A színész házasságon kívül született gyermekének anyja megunta a sok hazugságot, és úgy döntött, hogy mindent kitálal a HELLO! Magazinnak. Többek közt arról mesélt, hogy a viszony csak rövid ideig tartott, fia a nagyanyjától tudta meg, ki is a valódi apja. Akiknek pedig gyanús lett a nagy hasonlóság a fiú és a celebkormányzó között, azoknak azt hazudta, hogy Schwarzenegger németországi barátja ejtette teherbe.

Egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy Arnold Schwarzeneggernek és egykori házvezetőnőjének vagy egy közös fia. Mildred Baena a botrány kitörése óta nem nyilatkozott, de a HELLO! Magazinban most megtörte a hallgatást. Elmondta, hogy a viszonyuk nem volt hosszú, csak pár alkalomról van szó, egyébként is 14 éve történt. „Csodáltam és tiszteltem őt. Azt hittem, hogy szerelmes vagyok. Az egyik dolog követte a másikat” – nyilatkozta az asszony, aki ugyanakkor volt terhes, mint Schwarzenegger neje, és a két gyermek is pár nap különbséggel született meg.

A megcsalt nej, Maria Shiver azóta beadta a válókeresetet, amit Baena mélységesen sajnál. „[Schwarzenegger ] Jó ember. Tudom, hogy ő is szenved. Szereti a feleségét, remélem, hogy sikerül majd rendbe hozniuk a dolgaikat” – tette hozzá Baena.

Egy viszonyhoz két ember kell

Mint elmondta, a színész felesége, Maria Shiver már egy ideje sejtette, hogy valami nincs rendben, többször is megjegyezte, hogy nyugodtan forduljon hozzá, ha beszélni akar, végül pedig egy az egyben rákérdezett, hogy mi a helyzet. „Nagyon szeretem és tisztelem őt. Mindketten sírtunk. Megöleltük egymást, és elmondtam neki, hogy nem egyedül Arnie hibája mindez, egy kapcsolathoz két ember kell ” – tette hozzá az asszony, aki természetesen bocsánatot kért a megcsalt Shrivertől. A nagy vallomásra egyébként még karácsony előtt került sor, Arnold Schwarzengger ekkor még Kalifornia kormányzója volt. Igaz, a színész azt állítja, csak azután mesélt nejének a viszonyáról, miután leköszönt posztjáról.

A gyerek is sejtette, ki a valódi apja

Mildred Baena azonnal felajánlotta Shrivernek, hogy elköltözik, de ő azt mondta, hogy maradhat még egy rövid ideig. „Amikor visszatért az útjáról, megkérdeztem, hogy mit akar tenni. Azt mondta, hogy nem tudja. Azt tanácsoltam neki, hogy rendezze sorait, hiszen még biztosan rendbe lehet hozni a dolgokat” – nyilatkozta az asszony.

Baena arról is mesélt, hogyan tudta meg Joseph nevű kisfia azt, hogy ki is a valódi apja. „Tudtam, hogy Arnold az apja, és ahogy egyre idősebb lett, egyre jobban hasonlított rá, talán Joseph is sejtette, hogy mi a helyzet. Mindenesetre soha nem beszélt erről. Arnoldnak sem beszéltem arról, hogy Joseph a fia, ő sem kérdezett rá, nem beszéltünk róla.”

Arnold az apám? Menő!

Mivel sokaknak feltűnt, hogy mennyire hasonlít egymásra a híresség és a házvezetőnő fia, Mildred Baena kitalált egy fedősztorit: „Azt hazudtam, hogy Arnoldnak van egy barátja, aki meglátogatta őt Németországból, és ő az apja a gyereknek”. A kamaszfiú végül egy évvel ezelőtt a nagyanyjától tudta meg, hogy mi a valóság, de csak egy "menő" megjegyzéssel nyugtázta az új információt.

Az asszony ügyvédje elmondta, Baena nem azért törte meg a csendet, mert pénzt szeretne keresni a sztorijával, egyszerűen csak megelégelte, hogy hazugságok jelennek meg róla és a fiáról. Az interjút állítólag egy szabadúszó újságíró készítette, aki egyébként személyesen ismeri a volt szerető jogi képviselőjét.