Jamie Waylett Molotov-koktélt dobált, lopott a boltból, és komplett kannabiszültetvényt tartott otthon, ezért két évet kapott a törvénnyel korábban többször is összeütközésbe keveredő színész.

Jamie Waylett két év börtönt kapott a londoni zavargásokban való részvételért, írja a Gawker. A 22 éves brit színészt augusztus 8-án tartóztatta le a rendőrség , miután Molotov-koktélt dobált, és több boltból lopott holmi is volt nála. Waylettnek az sem segített sokat a helyzetén, hogy a letartóztatást követő házkutatás során 15 tőnyi kannabisz palántát találtak a lakásán.

A Harry Potterben Draco Malfoy dagadt haverját, Craket alakító színész ügyvédje azzal akarta kimosni védencét, hogy csak azért használta a Molotov-koktélt, mert egy maszkos tüntető megfélemlítette, és megalázó módon Harrynek szólította. Waylettnek nem ez volt az első ügye, az első hat Harry Potter-film után azért nem szerepelhetett az utolsó két epizódban, mert épp közmunkán volt, a változatosság kedvéért kábítószerrel való visszaélés miatt, akkor az anyja házában termesztett füvet.

A Potter-széria teljes tagságával jó viszonyt ápoló Waylett amúgy is elég balhés gyerek, 17 évesen tartóztatták le először kokainfogyasztásért, és igazából csak a Harry Potter-filmekben való feltűnése különbözteti meg egy átlagos elcseszett életű angol fiataltól, mivel Craken kívül soha nem volt semmilyen szerepe se filmben, se színházban.