Elbukott Medgyessy Péter volt miniszterelnök nevelt lányának, Tornóczky Anitának a szépségszalonbiznisze, ráadásul több millió forintnyi bérleti díjhátralékot halmozott fel. Tornóczky a XIII. kerületben adósságokat hátrahagyva szállt ki a nők számára indított fogyasztó szalonból, és a jogerős bírósági döntés ellenére sem fizet a helyiség tulajdonosának. A kölcsönös vádak szerint a kommunikáció is erősen akadozik köztük, át nem vett levelek, fel nem vett telefonok, elmérgesedett viszony jellemzi a kapcsolatukat.

Tornóczky Anita egy 2010. júniusi tévéinterjúban vallotta be: cégének fizetési hátraléka van. Medgyessy Péter műsorvezetőként ismertté lett nevelt lánya azért fordult a nyilvánossághoz, mert a pénz miatt „megzsarolták”: egykori üzletfele azzal fenyegette, hogy a sajtóhoz fordul, majd elment férje budai cukrászdájába, ahol a vendégek füle hallatára beszélt a tartozásokról. Tornóczky szerint az ismert emberek is követhetnek el hibákat, nekik is lehetnek fizetési gondjaik, ezért érthetetlen, hogy a „nevéhez köthető cég tartozása miatt” valaki direkt kárt okozzon egy másik cégnek, ahol ő egyszerű munkavállaló.

Tornóczky Anita egyszemélyes kft-jéhez, a Medgyessy Péter XII. kerületi lakcímére bejelentett Lazítás Kft.-hez (pontosabban erre a címre, magának Medgyessynek) még korábban postázták a Zinopress Bt. közel 23 ezer eurós fizetési meghagyását, Tornóczky cége ugyanis a Tv2-ben leadott zsarolós interjú után jó ideig nem fizetett (az interjút alább megnézheti). A hétfői Borsban megjelent cikk szerint eddig mindössze 100 ezer forintot törlesztett.

A betéti társaság egy Jászai Mari téri üzlethelyiség tulajdonosa, amelyet Tornóczky vállalkozása bérelt. A cég most az elmaradt bérleti díját próbálja hivatalos úton behajtani, számlájára az utóbbi években alig érkezett utalás. Az ügyet idén május 3-án tárgyalta először a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma. Ekkor Tornóczky nem jelent meg, ügyvédje pedig halasztást kért. Tizennégy nap múlva 17-én a bíróság újra összeült, és ítéletet is hozott, amely július 2-án jogerőre is emelkedett. Eszerint a Lazítás Kft.-nek 22 830 eurót (kb. 6,2 millió forintot) kell megfizetnie a késedelmi kamattal együtt, illetve a 789 600 forint perköltséget is neki kell állni.

Szépségszalon Hajdú Péterrel közösen

Tornóczky kft-je egy olyan szépségszalont működtetett a Margit híd közelében, amellyel az utóbbi években többször is bekerült a bulvársajtóba. Három éve, amikor még Hajdú Péter is társa volt az üzletben, a Napi Ász a két celebről azt írta, hogy a 74 négyzetméteres szalon tökéletes elhelyezkedése révén „közel ezer-ezerkétszáz fős vendégkört” sikerült kialakítaniuk, amely „minden konkrétum nélkül bizonyára szépen hoz a konyhára: ami akár százmillió is lehet a bevétel évente”.

Hajdú kiszállása után rendszertelenné váltak a bérletidíj-fizetések, a Lazítás Kft. hátraléka többmilliósra duzzadt. Tornóczky tavaly májusban írt levelében arra hivatkozott, hogy cége beruházásai és egyéb nagyértékű kötelezettségvállalások miatt nem tud fizetni, és átköltözött a Hegedűs Gyula utcába. A Borsnak adott nyilatkozatában a Margit híd felújítását is problémásnak emlegette, mivel amiatt "az üzlet veszített értékéből, és tönkrement a lecsökkent forgalom miatt" (bár a Jászai téren a felújítás idején is sok ember haladt át, mivel tömegközlekedési csomópont maradt a renoválás idején is).

Emiatt a cég kültagja, Zimonyi Ferencné szerint kérte a szerződési feltételek módosítását is, amiről megállapodás is született. Ráadásul egy idő után az – egyébként határozott idejű – szerződésnek megfelelően 50 százalékkal emelték a Lazítás Kft. bérleti díját, épp a rendszertelen befizetések miatt.

Az üzlethelyiség tulajdonosa a Velvetnek korábban azt mondta, hogy sikertelen és megalázó volt a levelezés és telefonálgatás a bérlővel, ezért döntött úgy, hogy a család másik üzletében, a budai Allee bevásárlóközpontban található cukrászdában próbálkozik személyesen. "Van egy jogerős ítélet, nem tudunk vele kapcsolatba lépni, az ügyvédje sem reagál" – mondta Zimonyi Ferencné, hozzátéve, hogy a tértivevényes levelekre sem reagáló Tornóczky maga is elismerte cége tartozását. Tornóczky Anitát is kerestük, de nem kívánt nyilatkozni a Velvetnek cége ügyeiről.