Lehúzott egy pohár sört, úgy jelentkezett a X-Faktorba Tóth Gabriella, aki megtáncoltatta a mentorokat is. Produkciója után Geszti Péter megkérdezte tőle, hogy mit szed, mert ő is kér belőle, Keresztes Ildikó pedig lehülyézte a színpadon pattogó 29 éves pultost. Tóth egyelőre lagzikban énekel, de ha befut, minden bizonnyal megváltoztatja a nevét, hogy ne keverjék össze megasztáros névrokonával.

A név kötelez, mondják, és ez igaznak is tűnik az X-Faktor Tóth Gabiját tekintve, aki hasonlóan hiperaktív, mint megasztáros névrokona. A 29 éves pultos egy sör után döntött úgy, hogy jelentkezik a tehetségkutató versenyre, és úgy tűnik, jól tette, hiszen bejutott a legjobb 150 közé, akik egy táborban folytatják majd a versenyt. Tóth egy Hungária-dallal debütált, és megtáncoltatta a mentorokat, Keresztes Ildikó pedig konkrétan lehülyézte energikus produkciója után.

Lagzikban énekel

„Szerintem a televízióban nem igazán mutatok jól, talán ez betudható a pici szemeimnek és a cápaszerű álkapcsomnak, de szerintem pozitívra sikerült a bemutatkozásom” – magyarázta a Velvetnek Tóth, akit egyszer csak elkapott egy érzés, egy gondolat, hogy neki képernyőre kell kerülnie. „Valósággal befészkelte magát az agyamba, és hiába rugdostam kifelé a szürkeállományomból, hajthatatlan volt a kis mocsok. Aztán megbékéltem vele, kikértem a barátnőim véleményét is a dologról, és ők maximálisan támogattak. Tollat ragadtunk, és elküldtünk egy e-mailt, majd másnap már egy kedves női hang jelentkezett a meghallgatás részleteivel kapcsolatban.”

A versenyző lagzikban énekel, bár korábban kizárólag a rockosabb dalokat érezte közel magához. „Aztán a white wedding-es alkalmak ráébresztettek arra, hogy valójában nemcsak ebből az egy stílusból áll a világ, hanem ezen kívül ott van még a jazz, a rock and roll, a lassú, ámbár mégis jó dalok, stílusok. Beleástam magamat még a mulatós zenékbe is, amik a mi esetünkben főleg népdalokból, operettekből állnak. Kihívás volt. Amiben nem érzem magamat otthon: totál-brutál metál, és a nagyon elborult, instrumentális jazz.”

Még nem agyal a névváltoztatáson

Tóth nagyon készült az X-Faktorra: hosszú órákon át dalszöveget tanult a gép előtt, így alvásra is alig jutott ideje, de minden fáradtság, készülés ellenére is úgy érezte, nem tud semmit. „Arra a lelkiállapotra, amivel csak ott a színpadon szembesül az ember, egyszerűen nem lehet felkészülni, hacsak nem vagy egy reiki guru. Az adrenalin, az izgalom még számomra is meglepő, és olykor ijesztő dolgokat hozott ki belőlem, na de baromi jó volt ez az érzés” – magyarázta az énekes, akit a mentorok sztáralkatnak tartanak, már csak énekelni kell megtanítani.

„Imádok új dolgokat tanulni, elsajátítani, főleg ha az okításokat, kritikákat egy olyan személytől, személyektől kapom, aki, akik még értenek is ahhoz, amiről véleményt mondanak, vagy amivel kapcsolatban tanácsokat adnak. Ha rossz kritikát kapok, akkor azt is szépen elfogadom, sőt inkább azon törpölök, hogy hogyan tudok változtatni rajta. Viszonylag hamar tanulok. Egyébként eléggé izgulós vagyok, és inkább ezt kellene tudnom kezelni, ugyanis hiába van meg a szöveg, ha meg sem bírok nyikkani, annyira izgulok.”

Tóth Gabriella a mentorok közül leginkább Nagy Feróval szimpatizál, de fogalma sincs, miért. „Egyszerűen az ő kisugárzása fogott meg a leginkább. Tetszik a természetessége, a brutális, mégis halálra-röhögöd-magadat-tőle őszintesége. Érdekes módon valamiért Geszti Pétertől tartok a leginkább.” Az énekes hozzátette, megasztáros névrokona miatt a névváltoztatáson csak éppen érintőlegesen agyalt eddig, de ha muszáj lenne mondania egyet, akkor egy, az anyai családjában lévő vezetéknevet választana.