Bár a Hungáriafilm Kft. még mindig nem fizette ki neki a bíróság által is odaítélt kb. kétmillió forintot, az exmegasztáros énekesnő nem él rossz anyagi körülmények között, állandó munkaként ott van neki az Aida, és elvétve fellépései is vannak, úgy havi két-három. Lehetne több is, ha nem lenne ennyi tehetségkutató – mondta a Viva Comet sajtótájékoztatóján.

Oláh Ibolya ügyvédje, Ruttner György szerint az énekesnőnek napi megélhetési gondjai vannak, az érintett azonban az ellenkezőjét állította a Viva Comet hétfői sajtótájékoztatóján. „Nem vagyok rossz anyagi helyzetben, jelenleg nincsenek problémáim, én éldegélek, dolgozgatok, színházban játszom. Maradjunk ennyiben” – reagált kérdésünkre, majd tömören elmondta, hiába született meg tavaly decemberben a másodfokú ítélet arról, hogy a Hungáriafilm Kft.-nek ki kell fizetnie az elmaradt gázsirészletet a Casting minden című filmért, a cég húzza-halasztja a dolgot, például felülvizsgálati eljárással.

Havi két-három klubkoncert

A korábbi, megélhetési gondjairól szóló nyilatkozatairól – merthogy tőle is idéztek, a számlákkal haknizott - csak annyit mondott, hogy az újságok úgyis azt írnak, amit akarnak, és ehhez még az sem kell, hogy megszólaltassák. A beszélgetés alatt sok lényegi információval gazdagodtunk Oláh Ibolyáról, például megtudtuk, hogy érzékeny az időváltozásra, épp akkor is fejfájással küzdött, amikor azt próbáltuk megtudni tőle, hogy a hétfői, az életműdíjas Geszti Péter tiszteletére vállalt fellépése előtt mikor lépett színpadra utoljára.

Oláh Ibolya!

„Nem olyan régen énekeltem. Illetve folyamatosan klubolunk a zenekarommal. Ez ilyen rutin, vagy nem tudom" – mondta. „Sajnos nincs olyan sok fellépésünk, azért beszűkültek a dolgok, mert gyártják a tehetségkutató versenyeket. Ennek köszönhetően el-elmaradunk egy-két bulitól" – magyarázta Oláh Ibolya. Havonta egyébként csak két-három klubkoncertjük van.

A fiatal tehetségekre van igény

"Az a véleményem, hogy mindig túlzásba visszük a tehetségkutató-verseny gyártást. Most is van egy Csillag Születik, amihez érkezik egy X-Faktor. Előtte is volt egy X-Faktor, Csillag Születik is. Én azt mondom, hogy nagyon sok van." Mint mondta, el kellene telnie néhány évnek, mielőtt a következő szériát behozzák, hogy azok a fiatalok, akik ezekben részt vesznek, be tudjanak futni, lemezt tudjanak eladni. "Hátrányba szorulunk egy picit" – idézte fel megint. "Az tény, hogy nagyon nagyon elanyagiasodott ez a világ, és ezért mindenhol csak ezek a fiatal tehetségek kellenek" – töprengett.

A havi két-három klubkoncert mellett azért állandó munkája is van, 2007 óta szabadúszóként játszik az Aidában, de apróbb gondok akadtak körülötte. Nemrég pedig megkeresték, hogy játsszon a Piafban is, ami egyelőre még csak körvonalazódik, ezért nem szeretne mondani róla semmit.