Összegyűjtöttük azokat a celebeket, akik vagy saját hülyeségükkel tűntek ki nyáron, vagy a körülmények tették őket cikivé. A listán az egykori valóvilágosok mellett műsorvezetők és termékmenedzserek is megtalálhatók. Döntse el, hogy kit tart a legcikibbnek. Adjon egy tízest annak, aki ön szerint vállalhatatlanul béna, egyest pedig annak, akivel esetleg még egy sört is meginna. Mondjuk.

Bálint Antónia

Az biztos, hogy Földesi-Szabó László nagyon megbántotta Bálint Antóniát, Bálint Antónia pedig, úgy néz ki, nem az a fajta, aki ezt megtorlás nélkül hagyja. Régen kezdődött a történetük, de csak most nyáron ért a csúcsra. Földesi-Szabó ugyanis, miután elfogták, kikötötte, hogy látni sem akarja Bálint Antóniát, amit bizonyára részletesen meg is tudna magyarázni. A kiszivárgott levélben mindenesetre pénzéhes nőnek állította be. Az egykori szépségkirálynő pedig, bár folyamatosan a gyermekük érdekeiről beszél, addig nem nyugszik, amíg teljesen meg nem semmisítette a börtön után házi őrizetbe került exét. Bármikor kihívja például valamelyik kereskedelmi csatorna munkatársait, hogy Földesi-Szabó nőjének gyalázkodó smseit mutogassa, és kitálaljon az őt ért sérelmekről. Ráadásul mindezt teljesen higgadtan és naivan csinálja, mintha nem is értené, hogy miről van szó. A nyár egyik legcikibb celebakciója egyértelműen Bálint Antónia bosszúhadjárata.

Détár Enikő

Azért abban a pillanatban van valami egészen megdöbbentően cinikus és szánalmas, ahogy a Blikk újságírója egy frissen vágott tavaszi virágcsokorral betoppan az egykori műsorvezetőhöz egy vidéki szanatóriumba, és Détárnak csak arra futja az erejéből – legalábbis a leírás szerint –, hogy félszegen felnézzen, és kínkeservesen elmosolyodjon. A legviccesebb persze az volt az egész történetben, hogy Détár Enikő hiába vonult le vidékre a kirúgása után, nem tudott kikapcsolódni, mert kőművesek dolgoztak az épületen, és elviselhetetlen volt a zaj. Egy idegösszeomlásban természetesen semmi szórakoztató nincs, viszont ebben az esetben a körülmények tényleg nagyon nevetségessé teszik a dolgot. Détár mindenesetre azóta felgyógyult, elvileg minden rendben, úgyhogy annyira nem is kell rosszul éreznünk magunkat, ha egy kicsit röhögünk rajta.

Geszti Péter

A probléma akkor kezdődött, amikor Geszti Péter kitalálta, hogy elindítja a Gringo Sztárt. Akkor mindenki sejthette volna, hogy beindul a médiagépezet, és a kelleténél sokkal többször lehet majd Geszti nevével találkozni. Arra viszont nyilván senki nem számított, hogy szinte az egész nyár a Rapülők és a Jazz + Az szövegmondójáról fog szólni. Ahogy ő is elmondta, a Viva Comet életműdíját nem ő szervezte le magának, a Gesztivál sem az ő nyomására született meg, és még a nevet sem ő találta ki. Ez viszont mégsem lehet mentség, mivel Geszti vállalta az összes hülyeséget, amiből egyételműen látszik, hogy mekkora szerepzavarba került. A nyár egyik legnagyobb cikije nyilván nem is lehet más, mint a Gesztivál, amire állítólag mindössze 3600 napijegyet adtak el, tökéletesen kijelölve ezzel Geszti helyét a magyar popkultúrában. Emlékezzünk rá úgy, mint egy ártatlan zenebohócra.

Liptai Claudia

Az igaz, hogy azt mondták, Liptai csak határozatlan időre száll ki a Mokkából és talán a Jóban rosszbanból, de azért mi ennél a röhejes nyári szünetnél picivel hosszabb időre számítottunk. Főleg azok után, hogy Kárász Róbert szétalázta magát egy dallal a műsor meghatónak szánt búcsúadásában, és hogy arról is szóltak hírek, hogy Liptai örökre eltűnik a tévéből. Eleinte még a gyerekére is hivatkozott, hogy szeretne végre több időt tölteni vele. Aztán most az van, hogy Liptai Claudia már vissza is tért a Jóban rosszbanba, és egy darabig még az is kinézett, hogy ő lesz a Megasztár műsorvezetője is, amit szerencsére eltettek tavaszra. Nyilván csak idő kérdése, és a hatalmas drámázás, kimerülés, szerelmi játszadozás után visszatér a Mokkába is. Kíváncsian várjuk, hogy Kárász Róbert akkor is olyan lelkesen ragad-e gitárt, amikor Liptai visszatérését kell ünnepelni. Tatár Csilla mindenesetre rímekbe szedhetné addig az ufóészlelésről szóló történetét.

