Baricz Gergő szinte egy forint nélkül, stoppal érkezett Budapestre. A tehetségkutató verseny válogatója alatt mindössze enni-inni volt pénze, szálláshely híján pedig egy alkalommal a híd alatt kellett aludnia. Végül a legjobb 25 közé jutott.

Legjobb barátjával, Bagossy Norbival érkezett az X-Faktor válogatására Baricz Gergő. Bejutottak a legjobb 100, később a legjobb 50 közé, ám végül Bagossy elvérzett a Brasch Bence-számmal, és csak Baricz jutott a top24-be– így neki lesz lehetősége arra, hogy akár élő adásban is bizonyítson, amennyiben továbbjut a Mentorok házából.

Örült is, meg nem is

A kis faluból, Borzontról érkezett énekes a Velvetnek elmondta, bár tényleg nagy haverok Bagossyval, mégsem gondoltak arra, hogy csapatként induljanak. „Korábban volt közös zenekarunk (Hot Snow Storm néven), de most azt terveztük el, hogy egyéniben próbáljuk meg. Kettős érzés volt a mentorok döntése. Örülnöm kellett volna, hisz bejutottam. De ezzel egyidőben rögtön belém hasított, hogy Norbi sajnos nem tart velem. Nagyon rossz érzés volt, nem titkolom azt sem, hogy míg a színpadról tartottunk Ördög Nórihoz, folyamatosan sírtam. Közben persze szerettem volna örömöt is kimutatni a mentorok felé, hogy lássák, hálás vagyok azért, hogy továbbjuttattak” – magyarázta Baricz.

Mint kiderült, nemcsak őt viselte meg ez a dolog, hanem Bagossyt is, bár barátja hamar feldolgozta a történteket, és inkább próbálja kihasználni a műsor adta lehetőségeket, hogy érvényesülni tudjon a zenei világban. Igaz, ez az előző széria versenyzői közül is csak keveseknek sikerült, már ha akad ilyen egyáltalán.

Híd alatt csöveztek

A két huszonéves fiú stoppal indult Kolzsvárról Budapestre a legelső megmérettetésre. Végül felvette őket egy Bécsbe tartó autós, így jutottak el a fővárosig. „Aztán Budapest határában, az autópálya mellett kiraktak bennünket, onnan pedig begyalogoltunk a szalagkorlát mellett. Aztán egyszer csak úgy döntöttünk, hogy átvágunk egy erdőn. Végül csak elértünk az RTL Klub székházához is. Az is előfordult, hogy az egyik meghallgatás során egy híd alatt töltöttük az éjszakát. De enni-inni mindig tudtunk.”

Ami a zenét illeti, Baricz mindenevőnek mondja magát, de leginkább a rock, illetve az underground zenei világ áll közel hozzá. „Nagyon szeretem a Quimbyt, illetve Dorogi Pétert (az Intim Torna Illegál zenekar frontembere), külföldiek közül pedig Elvis Presley, Jim Morrison és James Hetfield a kedvencem” – mesélte az énekes, aki a tábor után bízott abban, hogy Keresztes Ildikó lesz a mentora, de eszébe jutott, hogy tavaly is az énekesnőnek jutottak a 25 év alatti fiúk, így idén minden bizonnyal másik csoport útját egyengeti majd.

Nem félek egyik mentortól sem” – tette hozzá. „Malek Miklóstól kicsit tartok, mivel az ő kritikái nagyon megalapozottak, és szerintem nehéz szembenézni az igazsággal - bár kétségtelen, hogy ha valaki szeretne profi lenni, annak ezeket a kritikákat is meg kell hallgatnia és tanulni kell belőlük. Úgy gondolom, hogy az igazi életem az első adás óta indult el. Szerencsére nem kellett, és bízom benne, hogy nem is kell majd feladnom semmit az X-Faktor miatt. Egyébként az X-Faktor számomra eddig felért egy személyiségfejlesztő kurzussal.”