Az érsekújvári Michaela Nurcikova nyerte a szlovák szépségversenyt, úgyhogy ő fogja képviselni északi szomszédunkat a nemzetközi versenyen. A koronát a tavalyi győztes Marina Georgievovától örökölte meg.

Április kilencedikén, szombat este megválasztották a szlovák szépségkirálynőt, aki a húszéves Michaela Nurcikova lett, úgyhogy ő képviseli majd Szlovákiát a nemzetközi szépségversenyen. Az első udvarhölgy a tizenkilenc éves Dusana Lukacova lett, a harmadik helyen pedig a huszonhárom éves Lubica Kvasnicova végzett.

A tizenkét döntős lány Thaiföldön készült a versenyre még január hetedike és huszonegyedike között, meglátogatták Phuketet és a Phi-Phi szigetet. A thaiföldi kormány ugyanis így próbálta meg reklámozni a Kelet-Európában az országot. A tizenkét versenyző ennek köszönhetően eljutott például a Bangkoktól nem messze található Nong Nooch botanikus kertbe is.

A győztes Nurcikova első éves biológia és pedagógia hallgató a pozsonyi Comenius Egyetemen, csillagjegye szűz, zenében a rádiós kedvenceket szereti, legszívesebben a Maldív-szigetekre utazna el, élete legszebb élményét Párizsban élte át, és a legfontosabb számára, hogy ne veszítse el a hozzá legközelebb állókat. A huszéves lányról annyit lehet még tudni, hogy 178 centi magas, ezzel megelőzi mindkét udvarhölgyét, akik 170 és 174 centi magasak.