Stohl András megkezdte börtönbüntetését október 5-én reggel 8-kor, ügyvédjével vonult be a Nagy Ignác utcai büntetésvégrehajtási intézetbe. Egyszerű fehér inget viselt a színész, tömött vászonzsákot cipelt magával. Ügyvédje, dr. Ruttner György fél 10 környékén távozott.

Stohl András megkezdte börtönbüntetését október 5-én reggel 8-kor. Dr. Ruttner Györggyel az ügyvéd irodájában találkozott reggel negyed nyolckor, majd a Nagy Ignác utcához közeli házból kocsival indultak a fegyintézethez, így pár perccel 8 után megérkeztek a bejárathoz.

Újságírók és fotósok tömegén átvágva, morózusan, hátán zsákkal, egyszerű fehér ingben vonult be a büntetésvégrehjatási intézménybe a színész, oldalán ügyvédjével, aki röviden tájékoztatta a jelen lévő stábokat arról, hogy nem akar valóságshowt csinálni védence büntetéséből. Hát ez a bevonuláskor nem jött össze.

"Mindent úgy csinált, ahogy a jogszabály előírta, erre van egy konkrét előírása a vonatkozó jogszabálynak, hogy mit hozhat magával, azokat magával hozta természetesen. Elbúcsúzott természetesen mindenkitől és azt szeretném még elmondani, hogy ugyanolyan csendesen, méltósággal szeretett volna ennek a közeletzettségének eleget tenni, mint bármely más magyar állampolgár, sajnáljuk, hogy kicsit cirkusz jellege lett ennek a dolognak, reméljük, hogy méltósággal fogja letölteni azt a büntetést amit kapott, úgyhogy megyünk be" – mondta dr. Ruttner György a Mokkának még Stohl bevonulása előtt.

Az ügyvéd negyed 10 környékén távozott az épületből, ismét elmondta, hogy nem akartak felhajtást (állítsa szerint egyik médumot sem értesítették a bevonulás pontos idejéről), és arról is tájékoztatott mindenki, Stohl hogyan viselte a bevonulást, mit vitt magával, és mikor kaphat eltávot: rövid büntetési ideje miatt valószínűleg nem jöhet ki karácsonykor sem a börtönből.

Hogy hova szállítják majd a Nagy Ignác utcában töltött egy-két nap után, még nem tudják biztosan -bár Stohl a kedd esti bulin azt mondta, tudja, hol ül majd-, de szóba jöhet Tököl vagy a Kozma utcai börtön is az ügyvéd szerint. A színész szeretne dolgozni büntetése idején, hogy milyen munkát kaphat, az börtöntől függ - természestesen színészi feladatokra sehol sem számíthat. Drogprevenciós előadásait lehet, hogy büntetése alatt is folytathatja, és különböző fegyintézetekben beszélhet a tudatmódosítók káros hatásairól - mondta az ügyvéd a fegyintézet előtti rögtönzött sajtótájékoztatón.