-Jamie Waylett Draco Malfoy haverjaként szerepelt a Harry Potter filmekben, de az életben sem jó arc a 22 éves színész: a londoni zavargások közben, augusztus 8-án Molotov-koktéllal kapták el, azóta kiderült, hogy otthonában marihuánát termeszt. Nem ez az első rendőrségi ügye, két éve már egyszer elítélték kábítószerrel való visszaélés miatt.

A 22 éves, kövérkés brit színészt, Jamie Waylettet augusztus 8-án tartóztatták le a londoni zavargások alatt, Molotov-koktéllal és pár lopott holmival, többek közt egy bontott üveg pezsgővel a kezében. Ezek után a hatóság szeptember 20-án házkutatást is tartott camdeni lakásában, ahol 15 kannabiszpalántát találtak – nem először.

Waylettet most rongálással vádolják, és azzal, hogy a nála lévő fegyverrel más ingatlanában akart kárt okozni. A színész először szeptember végén állt bíróság elé – nem ismerte el a vádakat –, akkor november 11-ig, a következő tárgyalásig óvadék ellenében szabadlábra helyezték, azzal a feltétellel, hogy anyjához költözik, és este 7 és reggel 7 óra között nem megy utcára. Camden helyett Waylett így most anyja észak-londoni lakásában él három testvérével együtt.

A londoni zavargások 3000 rabosítottja közül a Daniel Radcliffe-fel és az azóta modellkedő Rupert Grinttel is jó kapcsolatot ápoló Waylett a leghíresebb, hat filmben játszott együtt Anglia legjobban fizetett színészeivel: az utolsó Harry Potterben már pont a kábítószerrel való visszaélés miatt nem dolgozhatott.

Jamie Waylett Crak szerepével vált ismertté, a Potter filmeken kívül más filmekben, színházban nem dolgozott még. Először 2006-ban, 17 évesen került összetűzésbe a rendőrséggel, akkor kokainfogyasztásért tartóztatták le. 2009. április 7-én pedig őt és egy barátját azért vitték be az őrsre, mert egy ellenőrzés során késeket és füvet találtak az autójukban. Az ellenőrzésre azért került sor, mert Waylett befotózott a járőrök kocsijába.

A színész anyjának házához – ahol komplett cannabis ültetvényt nevelt – aztán az elkobzott gépen talált fényképek vezettek. 2009 júliusában a színészt 120 órányi közmunkára ítélték.