Dobó Kata, Tóth Gabi és még hatan szemérmesen vetkőztek a Marie Claire-nek, persze nemes céllal: a mellrák ellen küzdenek és önvizsgálatra buzdítanak. A képek a pucérság ellenére visszafogottak, de mit is vártunk, nőknek szólnak, és egyáltalán nem a szexuális izgatás a céljuk.

A magazin októberi számában terjedelmes fotósorozat látható félmeztelen, magyar celebnőkről: Dobó Kata, Zséda, Ebergényi Réka, Tóth Gabi, Udvaros Dorottya, D. Tóth Kriszta, Fejős Éva (újságíró) és Pálinger Katalin (kézilabdakapus) vetkőztek a mellrák ellen. A képeken pont annyi látszik, mint a külföldi szemérmesen vetkőző celebekén, azaz semmi, de figyelemfelkeltésnek valószínűleg ez is elég.

Tóth Gabi például derékig húzott rojtos szoknyában áll modellt, fél kezével mellét takarja, míg kérdőn néz a kamerába. Esetében digitális melldúsításra tippelünk, mert bár nem tök lapos, ekkora mellei általában melltartóban, és anélkül sincsenek. Dobó Katát oldalról kapták le, hasából nem látszik semmi, de legalább mellének alakja jól kivehető. Ebergényi Rékáról is szép, nagymellű kép készült, természetesen ez is teljesen ártatlan fotó lett: a modell bő farmerban, derekára tolt inggel pózol. A werkfilmben egész máshogy néz ki, mint a kész fotón, sebaj, 2:52-nél óvatlanul mellbimbót villant, a celebnők közt ő egyedül.

„Az biztos, hogyha időben elmegyünk, akkor még gyógyítható” – mondja szemöldökráncolva az állapotos Dobó fent említett werkfilmben, ahol a kampány résztvevői mind elmondhatták, miért érzik fontosnak a problémát, és mit ajánlanak a többi nőnek. „Úgy érzem, az nagyon fontos, hogy ha valami baj történik velünk, vagy egy probléma halvány jele felbukkan az életünkben, akkor nem szabad megijedni, próbáljuk meg a pillanatnyi ijedséget legyőzni és utánajárni annak a bajnak, és bízni abban, hogy azt mások segítségével, de elsősorban a mi saját erőnk segítségével le fogjuk tudni győzni” – tanácsolja például Udvaros Dorottya.

A lapból pedig megtudhatjuk azt is, hogy az agykontrollal gyógyuló Tóth Gabi a legegészségtudatosabb a családban, ráadásul némileg érintett a mellelváltozások problémájában: „A jobb mellemben nálam is találtak az orvosok egy elváltozást, ami hál’ Istennek jóindulatú volt. Nem kívánom senkinek sem azt az időszakot, amíg vártam az eredményre. Én hiszek a testem intő jeleiben, és komolyan is veszem őket. A családban én vagyok a legfiatalabb, de az egészség kérdésében én vagyok a legtudatosabb – a nővéremet és az anyukámat is én hajtom el rendszeresen szűrővizsgálatokra” - mondta.