Jáksó László és Tasnádi Péter meghallgatásával folytatódott Majka és Kótai Mihály zsarolási ügyének tárgyalása, amit el kellett napolni, mert a sértett anyját az egyik szünetben szívinfarktus gyanújával kórházba kellett szállítani. Jáksó szerint a sértett, a Jézus-arcú átverő félőrült, Tasnádi szerint az ártatlan képével hiteti el mindenkivel, hogy nem vert át egy csomó embert. Tasnádi mindenesetre várja a börtönben a férfit.

Ismét el kellett napolni Majka és Kótai Mihály zsarolási ügyének tárgyalását, ezúttal azért, mert a sértett anyja az egyik tárgyalási szünetben, az előzetesből a tárgyalásra kihozott Tasnádi Péter, a sértettre nézve elég terhelő vallomása után rosszul lett, és szívinfarktus gyanújával kórházba szállították.

A legutóbbi tárgyalási napon már szinte alig esett szó arról, hogy Majka – aki betegség miatt nem tudott megjelenni a tárgyaláson – és Kótai Mihály valóban zsarolta volna a Jézus-arcú sértettet, sokkal inkább szó volt arról, hogy a férfi kiket és hogyan vert át, illetve visszaidéztek néhány tanút, akiket a sértett korábbi tárgyalási napokon hamis tanúzással vádolt meg.

Ha tudnám, ki a jó üzletember, nem ülnék börtönben

A nap legérdekesebb tanúja Tasnádi Péter volt, aki ismert kétes ügyeiről, valamint jó pár évet töltött már börtönben a legkülönfélébb bűncselekmények miatt. Ő úgy keveredett ebbe az ügybe, hogy őt is átverte a Jézus-arcú, nem adta meg neki a tartozását a mai napig.

Azután ismerkedtek meg, hogy Tasnádi 2007-ben szabadult, és kezdett megismerkedni az internettel, és egy ismerőse tanácsolta neki a sértett Sz. Gábort, hogy készíttessen vele saját honlapot, mert a sértett jól mozog az ilyen területeken, Tasnádi pedig így tud haladni a korral. El is készült az oldal, amin a Keresztapa zenéje a háttérzene, a történet pedig innentől kezdve csak bonyolódott.

“Kimaradtam az informatikai forradalomból, mert ez körülbelül azóta van, amióta engem állandóan börtönbe csuknak” – mondta Tasnádi.

A viszonyuk néhány hónap alatt baráti lett, olyannyira, hogy a sértett tőle is kölcsönkért összesen körülbelül kilencmillió forintot. Tasnádi pedig adott is neki, mert úgy tudta, hogy a sértett Kótaival közös cégébe kell a pénz, Kótaiban pedig megbízott, mert ismerte korábbról. Végül a kölcsönt nem kapta vissza, de szokásával ellentétben nem vette a saját kezébe az ügyeket. Saját bevallása szerint sosem ismerte fel, hogy ki a tehetséges üzletember, és ki a szélhámos, így járt Sz. Gábor esetében is.

“Ha lenne tapasztalatom, hogy ki a jó üzletember, akkor egy napot nem ültem volna börtönben. Én mindig az ilyeneknek adtam pénzt, aztán megvertem őket, amikor nem adták vissza, aztán most ülök már kilenc éve. A [sértettet] nem vertem meg, de pénzem sincs” – mondta Tasnádi a bíróságon.

Ahogy belelendült a tanúvallomásba, úgy csapott át egyre inkább Tasnádi mondandója véleménynyilvánításba, ami leginkább arról szólt, hogy ő mennyire a körülmények áldozata. Próbálta kicsit szidni a teljes magyar jogrendszert is az ügyészséggel az élén, de a bírónő gyorsan leállította.

“Ha valaki bemegy a rendőrségre, és azt mondja, hogy a Tasnádi Péter kinyújtotta a nyelvét, akkor jön harminc kommandós, engem elvisznek, és leültetnek három évre. Ez az ember meg, aki a rendőrségi jelentés szerint több mint kétszázmilliót csalt ki, él boldogan az ártatlan képével, és mosolyog. Arra alapoztad a feljelentést, hogy ki hinné el, hogy te egy volt bokszvilágbajnokot, meg egy Tasnádi Pétert a húszkilós bugyuta fejeddel ki tudsz fosztani” – mondta Tasnádi.

“[A sértett] azt mondta, hogy egy rendőr ismerőse azt tanácsolta neki, hogy zsarolással vádolja meg Kótait, és úgy szabadulhat a kölcsöntől. Ez nekem azért sem tetszett, mert velem is ezt csinálták korábban, ezért ültem három évet” – mondta Tasnádi arról, hogy miért kezdett megromlani a viszonya a sértettel, amikor megtudta, hogy tartozik Kótainak.

A bírónő figyelmeztette Tasnádit a hamis tanúzás és a hamis vád jelentette kockázatokra, de Tasnádi fenntartotta a vallomását, úgyhogy legközelebb a dologba bekevert rendőrt is meghallgatják majd, aki állítólag a zsarolásos ötletet bedobta.

“Várunk a börtönben, jó dolga lesz!” – súgta oda végül Tasnádi a sértettnek, amikor távozásakor visszarakták rá a bilincset.

Jáksó nem érzett bukásszagot

Az ügy másik nagy kaliberű tanúja Jáksó László volt, aki úgy keveredett a dologba, hogy el akarták készíteni a Kész átverés céges verzióját. A dolog úgy nézett volna ki, hogy csapatépítő tréningekre mentek volna megtréfálni az alkalmazottakat, a műsor ötlete a másodrendű vádlott Petrik Zsolté volt, a műsor arca Jáksó László lett volna, a sértett feladata pedig a megrendelők felkutatása lett volna az állítólagos jó kapcsolati hálója miatt.

“Mint egy gazdag és elmebetegség határán mozgó ember, úgy nézett ki akkoriban a sértett. Bukásszagot nem éreztem. Annál felnőttebb vagyok, mint hogy ruházat alapján ítélkezzek valaki sikerességéről” – mondta Jáksó László a bíróságon, közben a bírónő halkan megjegyezte, hogy talán a műsorvezető az egyetlen a teremben, aki nem ítélkezik ruházat alapján az érintettek közül. Utalt ezzel arra, hogy a Jézus-arcú sértett a perben tárgyalt időszakban bundákban járt és drága autókkal közlekedett.

A sértett természetesen Jáksó vallomásával sem értett egyet maradéktalanul, de őt nem vádolta meg hamis tanúzással. A szövevényes per tehát folytatódik, és közben hamarosan beindulnak majd a tárgyalások az ügy másik részében, ahol a sértett ül a vádlotti padon csalás miatt, a mostani vádlottak pedig a sértettek oldalán foglalnak helyet kiegészülve olyan emberekkel, mint a szintén sértett Tasnádi Péter.