Számos szakértő meghallgatása után ismét elhalasztották Damu Roland tárgyalását. A színészt nemi erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolják, maximum 12 évet kaphat.

Egy rakás szakértő meghallgatása után elnapolták Damu Roland tárgyalását. A mai tárgyalás után senki nem nyilatkozott, Damu csak annyit mondott: nem nyilatkozhat, de ő mosolyog. A Velvet tudósítója megerősítette, a színész sokkal felszabadultan távozott a napsütötte, zárt ablakú ülésteremből, mint a korábbi tárgyalások alkalmával. A színészt nemi erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolják, amiért 2 és 12 év között kaphat büntetést, ha bűnösnek találják.

A tárgyalás viszonylag gyorsan lement, különösen azután, hogy sikerült tisztázni, kinek az ügyét is tárgyalják. Damu mellett ugyanis reggel tízre, amikor az ő ügye kezdődött volna egy rablási ügyben is kiírtak tárgyalást ugyanabba a terembe.

Összesen öt szakértő jelent meg a pénteki tárgyaláson. Két grafológus, valamint három orvosszakértő, köztük az a szakértő is, aki Stohl András perében a színészre nézve kedvezőtlen szakértői véleményt fogalmazta meg. A másik két szakértő közül az egyik nagy eséllyel az a szakértő volt, akit Damuék kértek fel egy ellen szakértői vélemény elkészítésére, valamint egy harmadik, akit már a bíróság, hogy tárja fel a két szakértői vélemény közötti különbségek okát. Egy negyedik orvosszakértő, aki a nyomozati szakaszban készített szakvéleményt nem jelent meg a tárgyaláson, szabadságon volt. Könnyen lehet, hogy az ő hiánya miatt napolták el a tárgyalást, mert ha csak egy olyan kérdés is megfogalmazódott, amire a válasz nem derült ki egyértelműen az írásban beadott szakvéleményéről, akkor személyesen kell arra a kérdésre válaszolnia.

Az állapotok sem voltak túl kellemesek a tárgyaláshoz, a bíróságon nincs légkondicionálás, elképesztő meleg volt a folyosókon is, de a tárgyalóteremben még inkább, ahova besütött a nap, és zárt ablakoknál tárgyaltak. Talán ennek a hőségnek is köszönhető, hogy relative gyorsan, alig két óra alatt letudták a szakértők meghallgatását. Folytatás szeptember közepén.