Rózsa, vacsora, behízelgő üzenet nem kell. A nagykanizsai lány utálja a budapesti tömegközelekedést, nem alapítana családot a fővárosban, és szívesen utazna New Yorkba vagy Londonba. A SOTE Szépével beszélgettünk, akit középiskolás korában egyszer egy egész osztály rakott be háttérképnek informatika órán.

Mindenki berakta háttérképnek

A SOTE Szépe, Tikos Kitty nyert egy utazást Horvátországba, amire valószínűleg az egyik barátnőjével megy. Mint mondta, a barátjával se veled, se nélküled kapcsolatban van, úgyhogy ez kényes téma. "Egy ideje bonyolódik. Egyelőre se neki, se nekem nincs más, úgyhogy nem szakadtunk el egymástól" – mondta a Velvetnek. A kapcsolatuk akkor kezdődött, amikor Tikos a Testnevelési Főiskola miatt Nagykanizsáról Budapestre költözött, azaz közel három éve.

Az edzőnek készülő lány nem szereti a közhelyes randikat. Nem szereti, ha egy fiú rózsával érkezik, elmennek együtt vacsorázni, és utána kötelezően írja az üzenetet, hogy jól érezte magát. "Lehet, hogy ez lenne a romantikus" – gondolkodik el egy pillanatra. Jobban szereti, ha közös társaságból alakul ki a kapcsolat, és nem ilyen nyálasan indul. Ettől függetlenül romantikusnak tartja magát. "Ha szerelmes vagyok, akkor persze" – magyarázza húsz éves Tikos Kitty.

A legrosszabb randija még középiskola alatt volt. "Egy olyan fiúval voltam, aki egyrészt nem fizetett, nekem kellett a saját részemet kifizetni, pedig csak egy üdítőt ittunk, másrészt végig azt mondogatta, hogy el se hiszi, hogy én ülök most vele szemben. Arról beszélt, hogy amióta elmesélte a többieknek, hogy velem találkozik, informatika óra mindenki engem rakott be háttérképnek" – emlékezett vissza. Ahogy említette, a srác teljesen lefárasztotta, és gyorsan le is lépett.

Szépségverseny és a pasik

"Szerettem volna kipróbálni magam" – magyarázta, hogy miért vágott bele az első versenyébe. "Sose gondoltam, hogy csúnya lány vagyok, de nem tudtam, hogy egy zsűri mit mondana, vagy, hogy mennyire számítok esélyesnek." Amióta Budapesten van, próbálkozott modellkedéssel meg hostesskedéssel is, és eme foglalatosságai során mondták neki, hogy mindenképp induljon el egy szépségversenyen is. A két győzelem ellenére a tanulás és a sportolás marad Tikos Kittynek az első.

A verseny óta sokan próbálkoznak Facebookon. "Most nagyon megy, hogy bejelöl, meg megbök, aztán várja, hogy mit reagálok. Általában semmit, mert se nem bököm vissza, se nem jelölöm vissza. Nem is látok nagy jövőt egy ilyen facebookos ismerkedésben" – említette. Tikos legjobban azt szereti, ha valami teljesen hétköznapi helyen találkozik a fiúval, és akkor valami megfogja benne. És nincs semmi hátsó szándék se. Eddig három hosszabb kapcsolata volt.

Kötélugrás akrobatikus elemekkel

A zsűri állítása szerint egyhangúlag választotta meg Tikos Kittyt szépségkirálynőnek, amiben nyilván nagy szerepet játszott a kidolgozott alakja is. "Kicsike voltam, vékony meg hajlékony, egyértelmű volt, hogy nem kézilabdás leszek" – mondta Tikos, aki ötévesen kezdett tornászni. Ahogy fejlődött a klub, úgy kezdett más sportokba is, mint például a kötélugrásba és a táncolásba. Az akrobatikus elemeket is felölelő kötélugrásban 2007-ben csapatban Európa-bajnokságot nyert.

A táncolással érte el a legkomolyabb sikereket. Amellett, hogy eljutott tiznehárom évesen Kínába, később Spanyolországba vagy Hollandiába, három világbajnokságot is nyertek a csapattal. Mint mondta, legjobban Kína fogta meg eddig, különösen a Nagy Fal. Legszívesebben pedig New Yorkba menne. "Arra gondoltam, hogy egyik nyáron kimennék egy gyerektáborba dolgozni. A sulival vannak hasonló lehetőséket. Aztán ahogy hozná a sors" – magyarázta.

Budapest csak fiatalon

"A suli után maradnék Budapesten. Ha viszont később családot szeretnék alapítani, akkor nem biztos, hogy itt telepednék le. Inkább valami környező kisvárosban vagy valahol vidéken" – beszélt a távolabbi terveiről. "Budapest fiatalon jó, tetszik a pörgés." Megjegyezte, a közlekedés nagyon zavarja, a metró nem szimpatikus, az aluljárók pedig veszélyesek. Ha pedig mindenképpen nagyvárosban élne, akkor már inkább Londonban, ahol még nem járt, de a filmekből tetszik neki.