Nagy Alekosz

Az RTL Klub óriási hőst csinált belőle. Azt valószínűleg mindenki sejtette, hogy a vágószobában rettenetesen megszenvedtek azzal, hogy a mondatait úgy pakolják össze, hogy azok viccesnek tűnjenek, és ne legyen rohadt unalmas néhány adás után. Ez az egyszerű biztonsági őr, akit mérsékelten humorosan szexkiborgként, görög istenként, és hellén hősként is írtak már le mindenhol – köztük mondjuk a Velveten is –, a nyár egyik legnagyobb bukását hozta össze. Amikor kijött a villából, óvszert, szivart, italt akartak reklámozni vele, most meg úgy néz ki, hogy lassan nem kívánatos személy lesz szinte minden rendezvényen. Az esetlen szexmániája, ami a képernyőn keresztül kedvelhetően ügyetlenül hatott, a villán kívül – majdnem azt írtuk, hogy a valóságban – egyszerűen fárasztó és unalmas. Nem hisszük, hogy Alekosz változott volna meg, erre tényleg simán csak rá lehet unni, főleg, hogy valószínűleg minden társaságban akad legalább egy wannabe baszógép.

Tornóczky Anita

Azért nagy csibész ez a Tornóczky Anita. Évekre eltűnik a médiából, hogy aztán egy masszív tartozásos hírrel jelenjen meg ismét, amivel jó eséllyel indul a nyár cikije címért. Ahogy korábban megírtuk, Medgyessy Péter miniszterelnök nevelt lányának elbukott a szépségszalonbiznisze, ráadásul több millió forintnyi bérleti díjhátralékot halmozott fel, és a jogerős bírósági döntés ellenére sem fizetett az üzlethelyiség tulajdonosának. Az egészben persze a kicsinyes kifogások a legviccesebbek, amikkel azt próbálta megindokolni, hogy miért dőlt be az üzlet. Tornóczky hivatkozott többek között a Margit híd felújítására is. Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy milyen visszataszító levelezés és telefonálgatás kezdődött, hogy az üzlethelyiség tulajdonosa valahogy visszaszerezze a pénzét. Így könnyen lehet, hogy a keresztanyaként nagyon cuki Tornóczky Anita surranópályán szerzi meg a nyár legcikibb celebje címet az utóbbi idők nagy küzdői között.

Veronika

Ha már Alekosz, akkor meg kell említenünk a Szerelem a legfelsőbb szinteken győztesét, Veronikát is. Egyszerűen azért, mert megnyert egy játékot, ami arról szólt, hogy a többszázezres közönség otthoni szurkolása mellett végül megdugja valaki, aki maga is elismerte, hogy a szép és vonzó nők messzire elkerülik. Ráadásul a Való világban is rendszeresen visszautasították nagyjából kétmillió néző előtt. Hiába nyert Alekosz lakást, kocsit, utazást, ettől még ugyanaz a szerencsétlen maradt, aki pezsgőről, kényeztető csinos csajokról, és filmszerű jelenetekről álmodozik. Ezt kaptad Veronika, önként, sőt élvezettel adtad oda magad valakinek, akit társaságtól függően nerdnek, lúzernek, vagy simán csak vesztesnek neveznek. A Való világ győztese azóta is arról álmodozik, hogy mindenkit meg fog dugni, de lassan kénytelen szomorúan elfogadni, hogy a lányok megint csak egy közös képet szeretnének, semmi többet. Veronika pedig keményen gyúr a következő Való világra.

VV Zsófika

Azt a dörzsölt embert keressük, aki meglátta a villában csendben, árnyékként sertepertélő lányban, hogy nemcsak mindent bevállal, hanem még állja is értük a pofonokat. VV Zsófika ugyanis, amióta kijött a villából, kapott egy elviselhetetlenül gagyi számot, amiről hiába mondja mindenki, hogy tényleg elviselhetetlenül rossz, Zsófika nem tágít, ráadásul újabban arról is meg van győződve, hogy modellkednie kell, hiába olvasható szinte mindenhol, hogy rémisztően vékony. VV Laci sem tudta őt üzletvezetőként alkalmazni a komáromi éttermében, ezért legutóbb kénytelen volt perecet árulni az anyjával a Szigeten. Már csak annyit kell elmondanunk, hogy természetesen neki is megcsinálták nemrég a melleit, és ezzel körbe írtuk VV Zsófika nyári ámokfutását.