A mackós énekes a legjobb 12 versenyző közé énekelte be magát szombaton, az élő adásra pedig egy kis meglepetést tartogat: a műsor kezdete óta ugyanis már 15 kilót fogyott. Nemcsak az X-Faktor, hanem saját egészsége érdekében is.

Csak mostanra gyűjtötte össze a bátorságát Tarány Tamás, de így is kellett hozzá a barátnője unszolása ahhoz, hogy jelentkezni merjen az X-Faktorba. Az énekes a legjobb 12 versenyző közé énekelte be magát, és a 25 év felettiek csoportjába került Malek Miklós szárnyai alá. Tarány a Velvetnek úgy nyilatkozott, érett kora ellenére úgy érzi, abszolút csiszolható és simulékony alkat:

„Ha nem így lenne, nem is jelentkeztem volna az X-Faktorba, hiszen itt mentorok vannak, és amellett, hogy azért jöttünk, hogy megmérettessünk, azért is jöttünk, hogy a mentortoroktól rengeteget tanuljunk” – magyarázta az énekes, aki már több zenekarban is játszott frontemberként és gitárosként. „Saját számokat adtunk elő alternatív könnyű rock stílusban. A dalokat én írtam, melyeket közösen zenésítettük meg.”

Tarány Tamás foglalkozása egyébként biztonsági őr. Mint mondta, nagyon szereti a munkáját, és a kollégáit, de az éneklést mindennél jobban. „Ha most sikerülne, akkor azt hiszem, megfogadnám Geszti Péter tanácsát, és elhagynám a biztonsági őri pályát.” Hozzátette, egyáltalán nem bízott a sikerben, hihetetlennek tűnik számára, hogy a legjobb 12 között van. „Persze mindent megtettem érte, de azt még mindig nehéz feldolgozni, hogy benne vagyok az élő show-ban” – mondta az énekes, aki talán az egyedüli volt a mezőnyben, aki teljesen kiegyensúlyozottan vitte végig a produkcióit.

„Ilyen az alaptermészetem” - magyarázta. „Talán a mackók mind ilyenek. Nagyok, határozottak és nyugodtnak látszanak. De ez persze csak a látszat; azért nagyon izgultam végig. Egyébként már 15 kilótól szabadultam meg a műsor kezdete óta. De nemcsak az X-Faktor miatt, hanem azért, mert már az egészségemre is káros volt. Arról persze nem beszélve, hogy a színpadon bírni kell a strapát, és ezt ilyen túlsúllyal nagyon nehéz.”