Még egyszer sem fordult elő, hogy nő nyert volna tehetségkutató versenyt az RTL Klubon - vasárnap se lett ez másképp az X-Faktorban. Kocsis Tibor mindet vitt, a műsoridő viszont nagyon hosszúra és unalmasra sikerült. A szerkesztők mindeközben olyan neveket állítottak a színpadra, mint például Bodrogi Gyula, Endrei Judit, Gergely István, Szily Nóra, Hajas László, Szirtes Tamás és Pécsi Ildikó, olyan klisékkel dobálózva, hogy ők az élő példái annak, hogy az álmok valóra válnak.

Nem volt még az RTL Klub-on egy olyan tehetségkutató műsor sem, ahol nő nyerte volna meg a versenyt, és ez a tendencia vasárnap este, az X-Faktor fináléjában sem változott: a nézők szavazatai alapján ugyanis Kocsis Tibor lett a győztes. Túl sok újítással nem készültek az énekesek, javarészt már korábban előadott számokkal léptek a színpadra.

Három óra, vendégek, klisék

Muri Enikő és Kocsis Tibor legelőször együtt lépett fel Takács Nikolas A zene kísér majd az úton című slágerével, majd Muri Beyoncé If I Were a Boy című számával rukkolt elő, míg Kocsis szintén egyik kedvencét, Michael Bublé Feeling Good-ját adta elő. A stúdióból közben olykor az énekesek szülővárosába kapcsoltak: Nyíregyházán Istenes Bence, Lajosmizsén pedig Barabás Éva jelentkezett be a szurkolóktól. Utóbbi helyszínen a forralt bort és a meleg teát SMS-ért cserébe vásárolhatták meg a rajongók.

Muri későbbiekben még Faith Hill karácsonyi dalát, a Where Are You Christmast és Josh Groban You Raise Me Up című számát adta elő erre az alkalomra írt magyar szöveggel, míg Kocsis a Csendes éjjel szórakoztatta a közönséget, illetve az ő előadásában is hallhattuk a Mit ér egy hang című szerzeményt.

Eléggé fárasztó volt nézni is három órán keresztül az X-Faktort, úgyhogy a fellépőket maximálisan megértjük: a műsorban közreműködött az összes döntős, fellépett az Omega és a Vastag testvérek is. Utóbbiak előadása alatt olyan nevek sétáltak be a színpadra, mint Bodrogi Gyula, Endrei Judit, Gergely István, Csonka András, Szily Nóra, Hajas László, Szirtes Tamás, Kovács Ági, Kovács Kokó István, Bebe, Erős Antónia, Szellő István, Náray Tamás és Pécsi Ildikó. Mindezt azért, mert - és most idézünk: "Ők mind élő példái annak, hogy érdemes őrizni az álmainkat, mert egyszer bizony megvalósulnak".

Ki ő?

Kocsis Tibor nem ismeretlenként tűnt fel a 2011-es X-Faktorban: az énekes korábban a Csillag születikben próbálkozott, ahol Janicsák Vecával szemben jutott tovább a műsorban.  „A tavalyi X-Faktor sikere óriási hatással volt rám, akkor azonban még nem éreztem késznek magam erre a megpróbáltatásra”  –  magyarázta korábban a Velvetnek. „Négy év nagy idő egy férfi életében. Fontosnak tartottam azt is, hogy egyéb álmaimat is megvalósítsam. Szeretem, ha rendben vannak a dolgok körülöttem, például nagyon sok albérlet és gyűjtögetés után végre lett egy – ha nem is túl nagy, de – saját lakásom, amire mindig is vágytam. És hát nyilván Janicsák Veca hatalmas sikere is erőt adott, látni őt, akivel együtt indult a karrierünk a Csillag születik-ben” – tette hozzá Kocsis, aki akkor pont Malek Miklóstól tartott a legjobban, mégis megkapta mentorának.

A Velvet olvasói egyébként pár nappal ezelőtt Muri Enikőt hozták ki győztesként.