A tizenkilenc éves Kelemen Csaba hat éve él Magyarországon, és már több alkalommal érte atrocitás nigériai származása miatt. Az X-Faktor versenyzője ennek ellenére itthon érzi magát, ezért is akarja itt valóra váltani az elképzeléseit. Már egy éve saját tánciskolája van, most pedig bejutott a tehetségkutató műsor legjobb 25 énekese közé. Amúgy ő volt az, aki a botrányos Jacko emlékkoncerten szórakoztatta a közönséget.

Tizennyolc évesen már tánciskolát nyitott az X-Faktor énekese, Kelemen Lil C. Csaba, aki bejutott a tehetségkutató legjobb 25 versenyzője közé. A mezőny egyik legfiatalabb énekese sokak számára ismerős lehet a botrányos Michael Jackson emlékkoncertről, ahol Kelemen a közönség soraiból kiemelkedve nívósabb műsort vágott le, mint a fellépők. Az imposztort végül kirakták a szervezők, így menedzsere és haverja, Kozmix Hozsó kíséretében távozott.

Hat éve él Magyarországon

Curtis L. Jackson Kaliforniában, Long Beachen nőtt fel, tizenhárom éves volt, amikor Budapestre költözött, mert apja kihagyhatatlan üzleti ajánlatot kapott. Az énekes Nigériában született, de már nem tartja a kapcsolatot az ott élő rokonokkal. „Amióta elköltöztünk Nigériából, nem jártam ott. De anyukám nigériai ételeket főz, úgyhogy amennyire lehet, őrizzük a gyökereinket” -  magyarázta Kelemen, aki kétéves korában már Jackson Badjére és Beat It-jére táncolt.

„15 évesen kezdtem el komolyabban foglalkozni a tánccal, autodidakta módon, és 18 évesen már saját tánciskolát nyitottam. Eddig még nem szerepeltem tehetségkutatóban. Úgy érzem, hogy most értem be igazán, most jött el az idő, hogy igazán megmutassam magamat.”

Itthon van otthon

Most figyeljenek, óriási bréking jön: az énekes számára Michael Jackson az ikon. Mint mondta, Jacko fektette le az alapjait annak a stílusnak, amiben érvényesülni szeretne. „Igyekszem egyébként a saját stílusomat belecsempészni, összegyúrni a példaképemével.” Kelement Magyarországon már érték kisebb atrocitások a bőrszíne miatt, de ma már jól tudja kezelni ezeket a helyzeteket. „Igyekszem elkerülni az ilyen szituációkat, de kétségtelen, volt olyan, hogy próbáltak belém kötni. Mindhiába. Nem megyek bele az ilyen adok-kapokba.”

A versenyző mindezek ellenére mindenképp Magyarországon képzeli el a jövőjét, mert hosszú évek óta itt él, ez az otthona, így itt szeretne sikereket elérni. „Úgy gondolom, hogy ha valakiben látják az igazi tehetséget, akkor nem számít, hogy hol él az illető, mert egy kis szerencsével meg tudja valósítani az álmait bárhol. De én itthon szeretnék érvényesülni.”