Eric Clapton, a The Black Eyed Peas, Alicia Keys és Andrea Bocelli is fellépett Bernie Ecclestone Forma-1-jogtulajdonos kisebbik lányának, Petra Ecclestone-nak az esküvőjén. A 22 éves Ecclestone-lány háromnapos, olaszországi nászát ötmillió fontból tette emlékezetessé apja - úgy tűnik, sikerrel, Paris Hilton nem győzött áradozni a Twitteren.

Három napig tartó ünnepség keretében, négy év együttjárás után szombaton férjhez ment brit üzletember pasijához, Jamres Stunthoz a Forma-1 jogtulajdonosának fiatalabbik lánya, Petra Ecclestone. A 22 éves divattervező-modell a Rómától 30 kilométerre, Braccianóban található, tizenötödik századi Odeschalchi kastélyban mondta ki a boldogítót, ugyanott, ahol néhány éve Tom Cruise és Katie Holmes esküdött. A kastély 310000 fontos (kb. 95 millió forintos) bérleti díját, ahogyan minden mást is, a menyasszony apja, Bernie Ecclestone fizette – írja a Daily Mail, melynek információi szerint a több napos ünnepség összesen körülbelül ötmillió fontjába (1,5 milliárd forintjába) került az összesen kb. 2,5 milliárd fontnyi (kb. 770 milliárd forintnyi) vagyonnal rendelkező örömapának.

Majdnem borult a program

Az ünneplés pénteken este, Rómában, egy vacsorával kezdődött, amelyen Alicia Keys is fellépett, majd szombaton, a kastélyban folytatódott, persze, csak miután minden vendéget rendbe szedett a tízfős sminkes gárda, amelyet Gary Cockerill, Tamara Ecclestone közeli barátja irányított. A menyasszony a római Hassler Hotel egyik lakosztályában készült a nagy napra, akárcsak vőlegénye, akit a Simon Cowell megjelenéséért is felelős Julia Carter vett kezelésbe. Az esküvő egyébként az utolsó pillanatban veszélybe került, Stunt ugyanis vírusos torokgyulladásra panaszkodott, amivel aztán csak megbirkózott valahogy a ceremónia kezdetéig.

„Kész a hajam és a sminkem Petra esküvőjére, egyre izgatottabb vagyok. Annyira közel van a nagy pillanat, Petra annyira gyönyörű, egészen meghatódtam” – írta Twitteren az idősebbik Ecclestone-lány, aki édesanyja, Slavia Radic társaságában hagyta el a hotelt, és ült be a mintegy 250 VIP vendéget szállító konvoj egyik autójába. A násznép érkezésének idejére Bracciano belvárosát kordonokkal lezárták. Utolsónak az a fehér Rolls-Royce gurult be a kastély udvarára, amelyben a menyasszony és édesapja utazott, és amit a korábbi Forma-1-es versenyző, Jean Alesi vezetett. A vendégeket a Royal Philharmonic Orchestra vonósai és a Tenebrae kórus közös produkciója fogadta az esküvő helyszínén, melynek mennyezetét virágokkal borították be. Persze a zenészek sem a saját költségükön utaztak Olaszországba – ez mintegy százezer fontjába (kb. harminc millió forintjába) került Ecclestone-nak.

Tűzijáték, légi akrobaták

A szombaton este hatkor kezdődő ceremóniához a londoni St. Peter's Templomból hozattak lelkészt, aki elé nővére, és két barátnője, Syke Mellar és Ines Raddock kísérte a nyolcvanezer fontos (kb. 24,5 millió forintos) Vera Wang ruhát viselő menyasszonyt. Az esketést egy óra alatt lezavarták, az igenek után tűzijátékkal világították meg a sötét égboltot, és fellépett Andrea Bocelli, aki a három számért összesen 150000 fontot (kb. 46 millió forintot) kért.

A lagzit a kastély kertjében tartották, a vendégeknek a legjobb italokat – pezsgőből Cristalt, borból Chateau Petrust, melynek üvegje négyezer font (kb. 1,2 millió forint)  – szolgálták fel, az este folyamán pedig légi akrobatákkal, tűzijátékkal és további fellépőkkel szórakoztatták őket. A Daily Mail információi szerint az előadók közül a The Black Eyed Peas kérte a legnagyobb összeget, mintegy 1,5 millió fontot (kb. 450 millió forintot). David Guetta az Black Eyed Peas gázsijának harmadáért, Eric Clapton pedig ingyen vállalta, mivel a család jó barátja.

A násznép tagjai között persze ismertemberek is akadtak szép számmal. Bár Vilmos herceg esküvőjére nem, ide meghívták a brit sajtóban csak Fergie-nek becézett Sarah Fergusont és két lányát, Beatrice-t és Eugenie-t, de felkerült a vendéglistára Nicky és Paris Hilton, valamint édesanyjuk is. Paris Hilton egyébként egészen el volt ragadtatva az esküvőtől: „Még soha sem jártam olyan elképesztően fantasztikus esküvőn, mint tegnap éjjel! Annyira romantikus, olyan tökéletes volt, és mennyire jól szórakoztunk! Annyira örülök a menyasszonynak és a vőlegénynek” – lelkesedett Twitteren Hilton.