A Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője a londoni Westminster kerület tanácsi házasságkötő termében vette el 18 évvel fiatalabb amerikai barátnőjét, ugyanott, ahol először nősült. Az ara ruháját McCartney negyvenéves lánya, Stella tervezte, a koszorúslány a zenész Heather Millstől született lánya, a nyolcéves Beatrice volt. McCartney-ék nem nagyzoltak, az esküvőre csak harminc vendéget hívtak, és a szertartás is csak 1540 fontba, vagyis kb. 530 ezer forintba került.

A korábbi híreknek megfelelően vasárnap, John Lennon születésnapján, feleségül vette amerikai barátnőjét Paul McCartney. A Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője mindössze harminc meghívott vendég - köztük Ringo Starr, a Beatles 71 éves egykori dobosa - jelenlétében mondta ki a boldogító igent 51 éves New York-i barátnőjének, Nancy Shevellnek a londoni Westminster kerület tanácsi házasságkötő termében, az Old Marylebone Town Hall-ban. A polgári szertartást ugyanott tartották, ahol McCartney 1969-ben elvette az időközben mellrákban elhunyt Linda Eastmant.

Ruhájukat McCartney lánya tervezte

A párt közel ezer rajongó és újságíró, valamint fotós várta vasárnap késő délután az épületnél, ahová egy bordó Lexus limuzinnal érkeztek meg. A 69 éves McCartney egyszerű öltönyt, menyasszonya egy elegáns, térden felül érő fehér ruhát, hajában virágot viselt, az ara esküvői szettjét a hírek szerint McCartney lánya, Stella tervezte - írja a Daily Mail.

000 Par6571959
Kattintson a képekért.

A zenész második házasságából született lánya, a nyolcéves Beatrice is kapott feladatot az esküvőn; ő volt a koszorúslány. Az egyórás esküvői ceremónia után az amerikai nagyvállalkozó családból származó nej - tekintettel férje lovagi rangjára - Lady Nancyként lépett ki férje oldalán a tanácsháza lépcsőjére. Az esküvő után a vendégek a McCartney-villában ünnepelnek.

Kis szertartás, drága eljegyzési gyűrű

A szertartásra nem költöttek sokat, mindössze 1540 fontot (kb. 530 ezer forintot), ami egy ezreléke annak az összegnek, amit McCartney előző, Heather Millsszel történő házasságkötésekor fizetett a látványos esküvőért. Az, hogy harmadik esküvője nem került sokba, nem a kicsinyességet jelzi, a gyémántokkal kirakott eljegyzési gyűrűre ugyanis nem sajnálta a pénzt: 420 ezer fontot (14 millió forintot) fizetett érte - igent is mondott neki Shevell.

Nancy Shevellnek ez a második, McCartney-nak a harmadik házassága. Az első, Linda Eastmannel, 1969-1998-ig, az asszony haláláig tartott, míg a második, Heather Millsszel kötött házassága 2002-2008-ig, igaz, már 2006 májusában különköltöztek, a válás azonban közel két évig zajlott. Jelenlegi feleségével 2007 nyarán kezdett el randevúzgatni, egy évvel később pedig össze is költöztek, sőt, már ekkortájt felmerült, hogy McCartney ismét nősülne. A szándék 2011 májusára tisztult le benne, ekkor kérte meg az üzletasszony kezét.