Az utóbbi pár évben feltűnt Hollywoodban három hasonló karakterű színésznő, akiknek máris óriási rajongótárboruk van. Mila Kunis, Emma Stone és Olivia Wilde jó alakjukkal és macskaszemükkel szerzik egyre újabb és újabb szerepeiket. Közben élik saját életüket: Kunis újságírókat aláz a földbe oroszul, Stone Pókemberrel fekszik össze, Wilde-ról pedig havonta egyre többet mutató fotók jelennek meg. A végén szavazhat is, melyikükért mondana le akár a vacsorára szánt zsíroskenyérről is!

Ők azok a csajok, akik ha beköltöznének bármely környékre, az adott városrész vagy község teljes férfilakossága hülyét csinálna magából, csak hogy bevágódjon náluk: mandulavágású a szemük, húsos a szájuk, tutajos a tekintetük. Mila Kunis, Emma Stone és Olivia Wilde nagyjából hasonló időben bukkantak fel a filmekben és sorozatokban, és váltak gyorsan világhírűvé. Volt közülük, aki pár aktközeli képpel is rásegített erre, de egy biztos: 2011 a mandulaszemű csajok éve lett.

A Kárpátok nimfája, Mila Kunis

Milena Markovna Kunis az ukrajnai Csernyivciben, a Kárpátok keleti lejtőin született 1983. augusztus 14-én (akkoriban ugyebár még szovjet állampolgár volt). 1991-ben költöztek ki az Egyesült Államokba családostul, Kunis pedig kilenc évesen már színészetet is tanult. Először 1995-ben állt kamera elé, a Make a Wish, Molly (Kívánj egyet, Molly!) című B-filmben. Megjelent epizódszerepekben olyan sorozatokban is, mint a Baywatch, a Walker, a texasi kopó, a Hetedik mennyország vagy a Pensacola - A név kötelez.

Ismertséget az Azok a 70-es évek show című sitcom hozott neki, ahol Jackie Burkhartot alakította 1998-2006 között. 2000 óta pedig az ő hangján szólal meg Meg Griffin, a Family Guy Griffin-családjának kamasz lánya. A 160 centi magas Kunis ezután sorra kapta a szerepeket. Az első nagy durranása a Lepattintva című vígjáték volt, ahol Jason Segellel, Kristen Bellel és Russel Branddel játszott együtt. Szerepelt olyan filmekben, mint az Éli könyve, a Fekete hattyú vagy a Barátság extrákkal.

A 28 éves, Aerosmith-rajongó Kunisnak jelenleg nincs senkije, bár idén már hírbe hozták Justin Timberlake-kel, akivel közös filmet forgatott. Azt különösen imádja, hogy szexszimbólumnak tartják, bár később szerénykedett egy sort, és tagadta ezt. Korábban egyébként nyolc hosszú éven át járt Macaulay "Reszkessetek, betörők" Culkinnal, és bár ennek 2010-ben vége lett, azért nyilván nem tett rosszat Kunis karrierjének. A színésznő ismert laza stílusáról: korábban egy Afganisztánban szolgáló amerikai tengerészgyalogos randifelhívására mondott igent, megfogdosta Timberlake farkát, vagy épp oroszul leoltott egy irritáló újságírót (lásd a videón). A lazaságnak azért van határa, Charlie Sheen háremét azért nem vállalná be.

A vörös jócsaj, Emma Stone

A még csak 22 éves Emma Stone arca kísértetiesen emlékeztet Kuniséra, főleg ha leszámítjuk a szeplőket. Stone viszont ízig-vérig amerikai csaj, az arizonai Scottsdale-ben született 1988. november 6-án, Emily Jean Stone néven. Tizenegy évesen kezdett színészkedni, tizenöt évesen pedig már Hollywoodba akart menni, PowerPoint prezentációban győzködte szüleit, hogy neki ott a helye.

A 168 centis színésznő egyelőre kifejezetten rövid filmográfiával rendelkezik. Először a The New Partridge Family (Az új Partridge-család) című tévéfilmben szerepelt 2005-ben, majd több sorozatban megfordult. Az első jelentősebb filmszerepe a Superbad - avagy miért ciki a szex? című 2007-es lúzervígjáték volt. Ezután sorban jöttek a komikus karakterek, ahol mindig ő alakította a jócsajt. Ilyen volt a Zombieland, a Könnyű nőcske, vagy épp Kunis és Timberlake közös filmje, a Barátság extrákkal, ahol epizódszerepben bukkan fel. 2012-ben mozikba kerül az első igazán nagy filmje is, A csodálatos Pókember. Persze itt is a jócsajt fogja alakítani.

Az már biztos, hogy Jim Carrey halálosan szerelmes Emma Stone-ba, a minap videóban üzent neki. Jelenleg nem ismert, van-e valakije, bár az új Pókember-film főszereplőjével, Andrew Gardielddal bevallottak egy közös éjszakát. A már a producerkedésre készülő Stone-nak aTimberlake-filmen kívül további közös pontja Mila Kunisszal, hogy ő is járt egy Culkinnal, méghozzá Macaulay öccsével, Kierannal (júniusban szakítottak, kevsebb, mint egy év után). Stone előtt a Zombieland című filmből vett jelenettel tisztelgünk.

A mellmutogató ír, Olivia Wilde

House Tizenhármasa MILF-nek tűnik a fent említett két, cserfes arcú lány mellett, azonban életkorilag abszolút illik a sorba. 1984. március 10-én, New Yorkban született Olivia Jane Cockburn néven, és amerikai-ír kettős állampolgár. A Wilde álnevet Oscar Wilde ír író tiszteletére vette fel. Szögletes arcával talán kissé kilóg a sorból, de macskaszemei abszolút ideillővé teszik.

Először a Meeting Magdalene című rövidfilmben szerepelt még 1995-ben. Utána hosszas kihagyás után a Skin című sorozatban játszott 2003-2004-ben, majd jött első mozifilmje, a Szüzet szüntess!, bár itt még csak mellékszerepben tűnt fel. Ezután kisebb filmekben és sorozatokban vállalt szerepet, de az igazi áttörést számára előbb House Tizenhármasának tévésorozat-szerepe, majd a Tron: Örökség bőrszerkós, fekete parókás szerepe hozta meg. Újabban a kritikusok által eléggé lehúzott Cowboyok és űrlényekben parádézik Daniel Craig mellett.

Melyik macskaszeműt választaná?

Wilde még 19 évesen, egy washingtoni buszon házasodott össze a dokumentumfilmes Tao Ruspolival, akivel már válófélben vannak. Mostanában összehozták őt Justin Timberlake-kel, Jake Gyllenhaallal és Bradley Cooperrel is, de a színésznő nagyon felhúzta magát a burkolt lekurvázáson (holott őt legalább egyik Culkinnal se boronálták össze). Ettől függetlenül szívesen mutatja meg magát a nyilvánosságnak: néha csak profilból láthatjuk a melleit vagy olykor a hajával eltakarva. Wilde étkezési szokásairól tudni kell még, hogy egyszer megnyert egy palacsintaevő versenyt Ausztráliában, és hogy vegetáriánus.

Végül a demokratikus játékszabályoknak megfelelően megadjuk az esélyt olvasóinknak, hogy szavazzanak, a három szingli színésznő közül kivel játszanának a legszívesebben hiúzosat?