Négy celeb, négy menő séf, négy egységcsomag és indult is a főzés Budaörsön egy akváriumban. A Metro Vevőakadémiáján megrendezett versenyen nem volt nagy felhajtás, nem tolongtak az újságírók, de a versenyzők viszonylag komolyan vették a feladatot.

Gallusz Nikolett, Malek Andrea, Jakupcsek Gabriella és Szabó Győző húztak magukra szakácskabátot, hogy fejenként egy főszakács támogatásával megmutassák, mit tudnak. A celebek hamar konyhalánnyá avanzsáltak, a profik főztek, az amatőrök pedig pucolták a fokhagymát meg mosogatták a rákokat.

Közben persze ment a sztorizás, csak Szabó Győző volt feszült és mogorva, ő aztán komolyan vette a feladatot, bár fekete sapkáját nem cserélte le a konyhában megszokottra, de legalább nem esett a haja a kajába.

Gallusz Nikolett vendéglátós történetekkel bombázta a népet, kiderült, hogy menü bárt nyitott a belvárosban a csajával. „ Az étterem a barátnőm nevét viseli. Ő vendéglátós, évekig dolgozott különböző klubokban, zeneszelektorként dolgozott, ami a DJ tevékenységéhez hasonlít a legjobban. Én pedig genetikailag hordozom magamban a vendéglátást, a Balatonon nőttem fel, és szüleimnek panziója volt. Ebbe nőttem bele. Minden vasárnap lefőzik a szakácsok a heti menüt, mi meg végigkóstoljuk, hogy mi maradjon az étlapon, és mi az, ami nem fér bele. Én nem bírom a halat azt a csajom kóstolja meg. Könnyedebb ételekben utazunk, semmi nehézkes túlfűszerezett étel. Mint a gesztenye-krémleves” - mondta Gallusz.

Szabó Győzőnek mostanában nincs ennyi izgalomban része, sőt a Barátok Közt forgatását is befejezte, így csak új henteséről meg az olajairól tartott rövid összefoglalót, miközben a tök üres konyhában végigkóstolta ellenfelei kreálmányait.

„Az alapanyagok minősége nagyon fontos, én például most találtam egy jó hentest. Hajlandó vagyok többet fizetni a jó minőségért, és néhány éve rákattantam az olajokra. Van egy csomó féle otthon, baromi drágák, de kevés kell belőlük. Kender, len, napraforgó – isteniek” - mondta a színész. A francia és olasz ételeket kedvelő színész főzőiskolába is hajlandó elmenni, hogy megtanuljon új dolgokat. „ Megéri elmenni egy-két alkalommal, én például sosem tudtam volna magamtól, hogy készül a buggyantott tojás. Bevállaltam a sulit és megtanultam” - ecsetelte. A METROzé sült kacsamell tejszínes ruccolás pennével-t készítő Szabó saját bevallása szerint gyakorlott szakács, de ez látszott is rajta. „A lakásom alig 34 nm, de tartozik hozzá egy dupla akkora terasz. Itt szoktam grillezni - van egy Mercedes szintű grillem -, vagy főzök valamit, és kiülünk borozni vagy sörözni a haverokkal. A hol sovány, hol kövér színész csak akkor tud odafigyelni az étkezésre, ha lazít, ha nagy a tempó akkor a minden mindegy kategória következik.

A tészták végül kész lettek, a zsűri eredményt hirdetett. Meglepetésre Szabó győzött, a két háziasszonyt és a friss vendéglátós énekesnőt maga mögé utasítva.