Három héttel volt élettársa, Lajos László vállalkozó halála után megszólalt Csézy. A mezőkövesdi énekesnő a TV2 Naplójának adott interjújában sírva beszélt arról, hogyan ért véget kapcsolatuk, és hogy mit jelentett számára a férfi, aki a fényképe fölött, az ő dalát hallgatva főbe lőtte magát október 23-án.

„Azt a szépséget, ahogy mi éltünk, azt nagyon szeretném, ha nem piszkolnánk be, és ez megmaradna olyannak, amilyen volt” – magyarázta a TV2 Naplójának Csézy Erzsébet énekesnő, hogy miért is törte meg a csendet három héttel volt élettársa, Lajos László vállalkozó öngyilkossága után. „Nekem ő volt a nagy szerelem az életemben, és minket nagyon összekovácsolt az élet. Hat évig éltünk együtt, és az utolsó három év, az nagyon-nagyon nehéz volt, és azt végigküzdöttük, és úgy éreztem, hogy most kifelé jövünk belőle, és ki tudunk lépni, de ő feladta” – folytatta megtörten, közben többször is elsírta magát.

„Amikor én őt megismertem, és később, amikor egy kis remény volt rá, hogy mi egy pár leszünk, akkor leírtam egy füzetbe, hogy azt kérem a jóistentől, hogy adja nekem őt örökre. És mindig mondta, hogy mutassam meg neki ezt a füzetet, és mondtam, hogy nem, majd csak az esküvőnk napján. És erre már soha nem kerül sor” – tette hozzá.

Valamiért összeroppant

A 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválon feltűnt mezőkövesdi énekesnő volt élettársa október 23-án, bükkzsérci otthonában lőtte főbe magát, a későbbi hírek szerint Csézy fotója fölött, és az ő dalát hallgatva lett öngyilkos 11 óra körül. Fél 10-kor még meglátogatta az egyik ismerősét, aki a Naplónak azt mondta, Lajos remegve állt a kapuban, beletelt pár percbe, mire meg tudott szólalni. „Az, hogy ő az én fényképem fölött búcsúzott az élettől, ha tiszta fejjel gondolkodom, hogy miért, akkor azt gondolom, hogy ez az egyetlen maradt a kezében, amire büszke volt, amit ő teremtett meg, és ezt akarta látni. De biztos vagyok benne, hogy ezt nem gondolta végig, valamiért összeroppant vagy valami befolyásolta” – mondta az interjúban.

Csak a munka miatt találkoztak

Lajos László halálakor a pár már több hete külön élt. Kapcsolatuk, akárcsak a férfi vállalkozásai, az évek alatt súlyos válságba került, és miközben újabb tízmilliókkal gyarapodtak az adósságok, Csézy úgy érezte, Lajos már nem tekint rá nőként. „Nagyon küzdöttünk, csak egymásnak voltunk, megölelgettük egymást, mindig figyeltük egymást, én igyekeztem abszolút megadni neki mindent, amit csak tudtam, hogy a kedvében járjak. De úgy éreztem, hogy nem volt rám szüksége már, mint nőre. És én nagyon szerettem volna a felesége lenni. Nekem tényleg az volt minden álmom, hogy a felesége legyek és gyerekeket szüljek neki.”

Szeptember végén a nagymamájához költözött, csak néhány ruhát vitt magával. Ezt követően is találkoztak, de csak a munka miatt, Lajos ugyanis továbbra is a menedzsere volt. „[Azért költöztem el,] hogy tudjon gondolkodni, hogy szüksége van-e rám, mert [...] ez a válság olyan szinten megviselte őt, hogy teljesen bezárkózott, és elvesztettük egymást, mint partnert. De nem jött utánam, nem keresett, mint nőt, hogy szeret engem és akar engem. Mindig bejött, de csak munkáról beszéltünk, és a jövőről, de nem a magánéletünkről. De tudta, hogy mindig számíthat rám, és ott is voltam mellette, mindig.”

Csézy egy héttel a haláleset előtt kezdett randizni

A riportból az is kiderült, hogy az énekesnő három héttel a költözés után kezdett találkozgatni az őssejtfokozó kapszula, valamint a Gombos Edinával hirdetett fogyasztó kapszula feltalálójaként emlegetett tehetős vállalkozóval, Szabó Lászlóval, aki Lajost is jól ismerte. „Teljesen új ez a kapcsolat, annyira új és annyira friss ez a kapcsolat, hogy alig néhány találkozón, randevún voltunk túl, néhány vacsorán, amikor ez a tragédia bekövetkezett” – szólalt meg a riportban Szabó.

Csézy azt is elmondta, nem vár gyereket, és az éneklést sem hagyja abba. „Énekesnő vagyok, és Laci csalódna bennem, tudom, hogy ha ezt feladnám. Irtózatos sok munkánk van, és neki ez volt az álma, és ahogy mindig nézett, amikor énekeltem, annyira büszke volt rám, és tudom, hogy most is büszke rám” - mondta. „Persze, hogy hibáztatom magam, mi csak egymásnak voltunk, senki más. Annyira ismertük egymást, és nagyon szerettük, becsültük egymást. Szerintem, ha nem ezt az utat választja, mi soha nem szakadunk el egymástól, mindig együtt dolgoztunk volna” – zárta az interjút az énekesnő, aki szerette volna teljesíteni volt élettársa végakaratát, és szétszórni hamvait a Patkó-hegyen, ám a Lajos család úgy döntött, Békéscsabán temetik el a férfit.