Miután elcsattant az első két hitvesi csók a Buckingham palota erkélyén, zártkörű fogadások kezdődtek, melyekről már nem tudtunk percről percre beszámolni. Mostanra azonban nagyjából kiderült, mi történt még az esküvő után: Vilmos kocsikázni vitte nejét, a vendégek hajnali 3-ig mulattak, a hercegi pár pedig szombat reggel helikopterrel távozott a palotából, nem tudni, hová.

Rögtön a légibemutató és a hitvesi csók után 650 fős állófogadás kezdődött. Lapértesülések szerint a fogadáson Károly herceg üdvözölte Kate-et a családban. Az herceg amellett, hogy menyének bókolt, fia kopaszságán is élcelődött kicsit: „Viccelődött saját és fia kopaszságán, mondván, biztos örökletes a dolog. Mindenki nevetett, Vilmos és Kate is” – nyilatkozta egy vendég a Sunnak.

Harry herceg Aston Martinnal viccel

A vidám állófogadás és a 300 fős vacsora között egy, a többinél valamivel kötetlenebb programot szervezett Vilmosnak öccse, Harry. A fiatalabbik hercegnek köszönhetjük, hogy léggömbök, szalagok és vicces rendszám került Károly 350.000 font (104 millió forint) értékű, 41 éves Aston Martinjára, amit aztán az ifjú pár elvihetett egy körre. Cambridge hercege és újdonsült hercegnője az elöl felszalagozott, hátul lufikkal díszített autóban Károly herceg rezidenciájáig, a Clarence House-ig hajtott, miközben a RAF sárga helikoptere tett tiszteletköröket rótt fölöttük: a helikoptert Vilmos egyik kollégája vezette.

Köszöntőbeszédek, indul a buli

A szűk körű vacsora után hajnalig tartó buli kezdődött a palotában, melyet a szintén Harry által szervezett „túlélők reggelije” zárt. Az elegáns party házigazdája Károly herceg volt, a vendégek közül sokan hajnalig maradtak. A hercegné menyasszonyi ruhájához hasonló fehér ruhában jelent meg, melynek tervezője szintén Sarah Burton volt.

A bulin részt vett természetesen az egész Middleton család, Pippa pedig jól értesült források szerint egész este Harry herceg körül sündörgött: állítólag ez egyáltalán nem zavarta a herceget…

A vacsora alatt többen köszöntőbeszédet mondtak, és úgy tudjuk, Harry a toast-mondásban is jeleskedett, sokan a fogadás egyik fénypontjának tartják az ő szavait – sajnos a lapokból nem derül ki, mit mondott pontosan a herceg, ahogy az sem, Vilmosék medig maradtak a buliban.

Partizás hajnalig és a másnap

A partit a Buckingham palota legnagyobb dísztermében tartották: a legtöbb meghívott hajnali 3-ig élvezte a Királynő vendégszeretetét, de olyan is volt, aki csak reggel 5-re ért vissza szállodájába. A vendégeknek és a menyasszony családjának a palotához közeli Goring hotelben foglaltak szobát.

„Történelmi esemény volt. Azután, hogy időben odaértünk a templomba, minden simán ment. Buli volt a hotelben is, szóval még kicsit másnaposak vagyunk. Éjjel 1 körül feküdtem le, de reggel 5 körül hallottam, hogy a palota vendégei visszaérnek a hotelba” – mondta a Middleton család egyik barátja, Tony Ainsworth a Guardinnak. „Mindenki Pippáról beszél. Csodálatosan nézett ki. Most ő a legkapósabb lány Nagy-Britanniában, az biztos” – tette hozzá.

Helikopterrel nászútra

Míg a másnapos vendégek kocsikkal és buszokkal távoztak a hotelből, a hercegi pár délelőtt helikopterrel indult nászútra – írja a Telegraph. A hírek szerint Vilmosék először a skóciai Balmoralba mennek, ahol a királyi család valamelyik rezidenciáján töltenek pár napot. A pár napos angliai nászút után Vilmos visszamegy dolgozni (pilóta a királyi légierőnél), és csak utána indul feleségével küföldi nászútra.

Azt csak találgatni lehet, hová is utaznak pontosan: egyik lehetséges úti céljuk lehet Afrika, Vilmos nagy kedvence. Arra is van esély, hogy Jordániába menjenek – Middleton két évet élt ott gyerekként, családjával. Az is előfordulhat, hogy a Karib szigetekre vagy Ausztráliába utaznak.

A sonline.hu információi szerint Vilmosék azonban sokkal kevésbé felkapott úticélt néztek ki maguknak: állítólag Kaposgyarmat testvértelepülésén, az erdélyi Zalánpatakon töltik majd nászútjuk egy részét. A településen már készülnek is a pár fogadására. Egyébként Károly herceg már többször járt Zalánpatakon, legutóbb tavaly júliusban.

Buli az utcán

A királyi partival egy időben a lelkes alattvalók ellepték a londoni Sohót, és rengetegen ittak az ifjú pár egészségére. Nem csak az esküvő pártolói, ellenzői is utcára vonultak: a republikánusok szerveztek esküvői ellenbulit: az ő partijukon, a Red Lion Square-en olyan emberek gyűltek össze, akik nem akarták látni a királyi esküvőt.

„Nem tetszik a királyi család viselkedése. Nem tűnnek úgy, mint akik bármivel is törődnének, ugye? Millióik vannak, de közben emberek vesztik el a munkájukat, otthonukat” – mondta a Guardiannek az egyik résztvevő. „Polgárok vagyunk, nem alattvalók. A monarchia feudalista maradvány” – mondta egy másik tüntető.