Bárdi Kristófot, az Éden Hotel előző szériájának győztesét megtalálták néhány furcsa ajánlattal, és az éjszakai életben is érték meglepetések, de ugyanúgy él, mint a játék előtt: szüleinél lakik, gyerekeket fociedz és boldog, mert játékosai kikérik a véleményét.

Bárdi Kristóf, az Éden Hotel első nyertese nem lett celeb, és nem is akart az lenni. Az annak idején hazavitt 12,5 milliót már el is költötte. "Megkaptam a főnyereményt, abból mindenkinek odaadtam azt a pénzt, amit megígértem, és úgy éreztem, hogy jár nekik. A maradék pénzből vettem egy lakást, most is tart a felújítás – saját kezűleg kezdtem el, mert ott vége is volt a nyereménynek."

Anyu Hotel

Az élete tehát nem sokat változott. "Még mindig a szüleimnél lakom, és nem is nagyon akaródzik elköltözni onnan, ez egy ötcsillagos szálloda. Valójában én anyuci pici fia vagyok és elég sok mindent megcsinál nekem." Azóta is az első kerületben, a tabáni Spartacus Utánpótlás Nevelő Egyesületben dolgozik, van két csapata, és állítja, ez a béke szigete.

"Most rám bízták az óvodások képzését is, 2-3 éves kislányoktól kezdve a kamaszfiúkig mindenki rám figyel. Nagyon szeretem csinálni, és örülök, hogy nem ragadtak el olyan dolgok, amik a műsor után elragadhattak volna." Éden Kristóf nem akart celeb lenni, és nem is lett az. Bár kapott lehetőségeket, nem élt velük, nem véletlenül.

Ez nem a valóság

"Ezek nem valós lehetőségek, csak arra jók, hogy az ember lejárassa magát, ha elvállalja. Még akkor is, ha odateszik mellé a motivációt, a pénzt. Mondjuk csak olyan lehetőségek találtak meg, amik nem illenek a személyiségemhez, például egy társkereső oldal. Nem is olyan rossz dolog ez, de aztán továbbgondoltam: én gyerekeket nevelek, nem biztos, hogy ezzel összefér, ha egy társkereső oldal arca leszek."

Szerinte a józan ész még nem elég ahhoz, hogy valaki jól jöjjön ki egy ilyen helyzetből: egészséges önbizalom, magabiztosság és élettapasztalat is kell. "Az éjszakai életről végképp ne beszéljünk. Az elmúlt nyár alatt biztosan láttam egy kiló kokaint, amit normál esetben azért nem lát az ember. Ha valakinek nincs olyan erős elhatározása és életstílusa, mint nekem, akkor a drogok könnyen elkaphatják."

Semmilyen szinten nem értékelhető

Bárdi szerint akik egy ilyen műsortól várnak ismertséget, és így akarnak fennmaradni, azoknak le kell járatniuk magukat. Semmilyen szinten nem tarja értékelhetőnek például Levi Éden Hoteles szereplését, és az utóéletét sem.

"Hát szórakoztatónak lehet, hogy szórakoztató, én az értéket nem látom benne. Én biztosan csak olyan műsort vállalnék el, aminek van tartalma. Akkor vagyok hajlandó közszemlére tenni az életem, hogyha az valami pluszt ad. Az Éden ilyen volt, megmutathattam a fiataloknak, hogy lehet jól érezni magunkat a józan eszünk eldobása nélkül is."

A játékot egy félbevágott tortához hasonlította: szerinte a fiatal nézők látták, melyik karakter mit képvisel, milyen ember az, aki kifordítja a barátját, vagy szerelmet vall, de mégsem gondolja komolyan.

"Mindenképpen terelgetném a mai fiatalságot – ha nem is kulturális értékek felé, mert az általában iszonyat unalmas és száraz –, meg kellene mutatni nekik, hogyan lehet egyes életszituációkban jó döntéseket hozni, akár a csajozás, szórakozás, szabadidő eltöltése terén – az a legidegesítőbb ha valaki azt mondja, unatkozik. Nagyon szerencsés vagyok, mert a játékosaim megtalálnak magánéleti problémákkal, ez a legnagyobb elismerés egy pedagógus vagy edző számára. Olyan erős a bizalmuk, hogy talán olyan témákat is megbeszélnek velem, amit a szüleikkel nem. És még meg is fogadják a tanácsom."