivatalos klipjét már csaknem 34 milliószor nézték meg a YouTube-on, előadójának neve jobban pörög a Twitteren, mint Charlie Sheen.

A kislány akkora szenzáció lett, hogy még az ABC News is meginterjúvolta – ráadásul Andrea Canning; ugyanaz a riporter, aki Charlie Sheennel is beszélgetett. A beszélgetésből kiderült, noha Blacket rengeteg támadás éri, igyekszik túltenni magát a negatív megjegyzéseken, és csak az énekléssel akar foglalkozni.

Egy kommentet emelt ki, amely nagyon bántja,ennek szerzője azt reméli, hogy a lány vagdosni kezdi magát, evészavaros lesz, és meghal. Anyját, Georgina Marquez Kellyt is megkérdezték, aki úgy foglalta össze az érzéseit: „Szívesen kinyírtam volna néhányukat, de valószínűleg ez nem segítene”.

Arra is megkérték a kislányt, hogy énekeljen egy kicsit, hogy kiderüljön, milyen hangja van autotune nélkül – meglepő, de egészen hasonló, mint a klipben. Végül Black azt is elárulta: borzasztóan szeretne duettezni Justin Bieberrel, mert „tombol benne a Bieber-láz”.

Rebecca Black nevére március 11-e óta egyre többen keresnek rá, és a hírekben is sokat szerepel. A Friday-nek már van önálló Wikipedia-szócikke, Black kisasszonynak azonban egyelőre csak a kiadója honlapján van saját oldala. Viszont Twitterezik, és sokszor ír a péntekről.

Ha álma nem is teljesül, már jól járt: a Daily Mail szerint dala, és az ahhoz tartozó klip elkészítése kétezer dollárba (körülbelül 380 ezer forintba) került édesanyjának, ehhez képest dollár százezreket kereshet a mémmé vált dallal. A Friday az iTunes amerikai letöltési listájának 33. helyén áll, megelőzve Katy Perryt, Britneyt és Keshát, illetve a 85. helyen szereplő Justin Biebert. És volt már 19. is. A Forbes értesülései szerint az iTunes minden letöltésért 70 centet ad, így durva becslésük szerint Blacknek eddig legalább 210 ezer dollárt (körülbelül 40 millió forintot) hozott a dal. Állítása szerint nem költi el azonnal, viszont támogatni fogja iskolája színházi programját, és a japán katasztrófa áldozatainak is adakozik majd.

A Friday szövege

Rebecca Black dala beszámol arról a problémáról, hogy az énekeslány nem tudja, hová üljön barátai kabriójában, és felsorolja, hogyan jönnek egymás után a hét napjai. Ízelítő a dal szövegéből: "tegnap csütörtök volt, ma péntek, nagyon izgatottak vagyunk, izgatottak vagyunk, ma bált rendezünk, holnap szombat van, utána meg vasárnap, bár ne érne véget ez a hétvége".

Rebecca Blacknek eddig 34 ezer rajongója van a Facebookon, 12 ezren viszont a „Rebecca Blacket le kéne tartóztatni a füleim bántalmazása miatt” csoport tagjai. Vannak kimondottan gyűlölködő kollektívák is, az egyik legjobb alighanem az „egy egytől Rebecca Blackig terjedő skálán mennyire szereted a pénteket?”-csoport. Akinek ez nem tetszik, be kell érnie a „Rebecca Black üljön oda, ahol van hely”-társasággal, esetleg a „Rebecca Blacknek meg kéne kérdeznie Craig Davidtől, milyen nap van ma”-csapattal.

Simon Cowell, az X-Faktor zsűritagja, aki egyébként mindenkit halálra cikiz,  zseniálisnak nevezte a dalt. "Úgy hívjuk ezeket, hogy hajszárító-számok. Azok a számok, amiket a lányok a hajszárítójukba énekelnek készülődés közben. Pazar, hogy mindenki hogy ki van akadva tőle". Dalait már hamisítják is, úgyhogy Rebecca Black menthetetlenül celeb lett.