Az amerikai színésznő négy képet töltött fel Facebook-oldalára, hogy bebizonyítsa, hogy nem botoxoztatta az arcát. A képeken erőteljesen grimaszol, tehát csupa olyan dolgot művel, amit lebénított mimikai izmokkal nem tudna megtenni. A Velvet szakértő véleményét is kikérte a fotókról, aki nagy összeget tenne arra, hogy ha botoxszal épp nem is élt a színésznő, az ajkát feltöltette.

"Dolgok, amiket nem tudsz megcsinálni az arcoddal, ha be vagy botoxolva" – néven nyitott Facebook-albumot Megan Fox, hogy eloszlassa a beavatkozással kapcsolatos pletykákat. A huszonöt éves színésznő, akit korábban többször választottak az év legszexibb nőjének, négy képet töltött fel az albumba, melyeken különféle grimaszokat mutat be, azt üzenve ezzel, hogy egyetlen bevavatkozása sem volt. Az elsőn például a homlokát ráncolja, a harmadikon pedig összevonja a szemöldökét, mintha dühös lenne. Ha botoxolva éppen nincs is, elég gyengén játssza mondjuk a meglepődöttet, de ez már színésznői kvalitásaira tartozik.

"A botoxot legtöbbször a homloknál, és a két szemközti redőnél szokás használni. Persze rengeteg más helyen is lehet,  de soha nem az a cél, hogy a mimikát elrontsuk. A mimikát mindenképpen illik megkímélni, hogy ne legyen úgynevezett lávaarca a páciensnek." – nyilatkozta a Velvetnek Dr. Ferenczy József Ph.D. "Az, hogy a homlokának a vízszintes ráncait tudja mozgatni, egyértelműen arra utal, hogy ott azon a területen nincs botoxhatás. Előfodulhat, hogy oldalt még éppen a botox hatása alatt van. Ezt nem lehet pontosan megítélni. Lehet ez egy egyéni adottság is, hogy valaki éppenséggel azt a területet tudja ráncolni, de ez nem jellemző."

"A két szemöldök közti rész az egyik terület, ahova a legtöbbször szokás botoxot adni, pontosan amiatt, hogy ne tudja így ráncolni. Lehet tehát, hogy botoxozva nincs, de hogy az ajka fel van töltve, arra nagy összeggel fogadnék" - véli a szakember. Dr. Ferenczy szerint egyébként az ajakfeltöltés szép munka, nem túlzó, de ebben a mértékben azért már meglátszik. Azt is megemlítette persze, hogy egy fotó is manipulálható, nyilván marketingeszköz, olyannyira, hogy az orvosok is rendszeresen használják, hogy megmutathassák a páciensüknek, hogy milyen lesz majd a műtét után. "Az orrplasztikánál ez szinte elengedhetetlen" – magyarázta dr. Ferenczy a Velvetnek.