horoszkóp

Angelina Jolie megvillanó combja önálló életre kelt

mm
2012.02.28. 18:16
Angelina Jolie Oscaron kivillanó lába elég nagy hatást gyakorolt az internetre: rögtön két mémet is szült. Itt a Joliening, amiben a színésznő pózát kell utánozni, a Legbombing, amikor egy képet a színésznő lábával dobnak fel, és persze maga az eredeti fénykép annak ezer mutációjával.

Angelina Jolie derékig felvágott ruhájából kivillantotta a jobb lábát a hétvégi Oscaron, ami elég is volt ahhoz, hogy a láb önálló életre keljen. A láb hamar saját Twittert kapott, ahol boldogan közli a világgal, hogy ő egy láb, jee, egy láb.

De a dolog nem állt meg itt, néhány nap alatt több különböző mémet szült a hosszú, formás láb.

Joliening

A Joliening a planking és a scarlettjohanssonozás után a legújabb pózolós mém. A dolog lényege, hogy az emberek olyan pózba vágva fényképezzék le magukat, mint amilyenben Jolie megmutatta a világnak a lábát.

A Joliening megszületésére perceket kellett csak várni, ugyanis a dolgot Jim Rash, aki az Utódok című film forgatókönyvéért két társával Oscart kapott a díj átvételekor már leutánozta Jolie pózát. Azóta pedig még jó páran.

Legbombing

A legbombing lényege, hogy Jolie lábát olyan képekre helyezik rá, amelyekhez egyáltalán nem tartozna egyébként. Vannak új, önálló alkotások, mint például a Pisai ferde tornyot felrúgó láb, esetleg a Megváltó Krisztus szobor, ami szép hosszú lábat villant a képen.

De jellemzőbb, hogy már meglévő mémképekhez csatolják a lábat, így fokozva a nevettetési potenciált.

Elég jól sikerült darab a lazán könnyspréző zsarus mém újraértelmezése, ahogy a nyakatekert pózban fekvő, szintén népszerű mémalapanyag Peter Crouch-os feldolgozás is.

Természetesen nem maradhattak ki a Star Wars-feldolgozások sem, így a birodalmi lépegető Angelina Jolie lábakkal, illetve Darth Vader kivillanó női lába.

A photoshopolt képek között ki kell még emelni azokat, amelyeken Angelina Jolie-t látják el újabb és újabb lábakkal, esetleg Brad Pitt kapja meg őket, vagyis az eredeti kép módosításai. Ezekből is született jó néhány darab már az Oscar ideje alatt is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.