Hétfő éjjel kigyulladt Müller Attila műsorvezető lakása. A tüzet egy égve felejtett gyertya okozta. A műsorvezető rendszeresen teremtett hangulatot gyertyával otthonában, de most nem a szoba közepére, az asztalra, hanem az ablakba tette. Elaludt, a lángokat pedig ráfújta a szél a függönyre. A füstszagra ébredt fel. Először ő maga próbálta eloltani a tüzet, végül a tűzoltók rángatták ki a lakásból, ahol szinte mindene odaveszett egy szárítónyi ruha kivételével.

Hétfőről keddre virradó éjjel kigyulladt Müller Attila műsorvezető otthona. A Hómező utcai többszintes családi ház tetőterét nyaldosó lángokat a tűzoltók több mint fél órás munkával fékezték meg. A tűz nemcsak a lakáson belül tombolt, a tetőre is átterjedt.

"Egy háromszintes családi ház tetőszerkezete, illetve felső szintje égett.
Öt sugárral oltották a tűzoltók. A tűz oka valószínűleg egy égve felejtett gyertya lehetett" - mondta az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozó tűzoltó.

Müller otthon volt, amikor lakása kigyulladt – a helyszínre érkező mentők kórházba szállították, mert füstmérgezést kapott. Kiss Zsuzsanna, a Cool TV sajtósa a Velvetnek elmondta: a műsorvezetőt éjszakára bent tartották megfigyelésre, de délelőtt már hazaengedték a kórházból. „Lelkileg nagyon megviselték a történtek, de szerencsére nem esett baja, mindössze füstmérgezést szenvedett.” Hozzátette: úgy tudja, a tüzet egy gyertya okozta.

Ezt a tűzoltók és Müller Attila is megerősítette. A műsorvezető elmondta, rendszeresen gyertyával teremt hangulatot a lakásban, de általában a szoba közepére, egy asztalra teszi a gyertyáit. Most kivételesen az ablakba tette, ez okozta a bajt.

"Annyira fáradt voltam, hogy elfelejtettem bevenni a gyertyát vagy
elfújni. Kész, itt volt a függöny, ráfújta a szél" - mondta a Fókusznak Müller.

Végül a füstszagra ébredt fel. Elmondása szerint azonnal elkezdte oltani a tüzet. Először magát locsolta le hideg vízzel, aztán oltotta a tüzet, aztán megint lelocsolta magát, amikor érezte, hogy kezd átmelegedni, aztán megint oltott. A műsorvezető 5-8 percen keresztül próbálta oltani a tüzet, még a tűzoltók kiérkezése után sem akarta abbahagyni. Három tűzoltó rángatta ki a házból, addigra füstmérgezést is kapott.

Szinte mindene odaveszett a tűzben, nagyjából egy szárítónyi ruhája maradt. "Nagypapám harmonikája, istenem. sosem tanultam meg rajta játszani, de már nem is fogok" - keresgélte a dolgait az otlás után víztől tocsogó lakásban. Azt mondta, a tárgyaknak főleg eszmei értékük volt, az viszont jó sok.

A riportban próbált optimista lenni, de látszott rajta, hogy nagyon meggyötörték a történtek. "Nehéz lesz majd, de mit tudok csinálni. jobban figyelek majd, vagy nem tudom" - mondta a könnyeivel küszködve.

Müller médiakarrierjét VIVA-nál kezdte, játszott az Újpesti Színházban, 2007 óta pedig a Cool TV-ben dolgozik. 2009-ben lett a Rise FM műsorvezetője.