Klapka György állítása szerint az ő személyes tilalmára maradt el a februárra tervezett megemlékezés Mary Zsuzsiról, a koncert szervezője szerint viszont békésen megegyeztek a halasztásban, mert csak az időponttal volt a gond.

“Nem a közbenjárásomra, hanem a tilalmam miatt maradt el a Mary Zsuzsi-emlékkoncert. Megtiltottam ezt, mert utálom, amikor egy halottból üzletet csinálnak. Ha mindenki ingyen lép fel, kié a bevétel? Ingyen van a színház, ingyen vannak a fellépések, ingyen van a zenekar, de belépő van, akkor az hova megy? Azt mondtam, hogy ha ez megtörténik, én cirkuszt csinálok” – mondta a Velvetnek Klapka György, aki szerint egykori felesége halálán soha nem teszi túl magát a család.

A koncert szervezője, Sugár Andrea viszont ezekkel teljesen szembemenő dolgokat mondott a koncert elmaradásának miértjéről.”Közösen megegyeztünk benne, hogy egy év múlva, Mary Zsuzsi születésnapjának vagy halálának az évfordulóján rendezzük meg a koncertet, mert most túl közeli lett volna az időpont. Gyuri bácsi is tud róla, hogy egy rendezvénynek vannak költségei, jogdíjat kell fizetni például. Megbeszéltük, hogy egy év múlva megtartjuk, ebből nem volt vita, abszolút semmi gond nincs ezzel” – mondta a szervező.

A 2011. karácsonyán elhunyt Mary Zsuzsira idén február 19-én emlékeztek volna meg, többek közt Zalatnay Sarolta fellépésével, akinek csak annyit mondtak, hogy szervezési hiba miatt marad el a koncert. Az énekesnő egykori férje és támogatója, Klapka György már az első hírek hallatán felháborodott, de nyilatkozataiban szó sem volt róla, hogy az időponttal lenne a baja, hanem az egész ötletet gondolta egyszerű nyerészkedésnek.