Attila nagyot nyert, Kinga hisztizett, Cristofel önmaga volt a Belevalóban. Ebből is ma volt az utolsó adás. Nem teljesen hittünk a szemünknek. Dya mindenesetre nem zúzza szét Fecó családját.

Knap VV Attila a szavazatok 68 százalékával megnyerte a Való Világ ötödik évadát. Biztos befutónak tűnt, és az is lett, először Seherezádét, majd Csabát kiiktatva a fődíj-esélyesek közül. Kétszer párbajozott, először Verával, aztán, még az utolsó pillanatban, Fecóval. Szóval egész olcsón megúszta, bejött a taktikája. És nem sokat változtatott rajta a villalét.

Kellett ez neki

A villa volt Knap Attila utolsó mentsvára - fejtette ki a Való világ ötödik évadának győztese a Belevalóban. Elmondása szerint az utóbbi évei nem mondhatók sikeresnek, mert többféle vállalkozást alapított (újságot szerkesztett, fotóstúdiót indított és honlapokat is készített), mégsem boldogult. Most viszont mindent visszakapott az élettől.

Hozzátette, imádta a játékot, a helyszínt, és ha szeptemberben indulna VV6, beköltözne. Egy ideje már érezte, hogy győzhet. "A bokszhéten volt ilyen, amikor kimentünk, és láttam, hogy azok az emberek, akiket bírtam nálatok [az előző évad játékosaira célzott], azok nekem drukkolnak."

Kiderült továbbá, hogy a hónaljában nő az összes szőre - igen, itt kezdtük érezni, hogy nagyon késő van, és valószínűleg csak mi nem kaptunk a fedélzeti LSD-ből. A műsorkészítők ugyanis megpróbálták egy adáson belül megoldani, hogy minden konfliktus tisztázódjék, így az összes VV5-öst beterelték néhány kanapéra.

Valami eltörött

Shadi rossz szájízzel ugyan, de gratulált a nyertesnek. Kinga viszont nehezebben tette túl magát a tényen, hogy nem az általa favorizált Csaba lépett le a fődíjjal, és még mindig bömbölt.A műsorvezetők (VV4 Anikó, Béci és Olivér) ugyan próbálták kimondatni Csabával, hogy ha már nem ő győzött, bosszúból jól meghajtja Kingát, de amikor a lánnyal kapcsolatos terveitől faggatták, leszögezte: szeretne vele nagyon berúgni. Ennyi.

Ekkor került sorra Veronika, Cristofel és Péter története, amelynek megtárgyalása azzal kezdődött, hogy Veronika értetlenül nézett, Cristofel üvöltött a mikrofonba, Seherezádé pedig szamárbőgött. A konfliktus nem tisztázódott: Veronika szerint ő és a pasija is félredugtak, úgyhogy minden rendben, Cristofel állítása szerint nagyon jól megvannak, Péter meg semmi érdemlegeset nem mondott, úgyhogy ez a szál elvarratlan maradt. A műsorvezetők ugyan remekül szórakoztak Cristofel értelmi képességein, mire ő felszólította Olivért, hogy ne degradálja őt, mert nem buta. Nekünk volt kellemetlen, véget ért.

Második menet

Ezek után került sor Dya és Fecó problémájára, amely abban gyökeredzik, hogy Dya szeretné boldoggá tenni a férfit, aki viszont eléggé családos. Az emberfejnyi mellű lány pörgette a mikrofont, bazmegelt egyet, és közölte: a Fecó iránt érzett szerelme nem kamu, és nem tud ezzel mit kezdeni. Megígérte, hogy nem fogja elválasztani a családját, és elnyomja magában az érzést. Egyébként a villaléte felénél tört rá az elemi erejű vágy, Shadi pedig semmit sem sejtett az egészből. Az egész jelenetnek annyi gyakorlati haszna volt, hogy kiderült: rommá szolizott bőrű nők is tudnak látványosan pirulni.

Végítélet

Kell lennie valahol egy titkos forgatókönyvnek, amelyben világosan leírják: a ma este fontos motívuma, hogy Kingának rossz. Bömbölt, mert nem Csaba győzött, dühöngött, mert rühelli Seherezádét, mert nem bírja ezt a lánytípust, szipogott, mert a két szőke végül egymás szavába vágva ordított, és aztán jött a kegyelemdöfés.

Rejtélyes okokból a műsor vége felé feltűnt Hajdú Steve, aki elszavalta Cristofel egykori üzenetét, amely Kinga csicskaságát énekelte meg. Legkésőbb itt csapott át a Belevaló egy teljesen szürreális babazsúrba, amelyben Kinga zokogott, mindenki más igyekezett úgy tenni, mintha ez nem is lenne annyira kínos, Attila pedig felszólította az értelmi szerzőt, hogy térden állva kérjen bocsánatot az érintettől. "Nem fogok magamból bohócot csinálni!" - hangzott Cristofel kifogása. És most már vége.