Három hónappal az után, hogy balesetet szenvedett a TV2 Ezek megőrültek! című celebszívató műsorának forgatásán, Zana József ismét kórházba került - tudta meg a Velvet. A színész pénteken reggel lett rosszul, szédülni kezdett, nekiment a falnak és ráesett az ágyra. Tizenhat éves lánya mentőt hívott hozzá, de végül az egyik barátja vitte át a Honvédkórházba. A CT-vizsgálatokból kiderült, hogy a januári baleset során keletkezett vérömlenyek egyike azóta sem szívódott fel, pedig rendesen szedte a gyógyszereit.

„Elkezdtem ugyanúgy szédülni, mint közvetlenül a balesetem után. Majdnem elvesztettem az eszméletemet, kétszer nekimentem a falnak és az ágyra is ráestem, ezután szóltam a lányomnak, hogy hívjon mentőt. Azt mondták, csak fél óra múlva érnek ide, ezért az egyik barátom áthozott a Honvédkórházba, öt perc alatt itt voltunk, mert a közelben lakom” – nyilatkozta a Velvetnek kórházi ágyán Zana József, aki nem érti, hogyan kaphatta el ilyen váratlanul a rosszullét, hiszen nem érte trauma, és a gyógyszereit is az előírásoknak megfelelően szedte.

Még mindig nem szívódott fel

Péntek óta több vizsgálaton is átesett, és mint az a CT-ből kiderült, a fejében még mindig van egy vérömleny. „Kettő keletkezett, amikor januárban, az Ezek megőrültek! forgatásán elsodort Beleznay. Az egyik még a háromhetes kezelés alatt felszívódott, a másik viszont azóta is ott van, csak kisebb lett. Azt nem tudom, hogy ez okozza-e a szédülést, mert én nem értek az orvostudományhoz, a színészethez viszont igen” – magyarázta, majd hozzátette, ő is csak a jövő héten kap bővebb felvilágosítást, ám az biztos, hogy a következő hetet bent kell töltenie a kórházban.

„Majd' minden hónapban eljártam a kontrollra, mert azért olykor meg-megszédültem, de ilyen súlyos egyszer sem volt” – mondta, majd egy hirtelen váltással sorolni kezdte, mi fáj a lelkének. „Haragszom, hogy mivel nem ismernek meg, lebácsiznak az ápolók. El tudod képzelni, hogy lebácsiznak egy Clint Eastwoodot vagy egy Jeremy Ironst? Az a baj Magyarországgal, hogy nem adják meg kellőképpen a rangot a művészeknek. Mert amíg a miniszterelnököt vagy a képviselőt élete végéig urazzák, addig minket lebácsiznak. A színész mitől veszíti el a rangját?” – kérdezte választ nem várva, majd a TV2 felelősségét kezdte vizsgálni, a csatorna ugyanis nem kötött balesetbiztosítást a műsor szereplőire.

Csak a lánya látogatta meg

„Ha Cristiano Ronaldo és Messi összefejelnek, nem kell aggódniuk, mert van biztosításuk, amivel majdnem annyit keresnek, mint ha játszanának. De velünk mi lesz? Akinek nincs társulata és balesetbiztosítást sem kötöttek rá, az nem tud keresni.” Ganxsta Zolee édesapja ugyanakkor azt is hozzátette, hogy korábbi kórházi kezelése alatt a csatorna munkatársai gondosan látogatták, ám ahogy kiengedték az intézetből, elengedték a kezét, amit ő „hallatlanuk dühítőnek” tart. Pedig a TV2 igyekezett kompenzálni a történteket, utólag emeltek a gázsiján, de szerinte ezt ennyivel nem lehet lerendezni, hiszen mostanra sem jött rendbe.

Mindenesetre a 72 éves színész most nem olyan letört, mint a korábbi kezelés idején, és ehhez az is hozzájárul, hogy saját szobát kapott, amiben még tévé is van, nem úgy, mint az Árpád Kórházban. „Azon imádkoznak, hogy szívódjon fel a vérömleny, ezért kaptam értágítót is. Ha mégsem szívódik fel, akkor vágniuk kell, de én inkább megölöm magam, mint hogy megműtsenek” – drámázott a még bontatlan testű Zana, akit eddig csak lánya látogatott meg. „Zoli sem volt még bent, pedig tudom, hogy jönne ő, csak szegény csóró gyereknek rengeteget kell melóznia, hogy ki tudja fizetni a törlesztő részletet. Amint lesz ideje, biztos meglátogat, ahogy a volt nejeim is; ők holnap jönnek” – mondta.